Leiden Law Academy biedt meerdere juridische vaardigheden cursussen aan. De cursussen zijn bedoeld om uw professionele beroepsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Het is belangrijk om naast uw inhoudelijke (vak)kennis en eventueel specialistische kennis, ook uw vaardigheden zoals onderhandelen, spreken en schrijven te blijven trainen. Dit met als doel om uw persoonlijke effectiviteit en het behalen van successen te vergroten. 

Actueel cursusaanbod


9nov
2023
Inschrijving open
Vaardigheden: TimeManagement voor advocaten en juristen - meer doen in minder tijd najaar 2023
Periode: 9 november 2023
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5
20nov
2023
Inschrijving open
Vaardigheden - Communiceren interne en externe klanten 2023
Periode: 20 november 2023 t/m 11 december 2023
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: LRGD 6, NOVA 6
27nov
2023
Inschrijving open
Vaardigheden - Direct Duidelijk schrijven aan niet-juristen 2023
Periode: 27 november 2023
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: LRGD 5, NOVA 5
8dec
2023
Inschrijving open
Vaardigheden - Argumentatieleer: Gelijk hebben én krijgen najaar 2023
Periode: 8 december 2023
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5, LRGD 5
9feb
2024
Inschrijving open
Trauma-geïnformeerde Rechtspleging
Periode: 9 februari 2024
Rechtsgebied: Criminologie, Gedrags- en tuchtrecht, Jeugdrecht, Letselschade, Personen- en familierecht, Sociaal zekerheidsrecht, Straf(proces)recht, Vaardigheden, Vreemdelingenrecht
Aantal punten: NOVA 4

Interactieve cursussen

De vaardigheden cursussen voor advocaten en juristen kenmerken zich door het interactieve karakter met docenten en medecursisten. In veel cursussen is tijd ingeruimd om uw opgedane kennis direct met uw medecursisten of individueel uit te voeren, en individuele feedback te krijgen en te geven. Dit versterkt het lerende effect van de beroepsvaardigheden cursus. Ook wordt gewerkt met voorbeelden uit de juridische praktijk, daardoor kunt u direct de toepasbaarheid voor uw eigen praktijk toetsen. De praktische en concrete tips die onze docenten u meegeven, kunt u direct toepassen in uw dagelijkse praktijk. Er wordt altijd gewerkt met kleine groepen.

Onderwerpen juridische vaardigheden cursussen

Er zijn veel beroepsvaardigheden die u bij Leiden Law Academy middels een cursus verder kunt ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn onderverdeeld in lezen, schrijven en spreken.

Zo leert u in de juridische vaardigheden cursus 'Heldere taal: toegankelijk schrijven voor juristen', hoe u juridische onderwerpen vertaalt voor burgers of cliënten, hoe u de betekenis van de juridische begrippen helder uitlegt en hoe u zo kunt schrijven dat uw zinnen goed lopen en prettig leesbaar zijn.

In de juridische vaardigheden cursus 'Effectief schrijven' leert u de effectiviteit van uw teksten te vergroten door uw aanpak tegen het licht te houden. In deze cursus staat centraal welke aanpak de grootste slagingskans heeft, hoe u het beoogde resultaat bereikt en hoe u de juiste informatie selecteert. Dit doen we door praktische handvatten te bieden om schriftelijk adequaat te communiceren met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld overheid, rechters, wederpartijen of verzekeraars.

Naast het verbeteren van uw schrijfvaardigheid, bieden we ook cursussen aan waarin u deelneemt aan een training time-management of waarin u leert hoe u het beste kunt handelen en optreden in een zitting.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. Ook voor onze beroepsvaardigheden cursussen ontvangt u PO NOvA punten.

Ervaren trainers

Onze cursussen worden uitsluitend verzorgd door communicatie- en argumentatie trainers die zich specifiek richten op beroepsopleidingen met betrekking tot het juridisch vakgebied. Voorbeelden hiervan zijn Drs. J. Valbracht (trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. de Beroepsopleiding Advocaten en de Raad van State) en Drs. M. Furth (trainer effectief schrijven en overtuigend argumenteren bij o.a. beroepsopleidingen voor bedrijfsjuristen en advocatenkantoren). Dr. H.J.R. Kaptein verzorgt de cursus argumentatieleer: gelijk hebben en krijgen. Deze cursus biedt uitleg van beginselen van de argumentatietheorie en logica, met het oog op verbetering van de argumentatieve slagvaardigheid.

Hoge kwaliteit

Door onze nauwe samenwerking met onze ervaren en getrainde sprekers kunnen we een hoge kwaliteit aan trainingen waarborgen. In de evaluatie door onze cursisten is deze aandacht en kwaliteit terug te zien. Onze vaardigheden docenten scoren gemiddeld een 9,0 of hoger! Bovendien wordt onze organisatie beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Een goede reden om een cursus juridische vaardigheden te volgen bij Juridisch PAO Leiden.

Doelgroep juridische vaardigheden cursus

Onze juridische vaardigheden cursussen zijn geschikt voor juristen, advocaten en juridisch medewerkers. Alle juridisch professionals kunnen meedoen, ongeacht hun specialisatie. Bij iedere vaardigheden cursus staat vermeld voor welke doelgroep de cursus bestemd is en over welk kennisniveau de cursist dient te beheersen.

Schrijf u gemakkelijk in voor een juridische vaardigheden cursus. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen.

Vragen over ons cursusaanbod? 

Heeft u vragen over een cursus als benoemd op deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Is een vaardigheden cursus interessant om te volgen voor u en uw collega's? Leiden Law Academy biedt u de mogelijkheid om een in-company cursus op uw eigen locatie te organiseren. U volgt dan een cursus met uw eigen collega's, speciaal afgestemd op uw wensen.

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod juridische vaardigheden cursussen of cursussen in andere rechtsgebieden? Meld u dan vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en wij zullen u regelmatig informeren.

Wellicht ook interessant voor u:


10okt
2023
Inschrijving open
Webinar Actualiteiten AVG & UAVG najaar 2023
Periode: 10 oktober 2023
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 3
10okt
2023
Inschrijving open
Symposium 'Grootschalige (internationale) schadeclaims in het strafproces: beste praktijken en vragen voor de wetgever aan de hand van het MH-17 proces'
Periode: 10 oktober 2023
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Burgerlijk(proces)recht, Internationaal Privaatrecht, Letselschade, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 3
11okt
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch IE: Auteursrecht 11 oktober 2023
Periode: 11 oktober 2023
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 1