Bij Leiden Law Academy volgt u een postacademische cursus Arbeidsrecht. Een mix van Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk doceren onze cursussen Arbeidsrecht. Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit is dan ook goed terug te zien in de waardering van de docenten door onze cursisten. Maar liefst 80% van al onze docenten krijgt van de cursisten een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om bij PAO Leiden een specialisatie-opleiding of cursus Arbeidsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod Arbeidsrecht


11dec
2023
Inschrijving open
Actualiteiten Privacy op de werkvloer najaar 2023
Periode: 11 december 2023
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 4

Actualiteitencursus Arbeidsrecht

We hechten veel waarde aan de actualiteiten van onze actualiteitencursussen Arbeidsrecht. De leergangen en cursussen in het Arbeidsrecht worden daarom aangevuld met relevante en actuele praktijkvoorbeelden, denk aan de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Tijdens de cursus of opleiding is er veel ruimte voor interactie zowel tussen docent en u als deelnemer als tussen deelnemers onderling, wat het lerend effect sterk bevordert. Onze deelnemers zijn afkomstig uit verschillende beroepsgroepen. De advocaat bekijkt de behandelde casus meer vanuit een proceskant, terwijl de bedrijfsjurist meer naar de praktische toepassing kijkt. Dit brengt inzicht in het feit dat de ontwikkelingen in het Arbeidsrecht meerdere toepassingen kent. Bij Leiden Law Academy bent u verzekerd van een cursus en/of opleiding Arbeidsrecht die up-to-date en van hoge kwaliteit is.

Onderwerpen opleiding Arbeidsrecht

Onze Arbeidsrecht opleidingen en cursussen zijn onder te verdelen in verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen zijn onder andere:

 • Arbeidsovereenkomst en varianten
 • Eenzijdige wijziging, grondrechten
 • Medezeggenschap
 • Cao-recht
 • Pensioenrecht
 • Ontslagrecht onder de wwz
 • Onderneming-in-moeilijkheden en werkloosheid
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Ambtenarenrecht & gelijke behandeling
 • Wet normalisering rechtspositie ambtenaren
 • Arbeidsprocesrecht 

U bent daardoor op de hoogte van alle relevante onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van het Arbeidsrecht. Na afronding van de opleiding kunt u zich Arbeidsrechtspecialist noemen.

Raad van Rechtsbijstand erkende opleidingen

De Raad voor Rechtsbijstand (RvR) is als zelfstandig bestuursorgaan verantwoordelijk voor de organisatie van gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand in Nederland. Dit doet de Raad o.b.v. de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb). Onze specialisatieopleiding Arbeidsrecht is een door de RvR erkende opleiding. Wanneer u de opleiding hebt afgerond, kunt u zich laten registreren met de specialisatie Arbeidsrecht. U kunt de specialisatieopleiding Arbeidsrecht, alsook de actualiteitencursus Arbeidsrecht dus als PÉ RvR opvoeren om aan uw jaarlijks verplichting van minimaal 10 PÉ RvR arbeidsrecht te voldoen. 

Doelgroep van onze cursus Arbeidsrecht

Onze Arbeidsrecht cursussen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen. De cursus Arbeidsrecht is uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen, juristen van het UWV, advocaten en de rechterlijke macht. Daarnaast is de cursus arbeidsrecht ook geschikt voor niet-juristen zoals HR-seniors, P&O-medewerkers, (Arbeidsrecht)adviseurs en directieleden en mediators.

Bij iedere cursus staat vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is, en welk kennisniveau vereist is. Hierdoor volgt u altijd een cursus die past bij uw kennis en kunde.

Heeft u vragen over ons aanbod, of wilt u meer informatie over onze cursussen? Neem dan contact met ons op!

 

Wellicht ook interessant voor u:


27sep
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Insolventierecht 27 september 2023
Periode: 27 september 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
4okt
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Recente Civiele Rechtspraak HR 4 oktober 2023
Periode: 4 oktober 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
10okt
2023
Inschrijving open
Webinar Actualiteiten AVG & UAVG najaar 2023
Periode: 10 oktober 2023
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 3