Juridisch PAO Leiden faciliteert graag uw cursus Sociale Zekerheidsrecht. De cursussen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheidsrecht worden uitsluitend gedoceerd door Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk. Daarnaast stimuleren we docenten en cursisten om het rechtsgebied vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Hierdoor wordt elke situatie vanuit een ander perspectief benaderd, hetgeen een lerend effect heeft. Hierdoor sluit de lesstof van de cursus uitstekend aan op de ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Na de cursus sociaal zekerheidsrecht kan de juridische professional de lesstof direct toepassen in de praktijk.

Inzet van onze docenten wordt beloond met mooie evaluaties: 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. De organisatie door PAO Leiden wordt beoordeeld met een 8,5.  Een goede reden om bij PAO Leiden een Juridische cursus sociaal zekerheidsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod


19nov
2019
Inschrijving open
Wet normalisering rechtspositie ambtenaren: Procederen in arbeidszaken
Periode: 19 november 2019
Rechtsgebied: Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 5
17maa
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht 2020
Periode: 17 maart 2020 t/m 16 juni 2020
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 60

Wat is Sociale Zekerheidsrecht en welke onderwerpen worden in een cursus sociaal zekerheidsrecht besproken?

Sociaal recht (ook wel Sociale Zekerheidsrecht genoemd) is het recht dat betrekking heeft op zorginspanningen en verplichtingen van de overheid. Het rechtsgebied maakt onderdeel uit van het publiekrecht. De wetten en maatregelen van het Sociale Zekerheidsrecht zorgen ervoor dat mensen ten tijde van ziekte, pensioen en werkloosheid toch een inkomen hebben. Denk hierbij aan volksverzekeringen zoals de bijstand en het wettelijk pensioen, en de werknemersverzekeringen zoals de Ziektewet en de Wet op arbeidsongeschiktheid. Ook sociale voorzieningen zoals een product of dienst vallen onder deze wet. Het Sociale Zekerheidsrecht is een gecompliceerd rechtsgebied waar veel veranderingen in plaatsvinden. Het is voor juridische professionals daarom van belang om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en actualiteiten binnen het rechtsgebied. Het volgen van een cursus sociaal zekerheidsrecht is daarom van groot belang.

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere cursussen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheidsrecht aan. In het overzicht vindt u ons meest actuele aanbod van cursussen. Denk hierbij aan een actualiteitencursus pensioenrecht, basiscursus/verdiepingscursus sociale zekerheid,  of een actualiteitencursus ontslagrecht met professor Stefan Sagel, professor Barend Barentsen, professor Gerrard Boot en professor Guus Heerma van Voss. Elk jaar stellen we een nieuw cursusaanbod voor het rechtsgebied samen. Recente ontwikkelingen komen daardoor altijd in onze cursussen Sociale Zekerheidsrecht aan bod.

De doelgroep van een cursus Sociale Zekerheidsrecht

Het rechtsgebied heeft betrekking op meerdere onderwerpen. Onder elke cursus sociaal zekerheidsrecht staat de doelgroep van de cursus vermeld. In het algemeen zijn onze cursussen geschikt voor juridische professionals zoals advocaten, (bedrijfs)juristen, de rechterlijke macht. Een basiscursus kan ook geschikt zijn voor professionals die kennis op willen doen over sociale zekerheid.

 Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus sociaal zekerheidsrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


23sep
2019
Inschrijving open
Basiscursus Kwekersrecht 2019
Periode: 23 september 2019 t/m 30 september 2019
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 10
26sep
2019
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht
Periode: 26 september 2019 t/m 12 maart 2020
Rechtsgebied: Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42, NBA 42
26sep
2019
Inschrijving open
Leergang ‘Recht en Existentialisme in Filosofie en Literatuur’ 2019-2020
Periode: 26 september 2019 t/m 23 april 2020
Rechtsgebied: Algemeen
Aantal punten: NOVA 16