Juridisch PAO Leiden faciliteert graag uw cursus Sociale Zekerheidsrecht. De cursussen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheidsrecht worden uitsluitend gedoceerd door Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk. Daarnaast stimuleren we docenten en cursisten om het rechtsgebied vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Hierdoor wordt elke situatie vanuit een ander perspectief benaderd, hetgeen een lerend effect heeft. Hierdoor sluit de lesstof van de cursus uitstekend aan op de ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Na de cursus Sociaal Zekerheidsrecht kan de juridische professional de lesstof direct toepassen in de praktijk.

Inzet van onze docenten wordt beloond met mooie evaluaties: 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. De organisatie door PAO Leiden wordt beoordeeld met een 8,5.  Een goede reden om bij PAO Leiden een Juridische cursus sociaal zekerheidsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod


30aug
2024
Inschrijving open
Leiden Revisited 2024
Periode: 30 augustus 2024
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Algemeen, Consumentenrecht, Criminologie, Europees recht, Gedrags- en tuchtrecht, Intellectuele eigendomsrecht, Internationaal Privaatrecht, Privacy en ICT recht, Sociaal zekerheidsrecht, Straf(proces)recht, Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 2

Wat is Sociale Zekerheidsrecht?

Sociaal recht (ook wel Sociale Zekerheidsrecht genoemd) is het recht dat betrekking heeft op zorginspanningen en verplichtingen van de overheid. Het rechtsgebied maakt onderdeel uit van het publiekrecht. De wetten en maatregelen van het Sociale Zekerheidsrecht zorgen ervoor dat mensen ten tijde van ziekte, pensioen en werkloosheid toch een inkomen hebben. Denk hierbij aan volksverzekeringen zoals de bijstand en het wettelijk pensioen, en de werknemersverzekeringen zoals de Ziektewet en de Wet op arbeidsongeschiktheid. Ook sociale voorzieningen zoals een product of dienst vallen onder deze wet. Het Sociale Zekerheidsrecht is een gecompliceerd rechtsgebied waar veel veranderingen in plaatsvinden. Het is voor juridische professionals daarom van belang om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Het volgen van een cursus sociaal zekerheidsrecht is daarom van groot belang.

Aanbod Leiden Law Academy

Leiden Law Academy biedt meerdere cursussen Sociale Zekerheidsrecht aan. In het onderstaande overzicht vindt u ons meest actuele aanbod van cursussen. Denk hierbij aan een actualiteitencursus pensioenrecht, basiscursus/verdiepingscursus sociale zekerheid of een actualiteitencursus ontslagrecht. Onze cursussen Sociale Zekerheidsrecht worden veelal gedoceerd door professor en Hoogleraar Arbeidsrecht Stefan Sagel, professor en Hoogleraar Sociaal Recht Barend Barentsen, professor en Hoogleraar Arbeidsrecht Gerrard Boot en professor en Hoogleraar Sociaal Recht Guus Heerma van Voss, allen werkzaam bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Jaarlijks stellen we een nieuw en aantrekkelijk cursusaanbod voor het rechtsgebied samen. Recente ontwikkelingen, eventuele wetswijzigingen en jurisprudentie komen daardoor altijd in onze cursussen Sociale Zekerheidsrecht aan bod.

Doelgroep cursus Sociale Zekerheidsrecht

Het rechtsgebied heeft betrekking op meerdere onderwerpen. Onder elke cursus sociaal zekerheidsrecht staat de doelgroep van de cursus vermeld. In het algemeen zijn onze cursussen geschikt voor juridische professionals zoals advocaten, (bedrijfs)juristen, de rechterlijke macht. Een basiscursus kan ook geschikt zijn voor professionals die kennis op willen doen over sociale zekerheid.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus sociaal zekerheidsrecht.

Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


29aug
2024
Inschrijving open
Congres Kirchheiner-leerstoel Ombudsman & Rechtsstaat
Periode: 29 augustus 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
30aug
2024
Inschrijving open
Leiden Revisited 2024
Periode: 30 augustus 2024
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Algemeen, Consumentenrecht, Criminologie, Europees recht, Gedrags- en tuchtrecht, Intellectuele eigendomsrecht, Internationaal Privaatrecht, Privacy en ICT recht, Sociaal zekerheidsrecht, Straf(proces)recht, Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 2
11sep
2024
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: actueel onderwerp 11 september 2024
Periode: 11 september 2024
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Huurrecht, Insolventierecht, Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1