Volg bij Juridisch PAO Leiden uw hoogwaardige cursus strafrecht. Wij bieden meerdere cursussen aan die betrekking hebben op het strafrecht. Elke cursus wordt verzorgd door gerenommeerde specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Wij werken nauwkeurig met onze docenten samen om de kwaliteit van de strafrecht cursussen te waarborgen. Deze aandacht is terug te zien in de beoordeling: 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger, en de organisatie door Juridisch PAO Leiden krijgt gemiddeld een 8,5. Een goede reden om een cursus strafrecht bij ons te volgen.

Actueel cursusaanbod


9maa
2023
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2023
Periode: 9 maart 2023 t/m 29 juni 2023
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Financieel recht, Privacy en ICT recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 40
1nov
2023
Vooraankondiging
Leergang Jihadisme, Terrorisme, contraterrorisme, een brede aanpak: ideologie, recht en inlichtingen
Periode: 1 november 2023 t/m 19 december 2023
Rechtsgebied: Algemeen, Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 48

Wat is strafrecht?

Het strafrecht heeft betrekking op alles wat met strafbare feiten te maken heeft. Het rechtsgebied regelt de verhoudingen tussen burgers en overheid. De overheid is de enige die kan straffen als natuurlijke personen of rechtspersonen een strafbaar feit hebben begaan. Het strafrecht ontwikkelt zich continu in wetgeving en rechtspraak. Het op de hoogte blijven van alle actualiteiten binnen het strafrecht is daarom erg belangrijk. Recente en komende wetswijzigingen en actuele thema’s binnen de wet- en regelgeving zijn belangrijke onderdelen in onze strafrechtcursussen. Niet alleen de inhoud van alle strafrecht actualiteiten worden besproken, er worden ook aanknopingspunten geboden voor de omgang met nieuwe rechtsregels.

Aanbod strafrecht JPAO Leiden

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere cursussen strafrecht aan. Denk hierbij aan een actualiteitencursus strafrecht en strafprocesrecht, een verdiepingscursus strafrecht (zoals Strafrechtelijk bewijsrecht en cassatie in strafzaken), een praktijkgerichte cursus straf(proces)recht of een basiscursus strafrecht. In het bovenstaande overzicht kunt u zien welke cursussen wij komende periode aanbieden. Elk jaar stellen we een nieuw cursusaanbod samen.

Tijdens een cursus in het strafrecht staan actualiteit en interactie ten alle tijden centraal. Er wordt tijdens een onderwijsbijeenkomst veel ruimte geboden voor het stellen van vragen en voor interactie tussen de cursisten en docenten. Tevens wordt er tijdens de cursus diep ingegaan op recente jurisprudentie/uitspraken en andere actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. Door de meerdere invalshoeken en actualiteiten tijdens de cursus kunt u na afloop daarvan de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.

Doelgroep strafrecht cursus

Het rechtsgebied strafrecht is erg breed, en wij bieden cursussen en leergangen aan die betrekking hebben op verschillende onderwerpen. Onze strafrechtcursussen zijn daarom geschikt voor meerdere doelgroepen. Denk hierbij aan advocaten, bestuurs- en belastingrechters en overige geïnteresseerde leden van de zittende en staande magistratuur. Daarnaast zijn onze strafrechtcursussen ook geschikt voor juristen en juridisch adviseurs. Wij bieden regelmatig een basiscursus, actualiteitencursus en verdiepende cursus strafrecht aan. Om het overzicht te behouden staat onder elke strafrechtcursus vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is en welk niveau de cursist moet beheersen. Zo bent u ervan verzekerd een leergang strafrecht te volgen die matcht met uw kennis en kunde.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus strafrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


1feb
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Civiel: Civiele Rechtspraak HR; 1 feb 2023
Periode: 1 februari 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
8feb
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: European Media Freedom Act; 8 februari 2023
Periode: 8 februari 2023
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1
15feb
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: Geheimhoudingclausules; 15 februari 2023
Periode: 15 februari 2023
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1