• Startdatum:
  • 2 juni 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Criminologie, Straf(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Tijdens het webinar strafrechtelijk bewijsrecht wordt aan de hand van actuele jurisprudentie ingegaan op verschillende aspecten van het strafrechtelijk bewijsrecht. Hierbij zal aan de hand van de centrale begrippen betrouwbaarheid, redengevendheid en rechtmatigheid worden ingegaan op de vraag aan welke eisen strafrechtelijk bewijs dient te voldoen. In dit verband besteden de docenten zowel aandacht aan de individuele bewijsmiddelen als aan de bewijsconstructie als geheel. Zodoende krijgt u in drie uur tijd een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in het strafrechtelijk bewijsrecht. Het webinar zal worden verzorgd door de ervaren docenten Jan Crijns en Judit Altena, die beiden geregeld (postacademisch) onderwijs over het strafrechtelijk bewijsrecht verzorgen.

Onderwerpen die behandeld zullen worden:
- Bewijstheorie
- Ontwikkelingen m.b.t. de individuele bewijsmiddelen
- Feiten van algemene bekendheid
- Gebruik beroep op het zwijgrecht en kennelijke leugenachtigheid
- Bewijsmotivering
- Onrechtmatig verkregen bewijs

Docenten
Prof. mr. J.H. Crijns, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden, tevens als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof Den Haag
Mw. mr.dr. J.G.H. Altena, universitair docent straf- en strafprocesrecht verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Toegang tot Webinar
Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.


 

Tijdspanne
09:00 – 10:30              College
10:30 – 10:45              Korte break
10:45 – 12:15              College
 

Mr.dr. J.G.H. (Judit) Altena
Docent
mr. dr. J.G.H. Altena
...
Docent Crijns bij JPAO Leiden
Docent
prof. mr. J.H. Crijns
...


Het Webinar vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u niets te downloaden. U ontvangt een paar werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst per mail meer informatie met de link naar de online bijeenkomst. 

€150,00 vrij van BTW