Wilt u zich specialiseren dit najaar?

Bij Juridisch PAO Leiden kunt u kiezen uit een verscheidenheid van juridische specialisatieopleidingen in verschillende rechtsgebieden. Door het volgen van een specialisatieopleiding bij JPAO Leiden wordt uw inzicht verdiept en wordt u opgeleid tot specialist in het rechtsgebied. De opleidingen duren veelal een halfjaar tot driekwart jaar. De opleidingen organiseren we online, in blended vorm (zowel online en op locatie) of op locatie bij één van onze inspirerende cursuslocaties in Leiden of Den Haag.

Actueel aanbod specialisatieopleidingen


16feb
2022
Inschrijving open
Leergang Jihadisme, Terrorisme, contraterrorisme, een brede aanpak: ideologie, recht en inlichtingen
Periode: 16 februari 2022 t/m 6 april 2022
Rechtsgebied: Algemeen, Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 48
3maa
2022
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2022
Periode: 3 maart 2022 t/m 30 juni 2022
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Criminologie, Financieel recht, Privacy en ICT recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 40
15maa
2022
Inschrijving open
VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht
Periode: 15 maart 2022 t/m 3 november 2022
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 45
17maa
2022
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Contracteren 2022
Periode: 17 maart 2022 t/m 16 juni 2022
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42
21maa
2022
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten 2022
Periode: 21 maart 2022 t/m 27 juni 2022
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Bouwrecht, Mededingingsrecht, Onteigeningsrecht
Aantal punten: NOVA 20
22maa
2022
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht 2022
Periode: 22 maart 2022 t/m 28 juni 2022
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 60
3jun
2022
Inschrijving open
Specialisatiecursus Huurrecht 2022
Periode: 3 juni 2022 t/m 24 juni 2022
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 20

Specialisatieopleidingen van hoge kwaliteit 

Sinds 2010 bouwen wij aan het uitbreiden van ons aanbod aan kwalitatief hoogwaardige specialisatieopleidingen. Ons aanbod is uitgegroeid tot bijna 15 zeer succesvolle specialisatietrajecten. De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden worden gedoceerd door een team van specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Door de verschillende perspectieven die onze docenten overbrengen, krijgen deelnemers tijdens de opleiding een breed aanbod aan inzichten aangereikt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat onze juridische specialisatieopleidingen van zeer hoge kwaliteit en altijd actueel zijn! De modules van de opleidingen starten vaak met een theoriegedeelte, gevolgd door een praktijkgedeelte waarin de deelnemers met elkaar in discussie gaan en/of aan een praktijkgerichte casus werken. De interactie tijdens de bijeenkomsten van de specialisatieopleiding wordt door de docenten gestimuleerd. Uit onze ervaring is gebleken dat het bespreken van casussen en de diverse invalshoeken die deelnemers hebben een sterk lerend effect creëren.

Wilt u meer informatie lezen over de inhoud van de opleiding? Van meerdere opleidingen hebben wij een brochure opgesteld. Deze kunt u downloaden op de pagina van de desbetreffende opleiding.

Doelgroep specialisatieopleidingen

De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden zijn gericht op professionals die minimaal drie jaar werkzaam zijn in de advocatuur, notariaat, het bedrijfsleven of bij de overheid. Van deelnemers verwachten we een gedegen basiskennis van het rechtsgebied. Bij iedere specialisatieopleiding staat de doelgroep en het eventuele vereiste voorkennisniveau vermeld. Zo kunt u nagaan of de opleiding aansluit bij uw kennis en kunde.

U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of deelname aan een specialisatieopleiding mogelijk is met uw vooropleiding en ervaring.

Kortingsactie specialisatieopleidingen

Voor een aantal van onze specialisatieopleidingen geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting of combi-deal korting (gratis te volgen cursus bij inschrijving). De eventuele korting staat bij de desbetreffende opleidingen vermeld.

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden ontvangen altijd 10% korting op hun bij inschrijving bij JPAO Leiden!

Diploma of certificaat bij deelname

Na het succesvol afronden van de specialisatieopleiding en het (mondelinge) examen ontvangt u een diploma met daarop uw behaalde PO NOvA punten of andere permanente onderwijspunten.

geslaagde deelnemers pao leiden

Juridische actualiteitencursussen

 We hechten veel waarde aan de actualiteit van de leerstof. Naast dat wij specialisatieopleidingen aanbieden, organiseren wij meerdere actualiteitencursussen in verschillende rechtsgebieden. In deze juridische actualiteitencursus bespreken onze docenten relevante en actuele praktijkvoorbeelden. Na het volgen van een actualiteitencursus bent u weer helemaal bijgepraat over de recente ontwikkelingen. Bekijk een greep uit ons aanbod actualiteitencursussen. Wij verzekeren u dat uw juridische actualiteitencursus inhoudelijk up-to-date is en dat u de opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk.

Bekijk ons aanbod juridische actualiteitencursussen.

Indien u vragen heeft over de inhoud van onze specialisatieopleidingen, dan kunt u contact opnemen met opleidingsmanager dhr. Willem-Jan Moolenaar: w.moolenaar@law.leidenuniv.nl