PAO Leiden biedt verschillende cursussen Intellectueel Eigendomsrecht aan. De cursussen die betrekking hebben op het Intellectueel Eigendomsrecht worden uitsluitend gedoceerd door gerenommeerde specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Tijdens een cursus intellectueel eigendom worden actuele onderwerpen besproken. Daarnaast bieden wij altijd ruimte voor interactie, hetgeen een sterk lerend effect heeft. Wilt u actuele kennis opdoen en uw PO-punten behalen? Dan bent u bij Juridisch PAO Leiden bij het juiste adres. Bekijk ons aanbod aan juridische cursussen en kies een cursus Intellectueel Eigendomsrecht die bij uw kennis en kunde past.

Actueel cursusaanbod


1okt
2020
Inschrijving open
Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties 2020
Periode: 1 oktober 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 5
2nov
2020
Inschrijving open
Actualiteiten Auteursrecht
Periode: 2 november 2020 t/m 16 november 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 9

Wat is Intellectueel Eigendomsrecht? en welke onderwerpen komen in een cursus intellectueel eigendom aan bod?

Intellectueel Eigendomsrecht behandelt de rechten op intellectuele creaties. Het recht gaat over kenniscreatie, -overdracht en -benutting in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid, op scholen/universiteiten/bibliotheken, in musea en in het privéleven. Het bepaalt het rechtswezen voor eerlijke concurrentie. De rechten zijn in de Nederlandse en internationale wetgeving vastgelegd.

Aanbod Juridisch PAO Leiden

Het rechtsgebied Intellectueel Eigendomsrecht is erg breed. In ons cursusaanbod intellectueel recht is daarom een onderverdeling gemaakt van onderwerpen die betrekking hebben op dit recht.

Actualiteiten Auteursrecht

Elk jaar bieden wij bijvoorbeeld de zeer gewilde actualiteitencursus Auteursrecht aan. In deze actualiteitencursus komen recente en te verwachte regelgeving aan bod. Tevens wordt tijdens de cursus de meest recente jurisprudentie uit binnen- en buitenland worden besproken. Deze Auteursrechtcursus is elk jaar een groot succes.

Studiedag

 

Ook organiseert Juridisch PAO Leiden elk jaar de studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties’, waar onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van onrechtmatige perspublicaties en de meest recente jurisprudentie van het EHRM aan bod komen.

Basiscursus

Tot slot bieden wij jaarlijks een basiscursus Intellectueel Eigendomsrecht en actualiteiten cursussen merken- en modellenrecht aan. Professor Dirk Visser, Hoogleraar aan de Universiteit Leiden, is de cursusleider voor al deze cursussen.

Voor wie is een cursus intellectueel eigendom geschikt?

De doelgroep voor een cursus intellectueel eigendom verschilt per cursus. Een cursus Auteursrecht is bijvoorbeeld vooral geschikt voor advocaten en juristen met interesse in intellectueel eigendom. Onze studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties is geschikt voor advocaten media/IE, bedrijfsjuristen van uitgeverijen, pers-, film- en tv producten, publieke en commerciële omroepen, leden van de Raad van Journalistiek en de rechterlijke macht.

Onder elke cursus staat vermeld welk kennisniveau de cursist dient te beheersen. Zo bent u er zeker van dat uw cursus Intellectueel Eigendomsrecht past bij uw kennis en kunde.

Aanmelden

Bij Juridisch PAO Leiden schrijft u zich gemakkelijk in voor een cursus intellectueel eigendom, zoals een cursus Auteursrecht. Bekijk ons actuele aanbod juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


6apr
2020
Inschrijving open
Toon aan de top: Tax Integrity
Periode: 6 april 2020
Rechtsgebied: Fiscaal recht
Aantal punten: NOVA 4, HQ 4
5jun
2020
Inschrijving open
Specialisatiecursus Huurrecht
Periode: 5 juni 2020 t/m 26 juni 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 20
16jun
2020
Inschrijving open
Actualiteiten Contractenrecht 2020
Periode: 16 juni 2020
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 5, HQ 5