Volg bij Juridisch PAO Leiden een Jeugdrecht cursus. Onze Jeugdrecht cursussen worden uitsluitend gedoceerd door Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk. Juridisch PAO Leiden biedt verschillende (specialisatie)cursussen in het Jeugdrecht aan. Tijdens een specialisatiecursus behandelen we specifieke onderwerpen van het Jeugdrecht, zoals de specialisatiecursus bijzondere curator in jeugdzaken. De diversiteit van ons aanbod in Jeugdrechtcursussen is terug te zien in de verschillende soorten cursussen die wij gedurende het jaar aanbieden. De actualiteitencursus Jeugdstrafrecht, kinderbeschermingsrecht, het Nederlandse afstammingsrecht en de rol van de bijzondere curator in afstammingszaken met aandacht voor IPR zijn hier mooie voorbeelden van. Wij organiseren deze cursussen voor een beperkt aantal cursisten om de kwaliteit te waarborgen.

Wij streven naar een cursusaanbod van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit doen wij door samen met onze topdocenten cursussen samen te stellen waarin actuele praktijkvoorbeelden worden toegelicht, bijvoorbeeld een actualiteitencursus Jeugdrecht. Interactie tijdens onze cursussen wordt gestimuleerd. Uit ervaring is gebleken dat dit een sterk lerend effect heeft. In de beoordeling is onze extra aandacht aan kwaliteit te zien: 80% van al onze docenten krijgt van de cursisten een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om een Jeugdrecht cursus bij ons in Leiden te volgen!

Wat is Jeugdrecht? 

Het Jeugdrecht behandelt de rechtsregels en de rechtspraak ten aanzien van minderjarigen. Bescherming van minderjarigen voor de maatschappij staat hierbij centraal. De wetgeving is ook geschreven om de maatschappij te beschermen voor delicten die worden gepleegd door jeugdige mensen. In een actualiteitencursus Jeugdrecht gaan we dieper in op actuele thema’s, ontwikkelingen en recente jurisprudentie van het rechtsgebied.

Doelgroep cursussen Jeugdrecht

Ons aanbod aan Jeugdrechtcursussen is geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo bieden wij regelmatig een basiscursus Jeugdrecht aan, waarvoor geen ervaring of kennis is vereist. Deze basiscursus is geschikt voor advocaten, juristen en overige geïnteresseerden in het Jeugdrecht. Voor het volgen van een specialisatiecursus is vanzelfsprekend een goede basiskennis vereist. De actualiteitencursus Jeugdrecht is geschikt voor cursisten die alle actuele ontwikkelingen en jurisprudentie van het rechtsgebied willen volgen. Deze cursussen zijn geschikt voor bijzondere curatoren en professionals (vertrouwensartsen, jeugdbeschermers etc.) die meer willen weten over de rechtsfiguur. Ook leden van de zittende en staande magistratuur zijn van harte welkom. Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau wij van een deelnemer vereisen. Op die manier bent u er zeker van van dat u een cursus Jeugdrecht kunt volgen die aansluit bij uw kennis en kunde.

Inschrijven Jeugdrechtcursus

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor een basis- of verdiepingscursus Jeugdrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw bedrijfslocatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod jeugdrecht via onze gratis nieuwsbrief.

Wellicht ook interessant voor u:


23sep
2020
Inschrijving open
Webinar actualiteiten Bestuursrecht
Periode: 23 september 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 2
28sep
2020
Inschrijving open
Civiele Cassatie: Praktische wenken voor de schriftelijke toelichting en pleidooi
Periode: 28 september 2020
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 6, PE Cassatie 6
30sep
2020
Inschrijving open
Webinar huurrecht en overlast
Periode: 30 september 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 1