Volg bij Juridisch PAO Leiden een hoogwaardige Legal English cursus, ofwel een juridische Engels cursus. Een Legal English cursus wordt uitsluitend gedoceerd door deskundige en ervaren native Engels sprekers. Zo kan de cursus legal English worden gedoceerd door onder andere M.M.M.A. Lemmen (Researcher juridische taalkunde en juridisch vertaler) of Mr. drs. A.A. Foster (docent aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) Opleiding Engelse taal en cultuur). 

De voertaal van deze cursussen is Engels en er wordt basiskennis Engels van onze cursisten verwacht.

Actueel cursusaanbod


12jan
2024
Inschrijving open
Communicating in Legal English voorjaar 2024
Periode: 12 januari 2024 t/m 26 januari 2024
Rechtsgebied: Legal English
Aantal punten: NOVA 8

Onderwerpen Legal English

Het wordt voor Nederlandse advocaten en juristen steeds belangrijker om professioneel en correct Engels te spreken en schrijven. Door het volgen van een cursus Legal English kunt u uw buitenlandse cliënten gemakkelijker adviseren en effectiever met hen communiceren. Daarnaast is het gebruik van de juiste Engelse vaktermen cruciaal. Een aantal juridische vaktermen kunt u niet zomaar in het Engels vertalen. Ook is er een verschil tussen juridisch Engels en zakelijk Engels, beide vormen dient u als juridisch vakspecialist te beheersen.

Door het volgen van een cursus Legal English van Juridisch PAO Leiden leert u uw taalvaardigheid in een juridische context te vergroten. We behandelen de belangrijkste valkuilen in de Engelse uitspraak. Ook zorgen we ervoor dat u op de hoogte bent van juiste Engelse vertalingen van de door u het meest gebruikte vakterminologie. Daarnaast zijn onze cursussen Legal English ook interactief door middel van de presentaties en rollenspellen. Het effectief schrijven van Engelse brieven en e-mails komen in de cursus Legal English ook aan bod.

Juridisch PAO Leiden verzorgt meerdere cursussen op het gebied van legal English. Communicating in Legal English is een tweedaagse cursus die ieder najaar wordt aangeboden. In het voorjaar wordt de tweedaagse verdiepingscursus Legal English: drafting contracts aangeboden. Beide cursussen zijn een must voor elke jurist om te volgen!

Doelgroep Legal English cursus

Een Legal English cursus is geschikt voor rechters, advocaten, notarissen, (bedrijfs)juristen en juridische academici die graag met meer gemak en zelfvertrouwen willen communiceren met hun internationale contacten, of die hun juridische Engels aanzienlijk willen verbeteren.

Hoge kwaliteit cursussen

De samenwerking tussen onze sprekers is optimaal, waardoor de lesstof van een juridisch Engels cursus van hoog niveau en kwaliteit is. De theorie die u tijdens de cursus tot u krijgt, kunt u direct toepassen in de beroepspraktijk. Oud deelnemers beoordelen onze Legal English cursussen gemiddeld met een 9,2! Een goede reden om een Legal English cursus te volgen bij Juridisch PAO Leiden!

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus Legal English. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in.

Heeft u vragen over een van onze cursussen of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


4dec
2023
Inschrijving open
Actualiteiten Mensenhandel
Periode: 4 december 2023
Rechtsgebied: Criminologie, Straf(proces)recht
Aantal punten: NOVA 6
6dec
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Recente Civiele Rechtspraak HR 6 december 2023
Periode: 6 december 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
7dec
2023
Inschrijving open
Actualiteiten Overheidsaansprakelijkheidsrecht 2023
Periode: 7 december 2023
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Bestuurs(proces)recht
Aantal punten: NOVA 5