Wilt u zich specialiseren dit voorjaar?

Bij Leiden Law Academy kunt u kiezen uit een verscheidenheid van juridische specialisatieopleidingen in verschillende rechtsgebieden. Door het volgen van een specialisatieopleiding bij Leiden Law Academywordt uw inzicht verdiept en wordt u opgeleid tot specialist in het rechtsgebied. De opleidingen duren veelal een halfjaar tot driekwart jaar. De opleidingen organiseren we online, in blended vorm (zowel online en op locatie) of op locatie bij één van onze inspirerende cursuslocaties in Leiden.

Actueel aanbod specialisatieopleidingen


11sep
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige 2024
Periode: 11 september 2024 t/m 19 februari 2025
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Burgerlijk(proces)recht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 63, ABAN/GAIA/KNMG 40
17sep
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht najaar 2024
Periode: 17 september 2024 t/m 4 februari 2025
Rechtsgebied: Arbeidsrecht
Aantal punten: NOVA 57
19sep
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige 2024
Periode: 19 september 2024 t/m 16 januari 2025
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 36
5nov
2024
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Artificial Intelligence, Recht en Ethiek
Periode: 5 november 2024 t/m 10 december 2024
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Bestuurs(proces)recht, Financieel recht
Aantal punten: NOVA 16

Specialisatieopleidingen van hoge kwaliteit 

Sinds 2010 bouwen wij aan het uitbreiden van ons aanbod aan kwalitatief hoogwaardige specialisatieopleidingen. Ons aanbod is uitgegroeid tot bijna 15 zeer succesvolle specialisatietrajecten. De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden worden gedoceerd door een team van specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Door de verschillende perspectieven die onze docenten overbrengen, krijgen deelnemers tijdens de opleiding een breed aanbod aan inzichten aangereikt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat onze juridische specialisatieopleidingen van zeer hoge kwaliteit en altijd actueel zijn! De modules van de opleidingen starten vaak met een theoriegedeelte, gevolgd door een praktijkgedeelte waarin de deelnemers met elkaar in discussie gaan en/of aan een praktijkgerichte casus werken. De interactie tijdens de bijeenkomsten van de specialisatieopleiding wordt door de docenten gestimuleerd. Uit onze ervaring is gebleken dat het bespreken van casussen en de diverse invalshoeken die deelnemers hebben een sterk lerend effect creëren.

Wilt u meer informatie lezen over de inhoud van de opleiding? Van meerdere opleidingen hebben wij een brochure opgesteld. Deze kunt u downloaden op de pagina van de desbetreffende opleiding.

Doelgroep specialisatieopleidingen

De specialisatieopleidingen van JPAO Leiden zijn gericht op professionals die minimaal drie jaar werkzaam zijn in de advocatuur, notariaat, het bedrijfsleven of bij de overheid. Van deelnemers verwachten we een gedegen basiskennis van het rechtsgebied. Bij iedere specialisatieopleiding staat de doelgroep en het eventuele vereiste voorkennisniveau vermeld. Zo kunt u nagaan of de opleiding aansluit bij uw kennis en kunde.

U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of deelname aan een specialisatieopleiding mogelijk is met uw vooropleiding en ervaring.

Kortingsactie specialisatieopleidingen

Voor een aantal van onze specialisatieopleidingen geldt een aantrekkelijke kantoorkorting of combi-deal korting (gratis te volgen cursus bij inschrijving). De eventuele korting staat bij de desbetreffende opleidingen vermeld.

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden ontvangen altijd 10% korting op hun bij inschrijving bij JPAO Leiden!

Diploma of certificaat bij deelname

Na het succesvol afronden van de specialisatieopleiding en het (mondelinge) examen ontvangt u een diploma met daarop uw behaalde PO NOvA punten of andere permanente onderwijspunten.

geslaagde deelnemers pao leiden

Juridische actualiteitencursussen

 We hechten veel waarde aan de actualiteit van de leerstof. Naast dat wij specialisatieopleidingen aanbieden, organiseren wij meerdere actualiteitencursussen in verschillende rechtsgebieden. In deze juridische actualiteitencursus bespreken onze docenten relevante en actuele praktijkvoorbeelden. Na het volgen van een actualiteitencursus bent u weer helemaal bijgepraat over de recente ontwikkelingen. Bekijk een greep uit ons aanbod actualiteitencursussen. Wij verzekeren u dat uw juridische actualiteitencursus inhoudelijk up-to-date is en dat u de opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk.

Bekijk ons aanbod juridische actualiteitencursussen.

Indien u vragen heeft over de inhoud van onze specialisatieopleidingen, dan kunt u contact opnemen via pao@law.leidenuniv.nl of +31(0)71-5278666