Volg een hoogwaardige postacademische cursus Fiscaal Recht (ook wel belastingrecht genoemd) bij het Juridisch PAO Leiden. De term fiscaal recht omvat het geheel aan regels over de heffing en de invordering van belastingen. Het belastingrecht is onderdeel van het publiekrecht en wordt daarbinnen ook wel onder het bestuursrecht gerekend.

Het fiscale vakgebied is volop in beweging, houd uw kennis daarom actueel door een deelname aan een van onze vele cursussen. Tijdens onze cursussen in het Fiscaal recht is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren met mede-cursisten.

Actueel cursusaanbod


26nov
2020
Inschrijving open
Webinar International taxation, BEPS and PPT
Periode: 26 november 2020
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 2
1dec
2020
Inschrijving open
Webinar Tax Integrity 2020
Periode: 1 december 2020
Rechtsgebied: Fiscaal recht
Aantal punten: NOVA 3, HQ 3
3dec
2020
Inschrijving open
Webinar International Dimensions of Taxation: The role of the WTO
Periode: 3 december 2020
Rechtsgebied: Fiscaal recht, Internationaal Publiekrecht
Aantal punten: NOVA 2, HQ 2

Onderwerpen Fiscaal recht cursussen

Het fiscale rechtsgebied kent diverse aspecten. Het aanbod van Juridisch PAO in het Fiscaal Recht kenmerkt zich door actuele onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zoals “Responsible tax” – De nieuwe fiscale ondernemingsstrategie, agressive tax planning, de Principal Purpose Test (De PPT) en het multilaterale verdrag (MLI). In een dag (deel) wordt er tijdens de cursus uiteraard in detail ingegaan op de onderliggende onderwerpen.  

Voor wie zijn onze cursussen Fiscaal Recht geschikt?

Onze cursussen Fiscaal Recht zijn uitstekend geschikt voor fiscalisten, advocaten, medewerkers van trustkantoren en accountants.

Onze cursussen Fiscaal Recht worden gedoceerd door dhr. Hans Mooij. Dhr. Mooij is een van de weinige internationale belastingdeskundigen ter wereld die gespecialiseerd is in het bemiddelen tussen belastingbetalers en belastingdiensten. Daarnaast is dhr. Mooij voormalig onderhandelaar belastingverdragen bij het Nederlandse ministerie van Financiën en coördinator internationaal belastingrecht bij de Nederlandse belastingdienst en tevens voormalig consultant belastingverdragen bij de OESO en de Verenigde Naties.

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dhr. Mooij met zijn jarenlange praktische ervaring en expertise in het fiscale rechtsgebied deelnemers met succes nieuwe kennis kan bijbrengen.

De organisatie door PAO Leiden wordt maar liefst beoordeeld met een 8,5. Goede redenen om bij PAO Leiden een Juridische cursus Fiscaal Recht te volgen!

Cursus Belastingrecht, wellicht ook interessant?

PAO Leiden organiseert naast de verschillende cursussen in het fiscaal recht, ook een breed en gevarieerd aanbod in basis-, verdiepings-, en actualiteitencursussen in het belastingrecht. Denk aan de actualiteitencursus Insolventierecht Natuurlijke Personen en de actualiteitencursus Pensioenrecht. Tevens organiseren wij de tweedaagse Verdiepingscursus Finance for Lawyers: het is gewenst dat de deelnemer doorgaans meer dan één jaar ervaring heeft in dit vakgebied.

Kortom, als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een cursus over de ontwikkelingen in het Fiscaal Recht of geïnteresseerd bent in een cursus in het Belastingrecht, dan kunt u bij Juridisch PAO Leiden terecht. Bekijk het actuele overzicht van onze cursussen of neem contact op voor meer informatie.

Wellicht ook interessant voor u?


3nov
2020
Inschrijving open
Webinar Actualiteiten Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)
Periode: 3 november 2020
Rechtsgebied: Algemeen, Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 4, HQ 4
4nov
2020
Inschrijving open
De financieel deskundige in civiele schadezaken - 2020
Periode: 4 november 2020 t/m 18 november 2020
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Algemeen, Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Financieel recht
Aantal punten: NOVA 12, LRGD 12, NiRV 12, NBA 12, MFN 12
19nov
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht 2020
Periode: 19 november 2020 t/m 4 maart 2021
Rechtsgebied: Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 42, HQ 42