Volg een cursus Mededingingsrecht en cursussen die betrekking hebben op het Mededingingsrecht bij Juridisch PAO Leiden. Deze cursussen worden verzorgd door Leidse topwetenschappers en bekende specialisten uit de praktijk. Samen met onze docenten streven we naar een cursusaanbod van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit doen we door cursussen samen te stellen waarin actuele praktijkvoorbeelden worden toegelicht en besproken, bijvoorbeeld de Mededingingsrecht cursus Wet Markt en Overheid. Bovendien wordt interactie met de cursisten, met allen hun eigen invalshoek, gestimuleerd. Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat dit een sterk lerend effect heeft. De opgedane kennis kunt u direct toepassen in de praktijk.

Onze inzet wordt dan ook goed beloond met mooie evaluaties: de organisatie van de cursus door Juridisch PAO Leiden wordt beoordeeld met een 8,5, en 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om bij PAO Leiden een Juridische cursus Mededingingsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod


10dec
2019
Inschrijving open
Wet Markt en Overheid
Periode: 10 december 2019
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Mededingingsrecht
Aantal punten: NOVA 3

Wat is Mededingingsrecht en welke onderwerpen worden in een cursus Mededingingsrecht besproken?

Het Mededingingsrecht verzekert ondernemingen van effectieve en eerlijke concurrentie. Zo staan in het Mededingingsrecht de wetten over kartelafspraken, fusies en/of hun overwicht op de markt. Voorbeelden hiervan zijn het kartelverbod en het misbruikverbod. Het Mededingingsrecht is een rechtsgebied dat vele facetten kent. Wij bieden daarom meerdere cursussen aan die betrekking hebben op het Mededingingsrecht. 

Zo bieden we regelmatig de actualiteitencursus Mededingingsrecht of de basiscursus Mededingingsrecht aan. Maar bijvoorbeeld ook de de actualiteitencursus Wet Markt en Overheid. Wanneer overheden op rechtmatige wijze economische activiteiten willen verrichten, moeten ze rekening houden met de gedragsregels uit de Wet Markt en Overheid. Deze regels worden echter niet altijd nageleefd en particuliere concurrenten schromen niet om procedures te starten met een beroep op de regels uit de Wet Markt en Overheid. 
Het is daarom goed om kennis te nemen van de grenzen en mogelijkheden die de wet biedt. Daarnaast hebben onze cursussen op het gebied van het staatssteun- of Aanbestedingsrecht ook gedeeltelijk betrekking op het Mededingingsrecht.

De doelgroep van onze Mededingingsrecht cursus

Gezien de vele aspecten van het Mededingingsrecht zijn deze cursussen geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo is een basiscursus Mededingingsrecht geschikt voor advocaten en adviseurs, juristen, controllers en anderen die werkzaam zijn bij overheden of particuliere ondernemers die concurreren met overheden of overheidsbedrijven. Een verdiepende cursus Mededingingsrecht is geschikt voor advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen en rechters. Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau vereist is.  Hierdoor bent u er zeker van dat de cursus Mededingingsrecht aansluit bij uw kennis en kunde. 

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor een basis- of verdiepingscursus Mededingingsrecht. Bekijk ons actuele aanbod en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


30aug
2019
Inschrijving open
Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken
Periode: 30 augustus 2019
Rechtsgebied: Algemeen
Aantal punten: NOVA 2, KNB 2
6sep
2019
Inschrijving open
Master Opleiding Certified Trust Officer (MOCTO) - 2019
Periode: 6 september 2019 t/m 6 december 2019
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Gedrags- en tuchtrecht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 81, HQ 80
11sep
2019
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige leerlijn 20
Periode: 11 september 2019 t/m 12 februari 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Burgerlijk(proces)recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NiRV 12, NVR 12, NVvA 21, ABAN/GAIA 40, NBA 55