juridische opleidingen

Leiden Law Academy biedt juridische opleidingen op post-academisch onderwijs (PAO) niveau in verschillende rechtsgebieden aan. Dit zijn postacademische meerdaagse opleidingen gericht op juridische professionals die al enige tijd werkzaam zijn. De opleidingen bestaan uit meerdere bijeenkomsten en duren veelal een halfjaar tot driekwart jaar. De opleidingen organiseren we online of op locatie bij één van onze inspirerende cursuslocaties in Leiden of Den Haag.

Door het volgen van een juridische opleiding kunt u zich verder specialiseren in een rechtsgebied, verdiepen in een nieuw rechtsgebied of uw kennis en kunde up-to-date houden. Tijdens een opleiding krijgt u vernieuwde inzichten zodat u uw juridische praktijk op efficiëntere wijze en succesvol kunt leiden. Iedere juridische professional kan bij ons terecht voor een juridische opleiding!

Welke juridische opleiding wilt u volgen? Bekijk ons actuele aanbod in de onderstaande kalender.

Actueel aanbod


7maa
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Contracteren 2024
Periode: 7 maart 2024 t/m 30 mei 2024
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 42
12maa
2024
Inschrijving open
VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2024
Periode: 12 maart 2024 t/m 31 oktober 2024
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 50
25maa
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten 2024
Periode: 25 maart 2024 t/m 24 juni 2024
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Bouwrecht, Europees recht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Omgevingsrecht, Onroerendgoed recht, Onteigeningsrecht, Ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 20
17mei
2024
Inschrijving open
The EU’s Global Regulatory Power and the EU Standard of Tax Good Governance 2024
Periode: 17 mei 2024 t/m 14 juni 2024
Rechtsgebied:

Gevarieerd opleidingsaanbod

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan juridische opleidingen. In nagenoeg ieder rechtsgebied wordt een meerdaagse opleiding aangeboden. Een aantal opleidingen organiseren we eenmaal per jaar. Ook zijn er opleidingen die zowel in het voor- als najaar worden aangeboden. Bijvoorbeeld de opleiding Arbeidsrecht, opleiding Aanbesteding & Schaarse rechten en de opleiding Contracteren. 

Doelgroep juridische opleiding bij Juridisch PAO Leiden

Onze juridische postacademische opleidingen zijn geschikt voor de juridische professional die al enkele jaren werkzaam is in de advocatuur, notariaat, als (bedrijfs- of overheid) jurist of als juridisch medewerker. Ook voor leden van de rechtspraak, leden van de rechterlijke macht, adviseurs, curatoren en financieel specialisten bieden wij interessante opleidingen aan. De doelgroep van de opleiding staat omschreven op de desbetreffende informatiepagina. Vaak vereisen we dat deelnemers beschikken over relevante basiskennis en praktijkervaring in het rechtsgebied van de opleiding.

U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of deelname aan een opleiding mogelijk is met uw vooropleiding en ervaring.

Hoge kwaliteit juridische opleidingen

De juridische opleidingen van JPAO worden gedoceerd door ervaren specialisten uit de praktijk en Leidse wetenschappers die verbonden zijn aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De docenten brengen in de bijeenkomsten hun praktijk- en of wetenschappelijke perspectief op de deelnemers over. Vaak gebeurt dit door in de bijeenkomst te starten met een theoriegedeelte, waarna het praktijkgedeelte volgt. De deelnemers werken bijvoorbeeld aan een praktijkgerichte casus of werken thuis een huiswerkopdracht uit en gaan in de bijeenkomst met elkaar in gesprek over de opdracht. Uit onze ervaring is gebleken dat de interactiviteit in de bijeenkomsten een sterk lerend effect creëert.

Na het afronden van de opleiding en het succesvol behalen van het examen, ontvangt u een persoonlijk diploma inclusief NOvA punten. Indien u een opleiding afrond zonder afsluitend examen, ontvangt u een certificaat van deelname inclusief NOvA punten.

Erkende opleider

Juridisch PAO Leiden is een erkend opleidingsinstituut en is door onder andere door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) geaccrediteerd. Wanneer u deelneemt aan een juridische opleiding, worden er opleidingspunten aan u toegekend. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een diploma of certificaat van deelname inclusief toegekende opleidingspunten.

Onze deelnemers beoordelen onze opleidingen de afgelopen jaren met een gemiddeld cijfer 8,4 tot 8,6. Van de 350 tot 400 docenten die wij jaarlijks inzetten, scoort ruim 30% een cijfer 9 tot 10!

Naast dat wij juridische opleidingen aanbieden, organiseren wij (eendaagse) actualiteitencursussen in verschillende rechtsgebieden. Na het volgen van een actualiteitencursus bent u weer helemaal bijgepraat over recente uitspraken en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast organiseert Juridisch PAO Leiden grootschalige nationale evenementen en internationale evenementen (seminars, congressen, conferences). Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een incompany cursus of contractonderwijs (aanschuiven bij regulier rechten onderwijs).

Indien u vragen heeft over de inhoud van onze opleidingen, dan kunt u contact opnemen met opleidingsmanager dhr. Willem-Jan Moolenaar: moolenaar.w@law.leidenuniv.nl