Oude Sterrewacht Leiden Law Academy

Leiden Law Academy verzorgt jaarlijks circa 200 juridische cursussen die gericht zijn op advocatuur, notariaat, zittende en staande magistratuur, en bedrijfs- en overheidsjuristen. Jaarlijks verwelkomen wij ruim 2.500 cursisten. Onze cursussen worden gedoceerd door een mix van topwetenschappers die aangesloten zijn bij onze Leidse rechtenfaculteit en gerenommeerde specialisten uit de praktijk.

Praktijkjuristen kunnen niet meer zonder na- en bijscholing, het is "lifelong learning". Postacademisch onderwijs aan de Leidse Rechtenfaculteit biedt u als juridische professional de mogelijkheid te kiezen uit een ruim scala aan kwalitatief hoogwaardige cursussen.

Ons opleidingsaanbod

Het Leidse postacademische opleidingsaanbod kenmerkt zich in het algemeen door een ruim aanbod aan korte (opfris)cursussen in vrijwel alle rechtsgebieden. Tot ons opleidingsaanbod behoren ook diverse specialisatietrajecten. Dit zijn trajecten van circa een halfjaar die worden afgerond met een afsluitend examen. Onze focus ligt op blended onderwijsvormen, dat wil zeggen dat het klassieke live contactonderwijs ondersteund wordt met digitale onderwijsvormen in de digitale leeromgeving van de deelnemer.

Het even kunnen ‘ontvluchten’ van het drukke kantoor in een inspirerende leeromgeving aan de Universiteit Leiden, zoals de Leidse Sterrewacht of het Academiegebouw, maken dat deelnemers graag naar Leiden komen. Deelnemers waarderen ook het ‘sparring’-/netwerkmoment met deelnemers en onze Leidse wetenschappers en gastdocenten.

Stevige band met alumni en onderwijsprijs Juridisch PAO

Met de organisatie van het jaarlijkse netwerk-evenement Leiden Revisited hebben wij een stevige band met de alumni van de Leidse Rechtenfaculteit. Circa 250-325 alumni bezoeken de unieke oude Leidse Sterrewacht en kiezen daarbij een van de sessies van vrijwel alle grote rechtsgebieden die de faculteit vertegenwoordigt. Zo wordt de band met onze alumni en onze faculteit jaar in jaar uit stevig benadrukt. Jaarlijks reiken we tijdens Leiden Revisited de Onderwijsprijs PAO uit.

Leidse Alumni korting

Als alumnus van de Universiteit Leiden ontvangt u 10% korting op ons cursusaanbod. Geeft u duidelijk bij uw aanmelding aan dat u alumnus bent, dit kan door uw LUF-lid in te voeren. De Leidse alumni korting is bij vervanging niet overdraagbaar.

Cursuslocatie de ​Oude Sterrewacht

Leiden Law Academy is gevestigd in de Oude Sterrewacht. De Leidse Oude Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld. Na een grote restauratie in 2011 is de Oude Sterrewacht weer teruggebracht in de staat van voor 1924. Sinds 1633 gebruikt de Universiteit Leiden de verschillende ruimtes voor onderwijs aan studenten. Tegenwoordig blinken de vernieuwde zinken koepels weer in het zonlicht. Studenten Sterrenkunde van de Universiteit Leiden volgen hier hun practicumonderwijs.