Volg een cursus met betrekking op het ontwikkelen van juridische vaardigheden bij juridisch PAO Leiden. Juridisch PAO Leiden biedt meerdere juridische vaardigheden cursussen aan, die zijn bedoeld om uw vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen. Onze cursussen worden uitsluitend verzorgd door communicatie- en argumentatie trainers die zich specifiek richten op beroepsopleidingen met betrekking tot het juridisch vakgebied. Voorbeelden hiervan zijn Drs. J. Valbracht (trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. de Beroepsopleiding Advocaten en de Raad van State) en Drs. M. Furth (trainer effectief schrijven en overtuigend argumenteren bij o.a. beroepsopleidingen voor bedrijfsjuristen en advocatenkantoren). Dr. H.J.R. Kaptein verzorgt de juridische vaardigheden cursus argumentatieleer: gelijk hebben en krijgen. Deze cursus biedt uitleg van beginselen van de argumentatietheorie en logica, met het oog op verbetering van de argumentatieve slagvaardigheid.

Door onze nauwe samenwerking met de sprekers kunnen we de hoge kwaliteit van onze juridische vaardigheden cursussen waarborgen. In de evaluatie door onze cursisten is deze aandacht en kwaliteit terug te zien. Onze organisatie wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 8,5. Bovendien scoort 80% van onze sprekers een 8 of hoger. Een goede reden om een cursus juridische vaardigheden te volgen bij Juridisch PAO Leiden.

Actueel cursusaanbod


1apr
2020
Inschrijving open
De financieel deskundige in civiele schadezaken
Periode: 1 april 2020 t/m 22 april 2020
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Algemeen, Burgerlijk(proces)recht, Consumentenrecht, Financieel recht
Aantal punten: NOVA 12, NiRV 12, MFN 12, LRGD 12, NBA 12
13mei
2020
Inschrijving open
Vaardigheden: In drie stappen naar een begrijpelijke beschikking of beslissing op bezwaar
Periode: 13 mei 2020
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 4, LRGD 4
26mei
2020
Inschrijving open
Vaardigheden: Begrijpelijk schrijven aan burgers en cliënten
Periode: 26 mei 2020
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: LRGD 5, NOVA 5
2jun
2020
Inschrijving open
Verdiepingscursus Legal English: Drafting contracts
Periode: 2 juni 2020 t/m 9 juni 2020
Rechtsgebied: Legal English
Aantal punten: NOVA 10
10jun
2020
Inschrijving open
Vaardigheden - Onderhandelen met succes
Periode: 10 juni 2020
Rechtsgebied: Vaardigheden
Aantal punten: NOVA 5

Onderwerpen van onze juridische vaardigheden cursussen

Er zijn veel verschillende juridische vaardigheden die u bij Juridisch PAO Leiden verder kunt ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het effectief en begrijpelijk schrijven van teksten. Zo leert u in de juridische vaardigheden cursus Heldere taal: toegankelijk schrijven voor juristen, hoe u juridische onderwerpen vertaalt voor burgers of cliënten, hoe u de betekenis van de juridische begrippen helder uitlegt en hoe u zo kunt schrijven dat uw zinnen goed lopen en prettig leesbaar zijn. In de juridische vaardigheden cursus effectief schrijven leert u de effectiviteit van uw teksten te vergroten door uw aanpak tegen het licht te houden. In deze cursus staat centraal welke aanpak de grootste slagingskans heeft, hoe u het beoogde resultaat bereikt en hoe u de juiste informatie selecteert. Dit doen we door praktische handvatten te bieden om schriftelijk adequaat te communiceren met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld overheid, rechters, wederpartijen of verzekeraars.

Naast het schrijven van teksten bieden we ook cursussen juridische vaardigheden aan, waarin u een training time-management ontvangt, of waarin u leert hoe u het beste kunt handelen en optreden in een zitting. In de juridische vaardigheden cursus De do’s and don’ts in de rechtszaal krijgt u bijvoorbeeld inzicht in uw sterke kanten en optimaliseert u uw minder sterke kanten. U leert u hoe u flexibel kunt omgaan met verschillende omstandigheden tijdens de zitting en u leert te anticiperen op tegenwerpingen.

In het cursusaanbod vindt u alle juridische vaardigheden cursussen die wij dit jaar aanbieden.

De doelgroep van een juridische vaardigheden cursus

De doelgroep van een juridische vaardigheden cursus verschilt per cursus. Zo bieden wij basiscursussen aan die geschikt zijn voor alle juristen, advocaten en andere belangstellenden. Daarnaast bieden we ook verdiepingscursussen aan, die geschikt zijn voor kandidaten met meer dan 1 jaar werkervaring als jurist. Onder elke vaardigheden cursus staat vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is en welk kennisniveau de cursist dient te beheersen.

Schrijf u gemakkelijk in voor een juridische vaardigheden cursus. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


5maa
2020
Inschrijving open
De VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2020
Periode: 5 maart 2020 t/m 2 juli 2020
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 45
12maa
2020
Inschrijving open
Immigration, Crime, and Social Citizenship
Periode: 12 maart 2020 t/m 13 maart 2020
Rechtsgebied: Criminologie
17maa
2020
Inschrijving open
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht 2020
Periode: 17 maart 2020 t/m 30 juni 2020
Rechtsgebied: Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht
Aantal punten: NOVA 60