PAO Leiden biedt verschillende cursussen Intellectueel Eigendomsrecht aan. De cursussen die betrekking hebben op het Intellectueel Eigendomsrecht worden uitsluitend gedoceerd door gerenommeerde specialisten uit de praktijk en Leidse topwetenschappers. Tijdens een cursus Intellectueel Eigendomsrecht worden actuele onderwerpen besproken. Daarnaast bieden wij altijd ruimte voor interactie tijdens een cursus, hetgeen een sterk lerend effect heeft.

Wilt u actuele kennis opdoen en uw PO-punten behalen? Dan bent u bij Juridisch PAO Leiden bij het juiste adres. Bekijk ons aanbod aan juridische cursussen en kies een cursus Intellectueel Eigendomsrecht die bij uw kennis en kunde past.

Actueel cursusaanbod


12jun
2024
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: Handelsnaamrecht 12 juni 2024
Periode: 12 juni 2024
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1
11sep
2024
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: actueel onderwerp 11 september 2024
Periode: 11 september 2024
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Huurrecht, Insolventierecht, Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1
2okt
2024
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Recente Civiele Rechtspraak HR 2 oktober 2024
Periode: 2 oktober 2024
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Huurrecht, Insolventierecht, Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1
9okt
2024
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: Auteursrecht 9 oktober 2024
Periode: 9 oktober 2024
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Huurrecht, Insolventierecht, Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1
10okt
2024
Inschrijving open
Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties 2024
Periode: 10 oktober 2024
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 5

Wat is Intellectueel Eigendomsrecht?

Intellectueel Eigendomsrecht behandelt de rechten op intellectuele creaties. Het recht gaat over kenniscreatie, -overdracht en -benutting in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid, op scholen/universiteiten/bibliotheken, in musea en in het privéleven. Het bepaalt het rechtswezen voor eerlijke concurrentie. De rechten zijn in de Nederlandse en internationale wetgeving vastgelegd.

Aanbod Leiden Law Academy

Het rechtsgebied Intellectueel Eigendomsrecht is erg breed. In ons cursusaanbod intellectueel recht is daarom een onderverdeling gemaakt van onderwerpen die betrekking hebben op dit recht.

Actualiteiten Auteursrecht

Elk jaar bieden wij bijvoorbeeld de zeer gewilde actualiteitencursus Auteursrecht aan onder leiding van Professor Dirk Visser. In de actualiteitencursus Auteursrecht komen recente en te verwachte regelgeving aan bod. Tevens wordt tijdens de cursus de meest recente jurisprudentie uit binnen- en buitenland worden besproken. De Auteursrecht cursus is elk jaar een groot succes!

Studiedag Onrechtmatige Perspublicaties

Ook organiseert Leiden Law Academy elk jaar de studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties’, waar onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van onrechtmatige perspublicaties en de meest recente jurisprudentie van het EHRM aan bod komen.

Basiscursus Intellectueel Eigendomsrecht

Tot slot bieden wij jaarlijks een basiscursus Intellectueel Eigendomsrecht en actualiteiten cursussen merken- en modellenrecht aan. Professor Dirk Visser, Hoogleraar aan de Universiteit Leiden, is de cursusleider voor al deze cursussen.

Kennisclips

Wilt u uw kennis over het IE tussentijds up to date houden? Bekijk dan eens onze diverse kennisclips Intellectueel Eigendomsrecht door professor Dirk Visser op ons Videoportal. Deze videoclips kunt u op ieder moment kijken.

Voor wie is een cursus intellectueel eigendom geschikt?

De doelgroep voor een cursus intellectueel eigendom verschilt per cursus. Een cursus Auteursrecht is bijvoorbeeld vooral geschikt voor advocaten en juristen met interesse in intellectueel eigendom. Onze studiedag ‘onrechtmatige perspublicaties' is geschikt voor advocaten media/IE, bedrijfsjuristen van uitgeverijen, pers-, film- en tv producten, publieke en commerciële omroepen, leden van de Raad van Journalistiek en de rechterlijke macht.

Bij elke cursus-pagina staat vermeld welk kennisniveau de cursist dient te beheersen. Zo bent u er zeker van dat uw cursus Intellectueel Eigendomsrecht past bij uw kennis en kunde.

Aanmelden

Bij Leiden Law Academy schrijft u zich gemakkelijk in voor een cursus intellectueel eigendom. Bekijk ons actuele aanbod juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u:


21mei
2024
Inschrijving voltekend
Webinar ICT-contracten voorjaar 2024
Periode: 21 mei 2024
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 3
28mei
2024
Inschrijving open
Vaardigheden - Begrijpelijk schrijven aan niet-juristen voorjaar 2024
Periode: 28 mei 2024
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5, LRGD 5
29mei
2024
Inschrijving open
Webinar Basiscursus AVG voorjaar 2024
Periode: 29 mei 2024 t/m 3 juni 2024
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 10