juridische opleidingen

Leiden Law Academy biedt juridische opleidingen op post-academisch onderwijs (PAO) niveau in verschillende rechtsgebieden aan. Dit zijn postacademische meerdaagse opleidingen gericht op juridische professionals die al enige tijd werkzaam zijn. De opleidingen bestaan uit meerdere bijeenkomsten en duren veelal een halfjaar tot driekwart jaar. De opleidingen organiseren we online of op locatie bij één van onze inspirerende cursuslocaties in Leiden of Den Haag.

Door het volgen van een juridische opleiding kunt u zich verder specialiseren in een rechtsgebied, verdiepen in een nieuw rechtsgebied of uw kennis en kunde up-to-date houden. Tijdens een opleiding krijgt u vernieuwde inzichten zodat u uw juridische praktijk op efficiëntere wijze en succesvol kunt leiden. Iedere juridische professional kan bij ons terecht voor een juridische opleiding!

Welke juridische opleiding wilt u volgen? Bekijk ons actuele aanbod in de onderstaande kalender.

Actueel aanbod


11sep
2023
Inschrijving op wachtrij
Specialisatieopleiding Business Valuation en Schadebegroting in het Recht 2023
Periode: 11 september 2023 t/m 11 december 2023
Rechtsgebied: Arbitrage, Burgerlijk(proces)recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 40
13sep
2023
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige 2023
Periode: 13 september 2023 t/m 21 februari 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Burgerlijk(proces)recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 50, NiRV 12
14sep
2023
Inschrijving open
Specialisatieopleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige 2023
Periode: 14 september 2023 t/m 30 november 2023
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 30
16nov
2023
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht
Periode: 16 november 2023 t/m 29 februari 2024
Rechtsgebied: Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 42
17jan
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Jihadisme, Terrorisme, contraterrorisme, een brede aanpak: ideologie, recht en inlichtingen
Periode: 17 januari 2024 t/m 6 maart 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 48
7maa
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Contracteren 2024
Periode: 7 maart 2024 t/m 30 mei 2024
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 42

Gevarieerd opleidingsaanbod

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan juridische opleidingen. In nagenoeg ieder rechtsgebied wordt een meerdaagse opleiding aangeboden. Een aantal opleidingen organiseren we eenmaal per jaar. Ook zijn er opleidingen die zowel in het voor- als najaar worden aangeboden. Bijvoorbeeld de opleiding Arbeidsrecht, opleiding Aanbesteding & Schaarse rechten en de opleiding Contracteren. 

Doelgroep juridische opleiding bij Juridisch PAO Leiden

Onze juridische postacademische opleidingen zijn geschikt voor de juridische professional die al enkele jaren werkzaam is in de advocatuur, notariaat, als (bedrijfs- of overheid) jurist of als juridisch medewerker. Ook voor leden van de rechtspraak, leden van de rechterlijke macht, adviseurs, curatoren en financieel specialisten bieden wij interessante opleidingen aan. De doelgroep van de opleiding staat omschreven op de desbetreffende informatiepagina. Vaak vereisen we dat deelnemers beschikken over relevante basiskennis en praktijkervaring in het rechtsgebied van de opleiding.

U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of deelname aan een opleiding mogelijk is met uw vooropleiding en ervaring.

Hoge kwaliteit juridische opleidingen

De juridische opleidingen van JPAO worden gedoceerd door ervaren specialisten uit de praktijk en Leidse wetenschappers die verbonden zijn aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De docenten brengen in de bijeenkomsten hun praktijk- en of wetenschappelijke perspectief op de deelnemers over. Vaak gebeurt dit door in de bijeenkomst te starten met een theoriegedeelte, waarna het praktijkgedeelte volgt. De deelnemers werken bijvoorbeeld aan een praktijkgerichte casus of werken thuis een huiswerkopdracht uit en gaan in de bijeenkomst met elkaar in gesprek over de opdracht. Uit onze ervaring is gebleken dat de interactiviteit in de bijeenkomsten een sterk lerend effect creëert.

Na het afronden van de opleiding en het succesvol behalen van het examen, ontvangt u een persoonlijk diploma inclusief NOvA punten. Indien u een opleiding afrond zonder afsluitend examen, ontvangt u een certificaat van deelname inclusief NOvA punten.

Erkende opleider

Juridisch PAO Leiden is een erkend opleidingsinstituut en is door onder andere door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) geaccrediteerd. Wanneer u deelneemt aan een juridische opleiding, worden er opleidingspunten aan u toegekend. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een diploma of certificaat van deelname inclusief toegekende opleidingspunten.

Onze deelnemers beoordelen onze opleidingen de afgelopen jaren met een gemiddeld cijfer 8,4 tot 8,6. Van de 350 tot 400 docenten die wij jaarlijks inzetten, scoort ruim 30% een cijfer 9 tot 10!

Naast dat wij juridische opleidingen aanbieden, organiseren wij (eendaagse) actualiteitencursussen in verschillende rechtsgebieden. Na het volgen van een actualiteitencursus bent u weer helemaal bijgepraat over recente uitspraken en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast organiseert Juridisch PAO Leiden grootschalige nationale evenementen en internationale evenementen (seminars, congressen, conferences). Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een incompany cursus of contractonderwijs (aanschuiven bij regulier rechten onderwijs).

Indien u vragen heeft over de inhoud van onze opleidingen, dan kunt u contact opnemen met opleidingsmanager dhr. Willem-Jan Moolenaar: moolenaar.w@law.leidenuniv.nl