corona maatregelen pao leiden

Update corona maatregelen

 

Het campusprotocol van de Universiteit Leiden bevat de maatregelen en richtlijnen die binnen de universiteit gelden, waarmee we de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en medewerkers waarborgen en het risico op verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperken.

De belangrijkste wijzigingen per 25 september zijn:

  • De maximum groepsgrootte van 75 personen komt te vervallen. Onderwijs in grote groepen wordt dus weer mogelijk. Het onderwijs zal zich geleidelijk steeds meer verplaatsen naar on-campus, in een goede mix van online, blended en hybride vormen. Elke opleiding maakt daarin eigen (didactische) keuzes. Deelnemers ontvangen informatie van hun eigen opleiding of er wijzigingen zijn in het rooster en wanneer deze ingaan.
  • Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen binnen de universiteitsgebouwen. Uiteraard staat het iedereen vrij om dit alsnog te doen. Ook kunnen docenten hun deelnemers vragen om een mondkapje te dragen tijdens een les.
  • Evenementen hebben geen maximumcapaciteit meer, behalve bij evenementen die binnen plaatsvinden zonder vaste zitplaats. Dan is maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toegestaan.
  • Bij horecagelegenheden in de gebouwen van onderwijsinstellingen met als doelgroep studenten en medewerkers (zoals kantines) zal niet gecontroleerd worden op coronatoegangsbewijzen, deze zijn dus vrij toegankelijk.
  • Doe de Coronacheck voordat je naar de universiteit komt. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en laat je testen.

Postacademisch onderwijs op locatie

Voor bijeenkomsten op locatie wordt de mogelijkheid geboden dat men eventueel online kan deelnemen tenzij anders aangegeven is bij het event.

Wanneer we weer onderwijsbijeenkomsten op locatie organiseren, voldoet de locatie altijd aan de richtlijnen van het RIVM en de Universiteit Leiden: de gezondheid van u en onze docenten staat altijd voorop. U kunt dus met een gerust hart een cursus bij JPAO Leiden volgen. Mochten wij door een aanpassing in de landelijke maatregelen van het RIVM en/of de Universiteit Leiden genoodzaakt zijn de bijeenkomsten niet op locatie aan te bieden, dan zullen we dit alsnog online aanbieden en u daarover informeren.

Deelname aan een cursus of opleiding vanuit huis

Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de cursus of opleiding. Ook kunt u live vragen stellen aan de docent(en). Wenst u via een live verbinding deel te nemen aan de bijeenkomst, neemt u dan tijdig contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorzorgsmaatregelen Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en volgt de informatie van vergelijkbare instituten in het buitenland. 

Bekijk meer informatie over de voorzorgsmaatregelen