Volg bij Juridisch PAO Leiden een cursus Jeugdrecht. Onze cursussen worden uitsluitend gedoceerd door Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk. Wij streven naar een cursusaanbod van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit doen wij door samen met onze topdocenten cursussen samen te stellen waarin actuele praktijkvoorbeelden worden toegelicht, bijvoorbeeld een actualiteitencursus Jeugdrecht. Interactie tijdens onze cursussen wordt gestimuleerd. Uit ervaring is gebleken dat dit een sterk lerend effect heeft. In de beoordeling is onze extra aandacht aan kwaliteit te zien: 80% van al onze docenten krijgt van de cursisten een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om een Jeugdrecht cursus bij ons te volgen.

Actueel cursusaanbod


5maa
2019
Inschrijving open
Vierde Terugkomdag Bijzondere Curator in jeugdzaken
Periode: 5 maart 2019
Rechtsgebied: Personen- en familierecht, Jeugdrecht
Taal: Nederlands

Wat is Jeugdrecht en welke onderwerpen worden in een opleiding Jeugdrecht besproken?

Het Jeugdrecht behandelt de rechtsregels en de rechtspraak ten aanzien van minderjarigen. Bescherming van minderjarigen voor de maatschappij staat hierbij centraal, maar de wet is ook geschreven om de maatschappij te beschermen voor delicten die worden gepleegd door jeugdige mensen. In een actualiteitencursus Jeugdrecht gaan we dieper in op actuele thema’s en ontwikkelingen van het rechtsgebied.

We bieden ook specialisatiecursussen aan. Tijdens een specialisatiecursus Jeugdrecht behandelen we specifieke onderwerpen van het rechtsgebied, zoals de specialisatiecursus bijzondere curator in jeugdzaken. De diversiteit van ons aanbod in Jeugdrechtcursussen is terug te zien in de verschillende soorten cursussen die wij gedurende het jaar aanbieden. De actualiteitencursus Jeugdstrafrecht, kinderbeschermingsrecht, het Nederlandse afstammingsrecht en de rol van de bijzondere curator in afstammingszaken met aandacht voor IPR zijn hier mooie voorbeelden van. Wij organiseren deze cursussen voor een beperkt aantal cursisten om de kwaliteit te waarborgen.

De doelgroep van onze Jeugdrechtcursus

Ons aanbod aan Jeugdrechtcursussen is geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo is een basiscursus, waarvoor geen ervaring of kennis is vereist, geschikt voor advocaten, juristen en overige geïnteresseerden in het Jeugdrecht. Voor het volgen van een specialisatiecursus is vanzelfsprekend een goede basiskennis vereist. De actualiteitencursus Jeugdrecht is geschikt voor cursisten die alle actuele ontwikkelingen van het rechtsgebied willen volgen. Deze cursussen zijn geschikt voor bijzondere curatoren en professionals (vertrouwensartsen, jeugdbeschermers etc.) die meer willen weten over de rechtsfiguur. Ook leden van de zittende en staande magistratuur zijn van harte welkom. Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau vereist is, waardoor u er zeker van kunt zijn een cursus Jeugdrecht te volgen die aansluit bij uw kennis en kunde.

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor een basis- of verdiepingscursus Jeugdrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


5maa
2019
Inschrijving open
Vierde Terugkomdag Bijzondere Curator in jeugdzaken
Periode: 5 maart 2019
Rechtsgebied: Personen- en familierecht, Jeugdrecht
Taal: Nederlands
19maa
2019
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht 2019
Periode: 19 maart 2019 t/m 18 juni 2019
Rechtsgebied: Sociaal zekerheidsrecht, Arbeidsrecht
Taal: Nederlands
26maa
2019
Inschrijving open
Het Multilateraal Verdrag 'MLI' - 2019
Periode: 26 maart 2019
Rechtsgebied: Fiscaal recht
Taal: Nederlands