corona maatregelen pao leiden

Update corona maatregelen

Het campusprotocol van de Universiteit Leiden bevat de maatregelen en richtlijnen die binnen de universiteit gelden, waarmee we de veiligheid en gezondheid van onze studenten en medewerkers waarborgen en het risico op verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperken.

Uitgangspunten voor dit document zijn de richtlijnen van het RIVM, de maatregelen van de Rijksoverheid, en het Protocol Herstart Universiteiten van de Universiteiten van Nederland, en eerder vastgestelde protocols voor onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering tijdens corona. Het campusprotocol geldt voor al onze medewerkers en studenten, en voor al onze gebouwen in Leiden en Den Haag. Dit protocol is aanvullend op het reglement voor gebouwen, en is niet vrijblijvend. Let op: in de gebouwen van het LUMC gelden vanwege de patiëntenzorg mogelijk andere of aanvullende regels. 

Bekijk hier het campusprotocol.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Volg onderstaande basisregels om infectie met en verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen meerdere keren per dag met water en zeep.
  • Nies of hoest in je elleboog, of bedek je mond en neus met een tissue (niet met je handen). Gooi tissues direct weg en was je handen.
  • Gebruik een handdesinfecterend middel op alcoholbasis als water en zeep niet beschikbaar zijn.
  • Doe altijd de coronacheck voor je naar de universiteit komt.
  • Houd je aan het Campusprotocol
  • Bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts: blijf thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel voor een testafspraak 0800-1202
  • Doe preventief tweemaal per week een (gratis) zelftest. Deze kun je bestellen via zelftestonderwijs.nl. Daarnaast moedigen wij onze studenten en medewerkers aan zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Postacademisch onderwijs op locatie

Voor bijeenkomsten op locatie wordt de mogelijkheid geboden dat men eventueel online kan deelnemen tenzij anders aangegeven is bij het event.

Wanneer we weer onderwijsbijeenkomsten op locatie organiseren, voldoet de locatie altijd aan de richtlijnen van het RIVM en de Universiteit Leiden: de gezondheid van u en onze docenten staat altijd voorop. U kunt dus met een gerust hart een cursus bij JPAO Leiden volgen. Mochten wij door een aanpassing in de landelijke maatregelen van het RIVM en/of de Universiteit Leiden genoodzaakt zijn de bijeenkomsten niet op locatie aan te bieden, dan zullen we dit alsnog online aanbieden en u daarover informeren.

Deelname aan een cursus of opleiding vanuit huis

Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de cursus of opleiding. Ook kunt u live vragen stellen aan de docent(en). Wenst u via een live verbinding deel te nemen aan de bijeenkomst, neemt u dan tijdig contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorzorgsmaatregelen Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en volgt de informatie van vergelijkbare instituten in het buitenland. 

Bekijk meer informatie over de voorzorgsmaatregelen