Juridisch PAO Leiden verzorgt meerdere cursussen Ambtenarenrecht, of cursussen met betrekking tot het Ambtenarenrecht. Dit doen wij in samenwerking met gerenommeerde specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Door onze nauwe samenwerking met de sprekers kunnen we de hoge kwaliteit van onze Ambtenarenrecht cursussen waarborgen. In de evaluatie door onze cursisten is deze aandacht en kwaliteit terug te zien. Onze organisatie wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Bovendien scoort 80% van onze sprekers een 8 of hoger. Een goede reden om een cursus Ambtenarenrecht te volgen bij Juridisch PAO Leiden.

Tijdens een cursus in het Ambtenarenrecht wordt veel ruimte geboden voor interactie over recente rechtspraak. Wij stimuleren cursisten om het Ambtenarenrecht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Uit ervaring blijkt dat deze vorm van interactief onderwijs een lerend effect heeft. Na afloop van een cursus Ambtenarenrecht kunt u de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.

Actueel cursusaanbod


13okt
2020
Inschrijving open
Webinar Actualiteiten normalisering
Periode: 13 oktober 2020
Rechtsgebied: Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 3

Wat is Ambtenarenrecht?

Ambtenarenrecht wijkt op veel onderdelen af van het gewone Arbeidsrecht, omdat men als ambtenaar geen gewone dienstbetrekking heeft. Vele toepassingen van het Arbeidsrecht zijn voor ambtenaren dus niet van toepassing. Het rechtsgebied heeft betrekking op het recht dat overheidspersoneel (ambtenaren) heeft. Tijdens een cursus Ambtenarenrecht gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen die in het afgelopen jaar in het Ambtenarenrecht hebben plaatsgevonden. Ook behandelen we de verwachtingen van het komende jaar. Een goed voorbeeld hiervan is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) die op 1 januari 2020 ingaat. Ambtenaren krijgen zoveel mogelijk dezelfde rechten als werknemers in het bedrijfsleven, een nieuwe rechtspositie voor de ambtenaren.

Aanbod cursussen Ambtenarenrecht

Juridisch PAO Leiden biedt verschillende Ambtenarenrecht cursussen aan, of cursussen die betrekking hebben op het rechtsgebied. Denk hierbij aan een basiscursus Ambtenarenrecht, een actualiteitencursus Ambtenarenrecht of een verdiepende cursus. In het cursusaanbod vindt u alle Ambtenarenrecht cursussen die wij dit jaar aanbieden. Dit aanbod verandert ieder jaar, afhankelijk van de actualiteiten/ontwikkelingen op het gebied van jurisprudentie en regelgeving/wetgeving.

De doelgroep van onze Ambtenarenrecht cursus

Het Ambtenarenrecht heeft betrekking op meerdere partijen. De doelgroep van onze Ambtenarenrecht cursussen is daarom erg breed. Het aanbod is geschikt voor advocaten, rechtshulpverleners, personeelsadviseurs, medewerkers P&O en juristen die werkzaam zijn binnen de overheid op het gebied van Ambtenarenrecht. Het is bij sommige cursussen van belang minimaal 1 tot 2 jaar kennis te hebben van het rechtsgebied. Onder elke Ambtenarenrecht cursus staat vermeld welk kennisniveau de cursist dient te hebben.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus Ambtenarenrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


23sep
2020
Inschrijving open
Webinar actualiteiten Bestuursrecht
Periode: 23 september 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 2
28sep
2020
Inschrijving open
Civiele Cassatie: Praktische wenken voor de schriftelijke toelichting en pleidooi
Periode: 28 september 2020
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 6, PE Cassatie 6
30sep
2020
Inschrijving open
Webinar huurrecht en overlast
Periode: 30 september 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 1