Bijeenkomst opleiding JPAO Leiden

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u kiezen uit een verscheidenheid van juridische specialisatieopleidingen in verschillende rechtsgebieden. Sinds 2010 bouwen wij aan het uitbreiden van ons aanbod aan kwalitatief hoogwaardige specialisatieopleidingen. Ons aanbod is uitgegroeid tot bijna 15 zeer succesvolle specialisatietrajecten. Deze opleidingen duren veelal een halfjaar tot driekwart jaar. De opleidingen organiseren we online via Kaltura Live Room, in blended vorm (zowel online en op locatie) of op locatie bij één van onze inspirerende cursuslocaties in Leiden of Den Haag.

Specialisatieopleidingen van hoge kwaliteit 

De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden worden gedoceerd door een team van specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Door de verschillende perspectieven die onze docenten overbrengen, krijgen deelnemers tijdens de opleiding een breed aanbod aan inzichten aangereikt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat onze juridische specialisatieopleidingen van zeer hoge kwaliteit en altijd actueel zijn! De modules van de opleidingen starten vaak met een theoriegedeelte, gevolgd door een praktijkgedeelte waarin de deelnemers met elkaar in discussie gaan en/of aan een praktijkgerichte casus werken. De interactie tijdens de bijeenkomsten van de specialisatieopleiding wordt door de docenten gestimuleerd. Uit onze ervaring is gebleken dat het bespreken van casussen en de diverse invalshoeken die deelnemers hebben een sterk lerend effect creëren.

Door het volgen van een specialisatieopleiding bij JPAO Leiden wordt uw inzicht verdiept en wordt u opgeleid tot specialist in het rechtsgebied.

Welke inspirerende specialisatieopleiding wilt u volgen? Bekijk ons actuele aanbod specialisatieopleidingen in de onderstaande cursuskalender.

Alle specialisatieopleidingen op locatie gaan dit najaar gegarandeerd door!

Actueel aanbod Specialisatieopleidingen


29okt
2020
Inschrijving op wachtrij
Leergang Artificial Intelligence voor juristen
Periode: 29 oktober 2020 t/m 12 november 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 16
6nov
2020
Inschrijving open
Specialisatiecursus Huurrecht 2020
Periode: 6 november 2020 t/m 27 november 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 20, RvR 20
19nov
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht 2020
Periode: 19 november 2020 t/m 4 maart 2021
Rechtsgebied: Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42
14jan
2021
Inschrijving open
Specialisatieopleiding WHOA - Herstructureringsdeskundige
Periode: 14 januari 2021 t/m 25 maart 2021
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 25, HQ 25, NBA 25
2feb
2021
Inschrijving open
VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2021
Periode: 2 februari 2021 t/m 29 juni 2021
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 45
5maa
2021
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Cybercrime 2021
Periode: 5 maart 2021 t/m 28 mei 2021
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Privacy en ICT recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 30
25maa
2021
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Contracteren 2021
Periode: 25 maart 2021 t/m 24 juni 2021
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42

Doelgroep specialisatieopleidingen

De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden zijn gericht op professionals die minimaal drie jaar werkzaam zijn in de advocatuur, notariaat, het bedrijfsleven of bij de overheid. Van deelnemers verwachten we een gedegen basiskennis van het rechtsgebied. Bij iedere specialisatieopleiding staat de doelgroep en het eventuele vereiste voorkennisniveau vermeld. Zo kunt u nagaan of de opleiding aansluit bij uw kennis en kunde.

U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of deelname aan een specialisatieopleiding mogelijk is met uw vooropleiding en ervaring.

Kortingsactie specialisatieopleidingen

Voor een aantal van onze specialisatieopleidingen geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting of combi-deal korting (gratis te volgen cursus bij inschrijving). De eventuele korting staat bij de desbetreffende opleidingen vermeld.

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden ontvangen altijd 10% korting op hun bij inschrijving bij JPAO Leiden!

Juridische actualiteitencursussen

 We hechten veel waarde aan de actualiteit van de leerstof. Naast dat wij specialisatieopleidingen aanbieden, organiseren wij meerdere actualiteitencursussen in verschillende rechtsgebieden. In deze juridische actualiteitencursus bespreken onze docenten relevante en actuele praktijkvoorbeelden. Na het volgen van een actualiteitencursus bent u weer helemaal bijgepraat over de recente ontwikkelingen. Een greep uit ons aanbod actualiteitencursussen: Actualiteiten Contracteren, Actualiteiten Auteursrecht, Actualiteiten Schadevergoedingsrecht, Actualiteitencursus Bestuursrecht of de Actualiteitencursus Huurrecht. Wij verzekeren u dat uw juridische actualiteitencursus inhoudelijk up-to-date is en dat u de opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk.

Bekijk ons aanbod juridische actualiteitencursussen.

Postacademisch onderwijs op locatie

Nu er steeds meer ruimte komt om op kleine schaal en op 1,5 meter afstand bijeenkomsten te organiseren, kunnen wij met u meedelen dat de opleidingsbijeenkomsten van onze specialisatieopleidingen dit najaar op een veilige locatie worden georganiseerd. Deze locaties voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de Universiteit Leiden: de gezondheid van u en onze docenten staat altijd voorop. U kunt u dus met een gerust hart inschrijven en een specialisatieopleiding bij JPAO Leiden volgen.

Mochten wij onverhoopt de onderwijsbijeenkomsten niet op locatie kunnen aanbieden, dan zullen we deze alsnog online aanbieden en onze deelnemers daar tijdig over informeren.

Bekijk de updates van de Universiteit Leiden over het corona-virus.

Indien u vragen heeft over de inhoud van onze specialisatieopleidingen, dan kunt u contact opnemen met opleidingsmanager dhr. Willem-Jan Moolenaar: moolenaar.w@law.leidenuniv.nl