Volg een cursus Mededingingsrecht en cursussen die betrekking hebben op het Mededingingsrecht bij Juridisch PAO Leiden. Deze cursussen worden verzorgd door Leidse topwetenschappers en bekende specialisten uit de praktijk. Samen met onze docenten streven we naar een cursusaanbod van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit doen we door cursussen samen te stellen waarin actuele praktijkvoorbeelden worden toegelicht en besproken, bijvoorbeeld de Mededingingsrecht cursus Wet Markt en Overheid. Bovendien wordt interactie met de cursisten, met allen hun eigen invalshoek, gestimuleerd. Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat dit een sterk lerend effect heeft. De opgedane kennis kunt u direct toepassen in de praktijk.

Onze inzet wordt dan ook goed beloond met mooie evaluaties: de organisatie van de cursus door Juridisch PAO Leiden wordt beoordeeld met een 8,5, en 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om bij PAO Leiden een Juridische cursus Mededingingsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod


10dec
2019
Inschrijving open
Wet Markt en Overheid
Periode: 10 december 2019
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Mededingingsrecht
Aantal punten: NOVA 3
26maa
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten - 2020
Periode: 26 maart 2020 t/m 25 juni 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Bouwrecht, Mededingingsrecht, Onteigeningsrecht
Aantal punten: NOVA 20

Wat is Mededingingsrecht en welke onderwerpen worden in een cursus Mededingingsrecht besproken?

Het Mededingingsrecht verzekert ondernemingen van effectieve en eerlijke concurrentie. Zo staan in het Mededingingsrecht de wetten over kartelafspraken, fusies en/of hun overwicht op de markt. Voorbeelden hiervan zijn het kartelverbod en het misbruikverbod. Het Mededingingsrecht is een rechtsgebied dat vele facetten kent. Wij bieden daarom meerdere cursussen aan die betrekking hebben op het Mededingingsrecht. 

Zo bieden we regelmatig de actualiteitencursus Mededingingsrecht of de basiscursus Mededingingsrecht aan. Maar bijvoorbeeld ook de de actualiteitencursus Wet Markt en Overheid. Wanneer overheden op rechtmatige wijze economische activiteiten willen verrichten, moeten ze rekening houden met de gedragsregels uit de Wet Markt en Overheid. Deze regels worden echter niet altijd nageleefd en particuliere concurrenten schromen niet om procedures te starten met een beroep op de regels uit de Wet Markt en Overheid. 
Het is daarom goed om kennis te nemen van de grenzen en mogelijkheden die de wet biedt. Daarnaast hebben onze cursussen op het gebied van het staatssteun- of Aanbestedingsrecht ook gedeeltelijk betrekking op het Mededingingsrecht.

De doelgroep van onze Mededingingsrecht cursus

Gezien de vele aspecten van het Mededingingsrecht zijn deze cursussen geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo is een basiscursus Mededingingsrecht geschikt voor advocaten en adviseurs, juristen, controllers en anderen die werkzaam zijn bij overheden of particuliere ondernemers die concurreren met overheden of overheidsbedrijven. Een verdiepende cursus Mededingingsrecht is geschikt voor advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen en rechters. Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau vereist is.  Hierdoor bent u er zeker van dat de cursus Mededingingsrecht aansluit bij uw kennis en kunde. 

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor een basis- of verdiepingscursus Mededingingsrecht. Bekijk ons actuele aanbod en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


22nov
2019
Inschrijving open
Actualiteiten Staatssteun
Periode: 22 november 2019
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 6
22nov
2019
Inschrijving open
Synergie tussen ELS en klassiek juridisch onderzoek
Periode: 22 november 2019
Rechtsgebied:
25nov
2019
Inschrijving open
Verdiepingscursus Burgerlijk Procesrecht in de praktijk
Periode: 25 november 2019 t/m 9 december 2019
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 10, PE Cassatie 10