• Startdatum:
 • 2 november 2020
 • Cursusduur:
 • 3 dagen
 • Rechtsgebied:
 • Intellectuele eigendomsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 6

Het Leids Juridisch PAO organiseert in november 2020 voor de zeventwintigste maal de cursus Actualiteiten Auteursrecht. Dit jaar staan weer verschillende actuele onderwerpen op het programma. Daarnaast is er aandacht voor recente en te verwachte regelgeving en uiteraard ruim aandacht voor recente jurisprudentie uit binnen- en buitenland en van het HvJ EU.
Vanwege het corona-virus zal de actualiteiten cursus dit jaar als online webinar worden aangeboden. Elk dag zal bestaan uit 2 uur online onderwijs en er zijn totaal 6 PO-punten te verdienen.

Cursusleiding
Prof.mr. D.J.G. Visser, hoogleraar intellectuele eigendomsrecht Universiteit Leiden, advocaat bij Visser Schaap & Kreijger te Amsterdam

Docenten

 1. Mr. M.E. Kingma, Höcker
 2. Mr. drs. S.M. Kingma, Pels Rijcken
 3. Mr. S.A. Klos, Klos c.s.
 4. Dr. mr. C. van der Net, Ministerie van Justitie
 5. Prof. dr. M.R.F. Senftleben, VU en Bird & Bird
 6. Mr. D. Verhulst, Brinkhof
 7. Prof. mr. D.J.G. Visser (voornoemd, tevens cursusleider)

Online Actualiteitencursus Auteursrecht
De Webinar Actualiteiten Auteursrecht vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar Actualiteiten Auteursrecht​​​​​​​ wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Doelgroep
Advocaten, juristen met interesse in Intellectuele Eigendom.

Niveau
** Verdiepingsniveau: meer dan 1 jaar praktijkervaring; basiskennis is aanwezig.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar Actualiteiten Auteursrecht toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

Maandag 2 november 2020

Maandag 9 november 2020

Maandag 16 november 2020

van 15:00 tot 17:00 uur.

Dirk Visser docent bij PAO Leiden
Cursusleider
prof. dr. D.J.G. Visser
...


Het webinar Actualiteiten Auteursrecht vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

U ontvangt na inschrijving voor de webinar Actualiteiten Auteursrecht per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€350,00 (vrij van BTW)
Vanwege het corona-virus zal de actualiteiten cursus dit jaar als online webinar worden aangeboden. Elk dag zal bestaan uit 2 uur online onderwijs en er zijn totaal 6 PO-punten te verdienen.