Bij Juridisch PAO Leiden volgt u een postacademische cursus Arbeidsrecht. Een mix van Leidse topwetenschappers en gerenommeerde specialisten uit de praktijk doceren de cursussen Arbeidsrecht. Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit is dan ook goed terug te zien in de waardering van de docenten door onze cursisten. Maar liefst 80% van al onze docenten krijgt van de cursisten een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. Een goede reden om bij PAO Leiden een specialisatie-opleiding of cursus Arbeidsrecht te volgen.

Actueel cursusaanbod Arbeidsrecht


13okt
2020
Inschrijving open
Actualiteiten normalisering
Periode: 13 oktober 2020
Rechtsgebied: Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 3

Actualiteitencursus Arbeidsrecht

We hechten veel waarde aan de actualiteiten van onze Arbeidsrechtopleidingen. De leergangen en cursussen in het Arbeidsrecht worden daarom aangevuld met relevante en actuele praktijkvoorbeelden, denk aan de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Tijdens de cursus of opleiding is er veel ruimte voor interactie zowel tussen docent en u als deelnemer als tussen deelnemers onderling, wat het lerend effect sterk bevordert. Onze deelnemers zijn afkomstig uit verschillende beroepsgroepen. De advocaat bekijkt de behandelde casus meer vanuit een proceskant, terwijl de bedrijfsjurist meer naar de praktische toepassing kijkt. Dit brengt inzicht in het feit dat de ontwikkelingen in het Arbeidsrecht meerdere toepassingen kent. Bij PAO Leiden bent u verzekerd van een cursus en/of opleiding Arbeidsrecht die up-to-date is.

Onderwerpen opleiding Arbeidsrecht

Onze Arbeidsrecht opleidingen en cursussen zijn onder te verdelen in verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen zijn onder andere:

 • Arbeidsovereenkomst en varianten
 • Eenzijdige wijziging, grondrechten
 • Medezeggenschap
 • Cao-recht
 • Pensioenrecht
 • Ontslagrecht onder de wwz
 • Onderneming-in-moeilijkheden en werkloosheid
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Ambtenarenrecht & gelijke behandeling
 • Wet normalisering rechtspositie ambtenaren
 • Arbeidsprocesrecht 

U bent daardoor op de hoogte van alle relevante onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van het Arbeidsrecht. Na afronding van de opleiding kunt u zich Arbeidsrechtspecialist noemen.

Doelgroep van onze cursus Arbeidsrecht

Onze Arbeidsrechtopleidingen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen. De cursus Arbeidsrecht is uitstekend geschikt voor bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen, juristen van het UWV, advocaten en de rechterlijke macht. Daarnaast is de cursus arbeidsrecht ook geschikt voor niet-juristen zoals HR-seniors, P&O-medewerkers, (Arbeidsrecht)adviseurs en directieleden en mediators. Onder elke cursus staat vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is, en welk kennisniveau vereist is. Hierdoor volgt u altijd een cursus die past bij uw kennis en kunde.

Heeft u vragen over ons aanbod, of wilt u meer informatie over onze cursussen? Neem dan contact met ons op!

 

Wellicht ook interessant voor u:


5jun
2020
Inschrijving open
Specialisatiecursus Huurrecht
Periode: 5 juni 2020 t/m 26 juni 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 20
16jun
2020
Inschrijving open
Actualiteiten Contractenrecht 2020
Periode: 16 juni 2020
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Goederenrecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 5, HQ 5
9sep
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige 2020
Periode: 9 september 2020 t/m 10 februari 2021
Rechtsgebied: Algemeen
Aantal punten: NBA 55, ABAN/GAIA 40, NiRV 12, NVvA 21, NVR 12