Volg bij Leiden Law Academy een jeugdrecht cursus. Onze jeugdrecht cursussen worden uitsluitend gedoceerd door Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk. 

Leiden Law Academy biedt verschillende (specialisatie)cursussen in het jeugdrecht aan, zie onderstaand ons actuele aanbod.

Op dit moment bieden wij geen cursus in het desbetreffende rechtsgebied aan. Wilt u op de hoogte blijven van het recente cursusaanbod van Juridisch PAO Leiden? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Wat is jeugdrecht? 

Het Jeugdrecht behandelt de rechtsregels en de rechtspraak ten aanzien van minderjarigen. Bescherming van minderjarigen voor de maatschappij staat hierbij centraal. De wetgeving is ook geschreven om de maatschappij te beschermen voor delicten die worden gepleegd door jeugdige mensen. In een actualiteitencursus jeugdrecht gaan we dieper in op actuele thema’s, ontwikkelingen en recente jurisprudentie van het rechtsgebied.

Specialisatiecursus jeugdrecht

Tijdens een specialisatiecursus jeugdrecht behandelen we specifieke onderwerpen binnen dit rechtsgebied, zoals de Specialisatiecursus Bijzondere Curator in jeugdzaken. De diversiteit van ons aanbod in jeugdrechtcursussen is terug te zien in de verschillende soorten cursussen die wij regelmatig aanbieden. De actualiteitencursus Jeugdstrafrecht, kinderbeschermingsrecht, het Nederlandse afstammingsrecht en de rol van de bijzondere curator in afstammingszaken met aandacht voor IPR zijn hier mooie voorbeelden van.

Hoge kwaliteit onderwijs

Wij organiseren onze cursussen voor een beperkt aantal cursisten om de kwaliteit en interactiviteit te waarborgen. Wij streven naar een cursusaanbod van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit doen wij door samen met onze topdocenten cursussen samen te stellen waarin actuele praktijkvoorbeelden worden toegelicht, bijvoorbeeld in de actualiteitencursus jeugdrecht. Interactie tijdens onze cursussen wordt gestimuleerd. Uit onze ervaring is gebleken dat dit een sterk lerend effect heeft. In de beoordeling is onze extra aandacht aan kwaliteit te zien: 80% van al onze docenten krijgt van de cursisten een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om een jeugdrecht cursus bij ons in Leiden te volgen!

Doelgroep cursussen jeugdrecht

Ons aanbod aan jeugdrecht cursussen is geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo bieden wij regelmatig een basiscursus jeugdrecht aan, waarvoor geen ervaring of kennis over het jeugdrecht is vereist. De basiscursus is geschikt voor advocaten, juristen en overige geïnteresseerden in het jeugdrecht. 

De actualiteitencursus jeugdrecht is geschikt voor cursisten die alle actuele ontwikkelingen en jurisprudentie van het rechtsgebied van tijd tot tijd willen volgen. Deze cursussen zijn geschikt voor bijzondere curatoren en professionals (vertrouwensartsen, jeugdbeschermers etc.) die meer willen weten over de rechtsfiguur. Ook leden van de zittende en staande magistratuur zijn van harte welkom.

Voor het volgen van een specialisatiecursus is vanzelfsprekend een goede basiskennis en enige praktijkervaring vereist.

Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau wij van een deelnemer vereisen. Op die manier bent u er zeker van van dat u een cursus jeugdrecht kunt volgen die aansluit bij uw kennis en kunde.

Inschrijven jeugdrecht cursus

Bij Leiden Law Academy kunt u zich gemakkelijk online inschrijven voor een basis- of verdiepingscursus jeugdrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw bedrijfslocatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod jeugdrecht via onze gratis nieuwsbrief.

Wellicht ook interessant voor u:


12jun
2023
Inschrijving open
Vaardigheden - Onderhandelen met succes voorjaar 2023
Periode: 12 juni 2023
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5
13jun
2023
Inschrijving open
Webinar ICT-contracten voorjaar 2023
Periode: 13 juni 2023
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 3
14jun
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE; Handelsnaamrecht: 14 juni 2023
Periode: 14 juni 2023
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1