Juridisch PAO Leiden verzorgt jaarlijks meerdere Contractenrecht en Verbintenissenrecht cursussen. Onze topsprekers die de cursussen verzorgen, zijn zowel werkzaam in de praktijk als in de wetenschap. De samenwerking en koppeling tussen praktijk & wetenschap is hierdoor optimaal. De lesstof van de bijeenkomst(en) sluit hierdoor perfect aan bij de ontwikkelingen in het rechtsgebied. Onze postacademische cursussen Contractenrecht en Verbintenissenrecht zijn van hoog niveau en de opgedane kennis is direct bruikbaar in uw beroepspraktijk.

Tijdens een Contractenrecht cursus of Verbintenissenrecht cursus wordt veel ruimte geboden voor interactie en discussie over recente rechtspraak. Wij stimuleren cursisten om het rechtsgebied vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Uit onze ervaring blijkt dat dit een sterk lerend effect heeft.

Actueel cursusaanbod


14dec
2021
Inschrijving voltekend
Webinar Actualiteiten Verbintenissenrecht 2021
Periode: 14 december 2021
Rechtsgebied: Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 4, HQ 4
17maa
2022
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Contracteren 2022
Periode: 17 maart 2022 t/m 16 juni 2022
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42
10mei
2022
Inschrijving open
Webinar - Basiscursus Contractenrecht 2022
Periode: 10 mei 2022 t/m 17 mei 2022
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 6
9jun
2022
Vooraankondiging
Webinar Inleiding juridische aspecten van blockchain en smart contracts - 2022
Periode: 9 juni 2022
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 3
9jun
2022
Inschrijving open
Actualiteiten Contracteren 2022
Periode: 9 juni 2022
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 5

Wat is contracten- en verbintenissenrecht?

Het contractenrecht houdt zich bezig met contracten en de overeenkomsten die gesloten worden tussen twee of meerdere partijen. Contractenrecht is onderdeel van het verbintenissenrecht, dat zelf weer onderdeel is van het burgerlijk recht. Verbintenissenrecht houdt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bezig met verbintenissen. Een verbintenis is het gevolg van een rechtshandeling of een feitelijke handeling tussen twee of meerdere personen. Contracten- en Verbintenissenrecht bepalen dus de inhoud van een contract en de gevolgen daarvan voor betrokken partijen.

Cursusaanbod en onderwerpen

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere verbintenissenrecht en contractenrecht cursussen, en cursussen met betrekking tot dit rechtsgebied, aan. Tijdens een cursus contractenrecht of een cursus verbintenissenrecht leert u de fundamenten van het rechtsgebied kennen. Alle belangrijke theoretische stof alsook de actualiteiten komen in een contractenrecht cursus aan bod. Enkele voorbeelden zijn de actualiteitencursussen algemene voorwaarden, de jaarlijks terugkerende actualiteitencursus verbintenissenrecht en actualiteiten contractenrecht. De specialisatieopleiding Contracteren, opgezet door de Leidse hoogleraar Willem van Boom, is een ander mooi voorbeeld. Daarnaast behandelen we in alle cursussen zaken uit de actuele rechtspraak, waardoor u altijd op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en actualiteiten.

De doelgroep verbintenissen- en contractenrecht cursus

De doelgroep van onze verbintenissen- en contractenrecht cursussen verschilt per cursus. Zo zijn onze cursussen geschikt voor (bedrijfs)juristen, advocaten met algemene of gespecialiseerde kennis, en andere geïnteresseerden die te maken hebben met het rechtsgebied.  

Wij bieden basiscursussen, actualiteitencursussen en verdiepingscursussen aan, voor elke cursus is een eigen kennis- en ervaringsniveau gewenst. U kunt deze informatie vinden bij de desbetreffende cursus. Zo kunt u nagaan of de cursus Contractenrecht en Verbintenissenrecht aansluit bij uw kennis en kunde.

Schrijf u gemakkelijk in voor een verbintenissen- of contractenrecht cursus. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw (bedrijfs)locatie volgen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Wellicht ook interessant voor u:


7dec
2021
Inschrijving voltekend
Webinar Actualiteiten Bestuursrecht 2021
Periode: 7 december 2021
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 4
9dec
2021
Inschrijving voltekend
Actualiteiten Openbaarheid van overheidsinformatie 2021
Periode: 9 december 2021
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 4
10dec
2021
Inschrijving voltekend
Actualiteiten asielrecht
Periode: 10 december 2021
Rechtsgebied: Vreemdelingenrecht
Aantal punten: NOVA 6