Juridisch PAO Leiden verzorgt meerdere cursussen personen- en Familierecht of cursussen die betrekking hebben op dit rechtsgebied. Een cursus personen- en Familierecht wordt uitsluitend gedoceerd door docenten die werkzaam zijn in de praktijk en wetenschap. Denk hierbij aan topwetenschappers zoals prof. Mariëlle Bruning of prof. Ton Liefaard van de Universiteit Leiden. Hierdoor sluit de lesstof van de cursus uitstekend aan op de ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Na de cursus kan u als beroepsprofessional de lesstof direct toepassen in de praktijk.

Tijdens een cursus Familierecht en Personenrecht bieden we veel ruimte voor interactie over recente rechtspraak en andere actualiteiten. Wij stimuleren cursisten en sprekers om het rechtsgebied uit verschillende invalshoeken te bekijken. Uit ervaring zien we dat dit een lerend effect heeft.

Ons streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit cursussen wordt goed beloont. De organisatie van PAO Leiden wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Daarnaast scoort 80% van onze sprekers een 8 of hoger. Een goede reden om een cursus personen- en Familierecht te volgen bij PAO Leiden.

Actueel cursusaanbod


24jun
2024
Inschrijving open
Het Erfgoed van Meijers: 70 jaar waardering en inspiratie
Periode: 24 juni 2024
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Algemeen, Burgerlijk(proces)recht, Goederenrecht, Insolventierecht, Internationaal Privaatrecht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht, Verbintenissen- en contractenrecht

Wat is personen- en familierecht? 

Personen- en Familierecht is onderdeel van het Burgerlijk recht. Het rechtsgebied houdt zich bezig met alle regelingen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie, zoals afstamming, geboorte, het huwelijk en echtscheiding. Het betreft dus een zeer breed rechtsgebied dat continu in ontwikkeling is. Vooral in het Familierecht worden wetten regelmatig gewijzigd. Het is daarom van belang om als juridisch professional op de hoogte te blijven van deze actualiteiten en ontwikkelingen middels een passende cursus.

Cursussen in personen- en familierecht

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere cursussen aan die betrekking hebben op het Familierecht en Personenrecht. Denk hierbij aan een basiscursus erfrecht, waar alle erfrechtelijke onderwerpen en kernthema’s van het erfrecht worden behandeld. Daarnaast bieden wij jaarlijks een cursus actualiteiten huwelijksvermogensrecht met professor Nuytinck aan.

Elk jaar stellen wij een nieuw aanbod van Personen en Familierecht cursussen samen en kijken we kritisch naar de lesstof. Zo bent u er zeker van dat de kwaliteit van uw Personen- of Familierecht cursus hoog blijft en alle actuele vraagstukken worden behandeld.

Doelgroep personen- en familierecht opleiding

De doelgroep van een cursus Familierecht of Personenrecht verschilt per cursus, aangezien het rechtsgebied zo breed en divers is. We bieden basiscursussen, verdiepingscursussen en actualiteitencursussen aan. Voor elke type Personen- en Familierecht cursus is een eigen kennis- en ervaringsniveau gewenst. Deze staat onder de cursus vermeld, zodat u op de hoogte bent of de cursus Familierecht of Personenrecht matcht met uw kennis en kunde. In het algemeen zijn onze personen en Familierecht cursussen geschikt voor advocaten, (kandidaat-)notarissen, advocaat- en notarismediators en leden van de rechterlijke macht.

Schrijf u gemakkelijk in voor een Personen en Familierecht cursus.

Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


20jun
2024
Inschrijving op wachtrij
Leiden eLaw Conference: Law and/versus Technology: Trends for the New Decade
Periode: 20 juni 2024 t/m 21 juni 2024
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
24jun
2024
Inschrijving op wachtrij
eLaw Summer School 2024 (ONLINE PARTICIPATION): Regulating AI and Data in the Age of EU Digital Reforms
Periode: 24 juni 2024 t/m 28 juni 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht
24jun
2024
Inschrijving op wachtrij
eLaw Summer School 2024: Regulating AI and Data in the Age of EU Digital Reforms
Periode: 24 juni 2024 t/m 28 juni 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht