Cursus bij Leiden Law Academy

Leiden Law Academy van de Universiteit Leiden organiseert en faciliteert postacademisch onderwijs voor advocaten en andere juridisch geschoolde of georiënteerde professionals.

Ons opleidingsaanbod kenmerkt zich door een ruim aanbod aan actualiteitencursussen, (opfris)cursussen (basis en verdieping) en vaardigheidstrainingen in vrijwel alle rechtsgebieden. Daarnaast organiseren wij in het voor- en najaar diverse hoogwaardige specialisatieopleidingen. Jaarlijks organiseren wij grootschalige nationale evenementen en internationale evenementen (seminars, congressen, conferences). Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een incompany cursus of contractonderwijs (aanschuiven bij regulier rechten onderwijs).

Onze visie

De Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid – in dezen vertegenwoordigd door Leiden Law Academy – handelt vanuit de visie dat postacademisch onderwijs voor vrijwel alle wetenschappelijke instituten een aantrekkelijke markt vormt, omdat:

  1. Het de relatie met de praktijk versterkt;
  2. Het bijdraagt aan de zichtbaarheid van de faculteit en haar wetenschappers;
  3. Het bijdraagt aan een goed facultair alumni-beleid.

Met behulp van postacademisch onderwijs kan de faculteit voorzien in een compleet juridisch onderwijspalet, niet alleen tijdens maar ook na de rechtenstudie.

Strategie

De postacademische onderwijsactiviteiten vinden zoveel mogelijk aansluiting bij de “in huis aanwezige” kennis en omvatten in ieder geval een aanbod in o.a. de volgende rechtsgebieden:

 Ons cursusaanbod en overzicht van rechtsgebieden komt overeen met de indeling die de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) hanteert.