Video Portal online onderwijs

Blended onderwijs: klassiek & digitaal

Een van onze focuspunten ligt de komende periode op het uitbreiden en vergroten van blended onderwijsvormen; het klassieke onderwijs zal steeds meer ondersteund worden met digitale onderwijsvormen in de digitale leeromgeving. Voor JPAO betekent blended onderwijs een combinatie van fysieke juridische cursussen en opleidingen, ondersteund door video-kennisclips die beschikbaar zijn via de Videoportal.

Kennisclips voor iedereen toegankelijk 

De Videoportal van Leiden Law Academy is voor iedereen beschikbaar, inloggen is daarom niet nodig. Doordat de videoclips voor iedereen beschikbaar zijn, hebben we een groot bereik en dat is een bewuste keuze. We willen onze kennis graag delen, aldus Marco van der Ree (directeur Leiden Law Academy). De clips zijn met name bedoeld als ondersteuning van onze juridische specialisatieopleidingen, die circa een halfjaar duren. De videoclips zijn inleidingen op de stof of geven een verdieping over een bepaald thema. De video’s zijn voor cursisten geschikt als voorbereiding, back-up of aanvulling op een actualiteit tijdens of na de opleiding. Door een kennisclip te kijken, kunnen cursisten zich beter voorbereiden en tijdens de fysieke onderwijsbijeenkomsten gerichte vragen stellen. Dat is enorm waardevol blijkt uit de praktijk!

Eigen filmstudio

Leiden Law Academy beschikt sinds het najaar 2019 over een eigen filmstudio. Sindsdien hebben diverse docenten videoclips opgenomen die in zowel regulier als postacademisch onderwijs ingezet worden. 

Neem een kijkje in ons Videoportal waar onze Leidse wetenschappers over uiteenlopende onderwerpen gratis video-kennisclips aanbieden. Binnenkort zullen we meer videoclips uploaden.

Voorbereiding & bewerking

Het maken van een kennisclip van circa tien minuten, kost zowel voorafgaand als na de opname veel tijd. Een investering, zo noemt van der Ree het. Het is het waard voor onze kwaliteit van onderwijs. We willen een bijdrage leveren aan de professionalisering van digitalisering van onderwijsvormen. Docenten krijgen hulp bij het maken van een script. “Je moet een goede opbouw hebben om binnen een tijdskader van circa tien minuten te blijven, een draaiboek is daarbij essentieel. Videoclips maakt het onderwijs persoonlijker en het is daarnaast een goede exposure voor wetenschappers aldus van der Ree.

Video-portal Leiden Law Academy

Bekijk het videoportal van Juridisch PAO Leiden. Inloggen is niet nodig.

Cursusaanbod Leiden Law Academy

Leiden Law Academy biedt jaarlijks meerdere juridische cursussen aan in diverse rechtsgebieden. Daarnaast is Leiden Law Academy uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van juridische specialisatieopleidingen. In enkele specialisatieopleidingen is blended learning toegepast. Dit zijn opleidingstrajecten van circa een halfjaar, na goed gevolg ontvangt de cursist een diploma.

Bekijk ons actuele cursusaanbod.