Traditiegetrouw reikt prof. mr. Joanne van der Leun, decaan van de Leidse Rechtenfaculteit, tijdens het jaarlijks terugkerende alumni evenement 'Leiden Revisited' de PAO-onderwijsprijs uit aan de best beoordeelde interne en externe docent van het afgelopen jaar. Op deze pagina vindt u de prijswinnaars van de PAO-onderwijsprijs.

Onderwijsprijs PAO 2019

In 2019 vond Leiden Revisited, hopelijk voor één keer, in online vorm plaats vanwege de maatregelen omtrent covid-19. Omdat de scores van de interne docenten zo dicht tegen elkaar aan lagen, zijn er dit jaar twee interne docenten die een prijs ontvangen voor hun inzet.

Prof. Mr. Bart Krans is een van de best beoordeelde interne docenten. Bart Krans heeft in 2019 twee bijdragen verzorgd. Deelnemers van de cursus Civiel Bewijsrecht beoordeelden zijn bijdragen met het cijfer 9,55. In de Specialisatieopleiding Contracteren kreeg hij zelfs een cijfer 10 voor zijn docentschap! Het is voor het vijfde jaar op rij dat prof. Krans de jaarlijkse Onderwijsprijs PAO in ontvangst neemt.

Mr. dr. Tony Foster is de andere best beoordeelde interne docent. Tony Foster verzorgde in 2019 vier keer de cursus Legal English waarvoor hij telkens een 9 of hoger scoorde. Een keer ontving hij van deelnemers een 9,8!

De beste externe docent van 2019 was mr. Vivien Rörsch. Vivien Rörsch verzorgde als hoofddocent diverse bijdragen aan de Specialisatieopleiding Civiele Cassatie. Door deelnemers werd zij gewaardeerd met het cijfer 9,25!

In 2019 verzorgen circa 250 docenten een bijdrage aan het postacademische onderwijs met een gemiddelde docentbeoordeling tussen de 8,3 en 8,5. Het niveau van het postacademisch onderwijs in Leiden is hoog, ruim 80% van de docenten scoorden het cijfer 8 of hoger.

PAO onderwijsprijs 2019

Onderwijsprijs PAO 2018

Op vrijdag 30 augustus 2019 is door de decaan van de Leidse Rechtenfaculteit, prof.mr. Joanne van der Leun, de PAO-onderwijsprijs 2018 uitgereikt aan de twee hoogst beoordeelde sprekers (intern/extern) die unaniem het cijfer 10 kregen.

Prof.mr. Bart Krans – best beoordeelde interne docent – kreeg zowel het cijfer 10 voor zijn bijdrage aan de verdiepingscursus bewijslastverdeling in civiele zaken alsook een 10 voor zijn bijdrage aan de specialisatieopleiding contracteren.
Mr. Willem van Schendel kreeg deze hoogste score vanwege zijn bijdrage aan de verdiepingscursus cassatie in strafzaken.

Bijzonder te vermelden, is dat prof. Krans al sinds 2015 deze jaarlijkse onderwijsprijs krijgt. Ook mr. Van Schendel ontving de onderwijsprijs al eens in 2014.
Het is bijzonder dat beide docenten wederom zulke hoge scores behaalden. De overige circa 350 docenten deden het ook ontzettend goed, met een gemiddelde docentbeoordeling 8,71. Het niveau is in Leiden zeer hoog in het postacademisch onderwijs, ruim 290 docenten scoorden het cijfer 8 of hoger.

Onderwijsprijs PAO 2017

Er waren in 2017 ruim 300 docenten die circa 150 cursussen verzorgden, het gemiddelde lag in 2017 zeer hoog met een gemiddeld van 8,4.
Op 31 augustus 2018 reikte onze decaan prof.mr. Joanne van der Leun de onderwijsprijzen PAO 2017 uit aan maar liefst vier sprekers. Dat is bijzonder, omdat normaliter de prijzen aan twee sprekers (intern/extern) worden uitgereikt, doch in 2017 scoorden 4 sprekers unaniem het cijfer 10.

Prof.mr. Alex Geert Castermans en mr. Coen Drion kregen deze waardering vanwege hun bijdragen aan de Specialisatieopleiding Civiele Cassatie. Prof.mr. Bart Krans vanwege zijn bijdrage aan de Specialisatieopleiding Contracteren én de cursus Bewijslastverdeling, dus 2 x een 10! Mr.dr. Hendrik Kaptein vanwege zijn bijdrage aan de cursus Argumenteren – Gelijk hebben en krijgen. 

PAO onderwijsprijs 2017

V.l.n.r.: Prof. mr. Alex Geert Castermans, prof. mr. Bart Krans, mr. Coen Drion en mr. dr. Hendrik Kaptein

Onderwijsprijs PAO 2016

Op 1 september 2017 werd de JPAO-onderwijsprijs 2016 uitgereikt door Joanne van der Leun, decaan, aan de beste “interne” en “externe” docent. De prijs voor de beste interne docent is gewonnen door Jan Crijns en voor de beste externe docent door Bart Krans (niet aanwezig).

Onderwijsprijs PAO 2015

De prijs voor de beste interne docent is gewonnen door Yvonne Erkens en voor de beste externe docent door Bart Krans. 

Onderwijsprijs PAO 2014

Van de 265 docenten die in 2014 een bijdrage verzorgden, zijn van de 25 genomineerden die 9 of hoger scoorden twee sprekers geselecteerd die het hoogste scoorden.
De beste interne en de beste externe docent kregen van deelnemers beiden unaniem het cijfer 10!

Beste interne pao-docent 2014:

Prof. Stefan Sagel voor zijn bijdrage aan de Specialisatieopleiding Arbeidsrecht
hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden, tevens advocaat te Amsterdam

Beste externe pao-docent 2014:

Mr. Willem van Schendel voor zijn bijdrage aan de Conferentie Civiele Cassatie
vice-president en voorzitter strafkamer, Hoge Raad der Nederlanden