Volg een cursus met betrekking op het ontwikkelen van juridische vaardigheden bij Juridisch PAO Leiden. Juridisch PAO Leiden biedt meerdere juridische vaardigheden cursussen aan, die zijn bedoeld om uw vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen.

Onze cursussen worden uitsluitend verzorgd door communicatie- en argumentatie trainers die zich specifiek richten op beroepsopleidingen met betrekking tot het juridisch vakgebied. Voorbeelden hiervan zijn Drs. J. Valbracht (trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. de Beroepsopleiding Advocaten en de Raad van State) en Drs. M. Furth (trainer effectief schrijven en overtuigend argumenteren bij o.a. beroepsopleidingen voor bedrijfsjuristen en advocatenkantoren). Dr. H.J.R. Kaptein verzorgt de juridische vaardigheden cursus argumentatieleer: gelijk hebben en krijgen. Deze cursus biedt uitleg van beginselen van de argumentatietheorie en logica, met het oog op verbetering van de argumentatieve slagvaardigheid.

Door onze nauwe samenwerking met deze ervaren en getrainde sprekers kunnen we de hoge kwaliteit van onze juridische vaardigheden cursussen waarborgen. In de evaluatie door onze cursisten is deze aandacht en kwaliteit terug te zien. Onze organisatie wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Bovendien scoren onze vaardigheden docenten gemiddeld een 9,0 of hoger! Een goede reden om een cursus juridische vaardigheden te volgen bij Juridisch PAO Leiden.

Actueel cursusaanbod


10dec
2020
Inschrijving open
Webinar Vaardigheden: TimeManagement voor advocaten en juristen - meer doen in minder tijd 2020
Periode: 10 december 2020
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5
15dec
2020
Inschrijving open
Webinar Vaardigheden - Argumentatieleer: Gelijk hebben én krijgen 2020
Periode: 15 december 2020
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 4, LRGD 4, NOVA 6, LRGD 6
10mei
2021
Inschrijving open
Vaardigheden - Onderhandelen met succes
Periode: 10 mei 2021
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5
25mei
2021
Inschrijving open
Vaardigheden - Overtuigen op papier
Periode: 25 mei 2021
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5, LRGD 5
2jun
2021
Inschrijving open
Verdiepingscursus Legal English: Drafting contracts 2021
Periode: 2 juni 2021 t/m 9 juni 2021
Rechtsgebied: Legal English
Aantal punten: NOVA 10

Onderwerpen juridische vaardigheden cursussen

Er zijn veel verschillende juridische vaardigheden die u bij Juridisch PAO Leiden middels een cursus verder kunt ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het effectief en begrijpelijk schrijven van teksten. Zo leert u in de juridische vaardigheden cursus Heldere taal: toegankelijk schrijven voor juristen, hoe u juridische onderwerpen vertaalt voor burgers of cliënten, hoe u de betekenis van de juridische begrippen helder uitlegt en hoe u zo kunt schrijven dat uw zinnen goed lopen en prettig leesbaar zijn. In de juridische vaardigheden cursus effectief schrijven leert u de effectiviteit van uw teksten te vergroten door uw aanpak tegen het licht te houden. In deze cursus staat centraal welke aanpak de grootste slagingskans heeft, hoe u het beoogde resultaat bereikt en hoe u de juiste informatie selecteert. Dit doen we door praktische handvatten te bieden om schriftelijk adequaat te communiceren met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld overheid, rechters, wederpartijen of verzekeraars.

Naast het schrijven van teksten, bieden we ook cursussen juridische vaardigheden aan waarin u een training time-management ontvangt, of waarin u leert hoe u het beste kunt handelen en optreden in een zitting. In de juridische vaardigheden cursus De do’s and don’ts in de rechtszaal krijgt u bijvoorbeeld inzicht in uw sterke kanten en optimaliseert u uw minder sterke kanten. U leert u hoe u flexibel kunt omgaan met verschillende omstandigheden tijdens de zitting en u leert te anticiperen op tegenwerpingen.

In het actuele cursusaanbod vindt u alle juridische vaardigheden cursussen die wij de komende periode zullen aanbieden.

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod aan actuele juridische vaardigheden cursussen? Meld u dan vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en wij zullen u regelmatig informeren.

Doelgroep juridische vaardigheden cursus

De doelgroep van een juridische vaardigheden cursus verschilt per cursus. Zo bieden wij basiscursussen aan die geschikt zijn voor alle juristen, advocaten en andere belangstellenden. Daarnaast bieden we ook verdiepingscursussen aan, die geschikt zijn voor kandidaten met meer dan 1 jaar werkervaring als jurist. Onder elke vaardigheden cursus staat vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is en welk kennisniveau de cursist dient te beheersen.

Schrijf u gemakkelijk in voor een juridische vaardigheden cursus. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


26nov
2020
Inschrijving open
VPR-A Seminar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht
Periode: 26 november 2020
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 5
26nov
2020
Inschrijving open
Webinar International taxation, BEPS and PPT
Periode: 26 november 2020
Rechtsgebied: Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Fiscaal recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Aantal punten: NOVA 2
27nov
2020
Inschrijving open
Actualiteiten Asielrecht - 2020
Periode: 27 november 2020
Rechtsgebied: Vreemdelingenrecht
Aantal punten: NOVA 6, RvR 6