PAO Leiden biedt verschillende cursussen Intellectueel Eigendomsrecht aan. De cursussen die betrekking hebben op het Intellectueel Eigendomsrecht worden uitsluitend gedoceerd door gerenommeerde specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Tijdens een cursus intellectueel eigendom worden actuele onderwerpen besproken. Daarnaast bieden wij altijd ruimte voor interactie, hetgeen een sterk lerend effect heeft. Wilt u actuele kennis opdoen en uw PO-punten behalen? Dan bent u bij Juridisch PAO Leiden bij het juiste adres. Bekijk ons aanbod aan juridische cursussen en kies een cursus Intellectueel Eigendomsrecht die bij uw kennis en kunde past.

Actueel cursusaanbod


2apr
2020
Inschrijving open
Basiscursus Intellectuele Eigendom voor de praktijk
Periode: 2 april 2020 t/m 9 april 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 10
1okt
2020
Inschrijving open
Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties 2020
Periode: 1 oktober 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 5
2nov
2020
Inschrijving open
Actualiteiten Auteursrecht
Periode: 2 november 2020 t/m 16 november 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 9

Wat is Intellectueel Eigendomsrecht en welke onderwerpen komen in een cursus intellectueel eigendom aan bod?

Intellectueel Eigendomsrecht behandelt de rechten op intellectuele creaties. Het recht gaat over kenniscreatie, -overdracht en -benutting in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid, op scholen/universiteiten/bibliotheken, in musea en in het privéleven. Het bepaalt het rechtswezen voor eerlijke concurrentie. De rechten zijn in de Nederlandse en internationale wetgeving vastgelegd.

Het rechtsgebied is erg breed, daarom is in ons cursusaanbod intellectueel recht een onderverdeling gemaakt van de onderwerpen die betrekking hebben op dit recht.

Elk jaar bieden wij bijvoorbeeld een actualiteitencursus Auteursrecht aan, waar recente en te verwachte regelgeving aan bod komen en waar de meest recente jurisprudentie uit binnen- en buitenland worden besproken. Deze Auteursrechtcursus is elk jaar een groot succes. Ook organiseren wij elk jaar de studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties’, waar onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van onrechtmatige perspublicaties en de meest recente jurisprudentie van het EHRM aan bod komen. Tot slot bieden wij jaarlijks een basiscursus Intellectueel Eigendomsrecht en actualiteiten cursussen merken- en modellenrecht aan. Professor Dirk Visser, Hoogleraar aan de Universiteit Leiden, is de cursusleider voor al deze cursussen.

Voor wie is een cursus intellectueel eigendom geschikt?

De doelgroep voor een cursus intellectueel eigendom verschilt per cursus. Een cursus Auteursrecht is bijvoorbeeld vooral geschikt voor advocaten en juristen met interesse in intellectueel eigendom. Onze studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties is geschikt voor advocaten media/IE, bedrijfsjuristen van uitgeverijen, pers-, film- en tv producten, publieke en commerciële omroepen, leden van de Raad van Journalistiek en de rechterlijke macht.

Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau de cursist dient te beheersen. Zo bent u er zeker van dat uw cursus Intellectueel Eigendomsrecht past bij uw kennis en kunde.

Bij Juridisch PAO Leiden schrijft u zich gemakkelijk in voor een cursus intellectueel eigendom, zoals een cursus Auteursrecht. Bekijk ons actuele aanbod juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


5maa
2020
Inschrijving open
De VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2020
Periode: 5 maart 2020 t/m 2 juli 2020
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 45
12maa
2020
Inschrijving open
Immigration, Crime, and Social Citizenship
Periode: 12 maart 2020 t/m 13 maart 2020
Rechtsgebied: Criminologie
17maa
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht 2020
Periode: 17 maart 2020 t/m 30 juni 2020
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 60