Volg bij PAO Leiden een volledig verzorgde cursus legal English. Een cursus legal English wordt uitsluitend gedoceerd door deskundige native sprekers. Deze sprekers zijn werkzaam in de wetenschap en praktijk. Zo kan de cursus legal English worden gedoceerd door onder andere M.M.M.A. Lemmen (Researcher juridische taalkunde en juridisch vertaler) of Mr. drs. A.A. Foster (docent aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) Opleiding Engelse taal en cultuur).

De samenwerking tussen onze sprekers is optimaal, waardoor de lesstof van een juridisch Engels cursus van hoog niveau en kwaliteit is. De geleerde theorie kunt u direct toepassen in de beroepspraktijk. Een goede reden om een legal English cursus te volgen bij Juridisch PAO Leiden.

Actueel cursusaanbod


24nov
2020
Inschrijving open
Communicating in Legal English
Periode: 24 november 2020 t/m 1 december 2020
Rechtsgebied: Legal English
Aantal punten: NOVA 8

Onderwerpen Legal English

Het wordt voor Nederlandse advocaten en juristen steeds belangrijker om professioneel en correct Engels te spreken en schrijven. Door het volgen van een cursus Legal English kunt u uw buitenlandse cliënten gemakkelijker adviseren en effectiever met hen communiceren. Daarnaast is het gebruik van de juiste Engelse vaktermen cruciaal. Een aantal juridische vaktermen kunt u niet zomaar in het Engels vertalen. Ook is er een verschil tussen juridisch Engels en zakelijk Engels, beide vormen dient u als juridisch vakspecialist te beheersen.

Door middel van het volgen van een cursus Legal English van Juridisch PAO Leiden leert u uw taalvaardigheid in een juridische context te vergroten. We behandelen de belangrijkste valkuilen in de Engelse uitspraak. Ook zorgen we ervoor dat u op de hoogte bent van juiste Engelse vertalingen van de door u het meest gebruikte vakterminologie. Daarnaast zijn onze cursussen Legal English ook interactief door middel van de presentaties en rollenspellen. Het effectief schrijven van Engelse brieven en e-mails komen in de cursus Legal English ook aan bod.

Juridisch PAO Leiden verzorgt meerdere cursussen op het gebied van legal English. Communicating in Legal English wordt elk najaar aangeboden terwijl in het voorjaar de verdiepingscursus legal English: drafting contracts wordt aangeboden. Deze cursussen zijn een must voor elke jurist.

Doelgroep Legal English cursus

Een cursus Legal English is geschikt voor rechters, advocaten, notarissen, (bedrijfs)juristen en juridische academici die graag met meer gemak en zelfvertrouwen willen communiceren met hun internationale contacten, of die hun juridisch Engels aanzienlijk willen verbeteren.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus Legal English. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


28aug
2020
Inschrijving open
Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken 2020
Periode: 28 augustus 2020
Rechtsgebied: Algemeen
Aantal punten: NOVA 1
3sep
2020
Inschrijving open
Webinar huurrecht en servicekosten
Periode: 3 september 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 1
7sep
2020
Inschrijving open
Civiele Cassatie: Praktische wenken voor het opstellen van het middel en de prejudiciële procedure
Periode: 7 september 2020
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 6, PE Cassatie 6