Juridisch PAO Leiden verzorgt meerdere cursussen personen- en Familierecht of cursussen die betrekking hebben op dit rechtsgebied. Een cursus personen- en Familierecht wordt uitsluitend gedoceerd door docenten die werkzaam zijn in de praktijk en wetenschap. Denk hierbij aan topwetenschappers zoals prof. Mariëlle Bruning of prof. Ton Liefaard. Hierdoor sluit de lesstof van de cursus uitstekend aan op de ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Na de cursus kan u als beroepsprofessional de lesstof direct toepassen in de praktijk.

Tijdens een cursus Familierecht en Personenrecht bieden we veel ruimte voor interactie over recente rechtspraak en andere actualiteiten. Wij stimuleren cursisten en sprekers om het rechtsgebied uit verschillende invalshoeken te bekijken. Uit ervaring zien we dat dit een lerend effect heeft.

Ons streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit cursussen wordt goed beloont. De organisatie van PAO Leiden wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Daarnaast scoort 80% van onze sprekers een 8 of hoger. Een goede reden om een cursus personen- en Familierecht te volgen bij PAO Leiden.

Actueel cursusaanbod


28mei
2020
Inschrijving open
Basiscursus Erfrecht 2020
Periode: 28 mei 2020 t/m 4 juni 2020
Rechtsgebied: Personen- en familierecht
Aantal punten: NOVA 12
22jun
2020
Inschrijving open
Faillissement en beslag bij vastgoedtransacties
Periode: 22 juni 2020
Rechtsgebied: Financieel recht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht
Aantal punten: NOVA 3

Wat is personen- en familierecht? 

Personen- en Familierecht is onderdeel van het Burgerlijk recht. Het rechtsgebied houdt zich bezig met alle regelingen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie, zoals afstamming, geboorte, het huwelijk en echtscheiding. Het betreft dus een zeer breed rechtsgebied dat continu in ontwikkeling is. Vooral in het Familierecht worden wetten regelmatig gewijzigd. Het is daarom van belang om als juridisch professional op de hoogte te blijven van deze actualiteiten en ontwikkelingen middels een passende cursus.

Cursussen in personen- en familierecht

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere cursussen aan die betrekking hebben op het Familierecht en Personenrecht. Denk hierbij aan een basiscursus erfrecht, waar alle erfrechtelijke onderwerpen en kernthema’s van het erfrecht worden behandeld, een cursus actualiteiten huwelijksvermogensrecht met professor Nuytinck of de verdiepingscursus verdeling, verrekening en afwikkeling van vermogens in het Familierecht. Elk jaar stellen we een nieuw aanbod van personen en Familierecht cursussen samen en kijken we kritisch naar de lesstof. Zo bent u er zeker van dat de kwaliteit van uw personen- of Familierecht cursus hoog blijft en alle actuele vraagstukken worden behandeld.

Doelgroep personen- en familierecht opleiding

De doelgroep van een cursus Familierecht of Personenrecht verschilt per cursus, aangezien het rechtsgebied zo breed en divers is. We bieden basiscursussen, verdiepingscursussen en actualiteitencursussen aan. Voor elke type personen- en Familierecht cursus is een eigen kennis- en ervaringsniveau gewenst. Deze staat onder de cursus vermeld, zodat u op de hoogte bent of de cursus Familierecht of Personenrecht matcht met uw kennis en kunde. In het algemeen zijn onze personen en Familierecht cursussen geschikt voor advocaten, (kandidaat-)notarissen, advocaat- en notarismediators en leden van de rechterlijke macht.

Schrijf u gemakkelijk in voor een personen en Familierecht cursus. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


6apr
2020
Inschrijving open
Toon aan de top: Tax Integrity
Periode: 6 april 2020
Rechtsgebied: Fiscaal recht
Aantal punten: NOVA 4, HQ 4
16apr
2020
Inschrijving open
VPR-A Seminar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2020
Periode: 16 april 2020
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 5
13mei
2020
Inschrijving open
Verdiepingscursus Finance for Lawyers: Balans- en jaarrekeninglezen voor juristen
Periode: 13 mei 2020 t/m 20 mei 2020
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht
Aantal punten: NOVA 10