corona maatregelen pao leiden

Update corona maatregelen

Het vooruitzicht is dat het onderwijs in het nieuwe studiejaar in september 2021 weer op locatie start zonder corona-restricties. Dat betekent zonder de anderhalvemetermaatregel en zonder het dragen van mondkapjes. We weten hoe belangrijk het is om elkaar en de hoogleraren te kunnen ontmoeten. Al hebben we afgelopen jaar gezien dat online onderwijs ook goed gaat, fysieke ontmoetingen met de hoogleraren en onderling blijven cruciaal voor het beste onderwijs dat wij je willen bieden. Daarom zorgen we voor een inspirerende studieomgeving waarin dat mogelijk is.

De veiligheid blijven we echter in het oog houden. Voor diegenen die onverhoopt toch in quarantaine zitten of vanwege (in)reisbeperkingen (nog) niet aan het op locatie onderwijs kunnen meedoen, hebben opleidingen alternatief onderwijs georganiseerd. Op welke wijze alternatief onderwijs wordt aangeboden, verschilt per vak. Diegenen die het prettig vinden om wel een mondkapje te dragen mogen dat uiteraard wel doen.

 

Blijf ondertussen voor corona-updates onze website in de gaten houden: updates van de Universiteit Leiden over het coronavirus. Wij kijken er naar uit om je weer op Universiteit Leiden te kunnen ontvangen! 

Postacademisch onderwijs op locatie

Voor bijeenkomsten op locatie wordt de mogelijkheid geboden dat men eventueel online kan deelnemen tenzij anders aangegeven is bij het event.

Wanneer we weer onderwijsbijeenkomsten op locatie organiseren, voldoet de locatie altijd aan de richtlijnen van het RIVM en de Universiteit Leiden: de gezondheid van u en onze docenten staat altijd voorop. U kunt dus met een gerust hart een cursus bij JPAO Leiden volgen. Mochten wij door een aanpassing in de landelijke maatregelen van het RIVM en/of de Universiteit Leiden genoodzaakt zijn de bijeenkomsten niet op locatie aan te bieden, dan zullen we dit alsnog online aanbieden en u daarover informeren.

Deelname aan een cursus of opleiding vanuit huis

Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de cursus of opleiding. Ook kunt u live vragen stellen aan de docent(en). Wenst u via een live verbinding deel te nemen aan de bijeenkomst, neemt u dan tijdig contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorzorgsmaatregelen Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en volgt de informatie van vergelijkbare instituten in het buitenland. Overal geldt de norm van 1,5 meter afstand. Er zijn looproutes aangegeven. We houden als cursist, spreker en medewerker 1,5 meter afstand voor, tijdens en na de bijeenkomst, tijdens de lunch en breaks. Op onze (externe) cursuslocaties nemen wij extra hygiënemaatregelen en maken op frequente tijdstippen schoon.  

Bekijk meer informatie over de voorzorgsmaatregelen

Naar onze cursuslocatie? Doe eerst de coronacheck!

Komt u binnenkort naar onze cursuslocatie? Doe dan eerst de Corona check. Beantwoord de vragen van de onderstaande checklist, om te zien of u naar onze cursuslocatie mag komen. Neemt u zo spoedig mogelijk contact met ons op en blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houdt u uw medecursisten en sprekers gezond en onze cursuslocatie geopend

In alle universiteitsgebouwen zijn mondkapjes verplicht voor iedereen die er rondloopt. Het dragen van mondkapjes tijdens de onderwijsbijeenkomst is niet verplicht. Indien u een mondkapje wil dragen in het college bent u vrij om dit te doen;

Het maximaal aantal deelnemers per zaal staat aangegeven op de deur. Dit aantal is gebaseerd op de 1,5 meter norm. Merendeel van het postacademisch onderwijs dat op locatie zal plaatsvinden, zal maximaal 25 deelnemers omvatten;

De ventilatie van de collegezalen in de universiteit en op onze externe cursuslocaties is in orde;

Ook in de lounges voor tussentijdse breaks is 1,5 m afstand gewaarborgd of zijn er extra break-out ruimtes ingericht op aanwijzen van de aanwezige gastheer of gastvrouw;

Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar, vooral tijdens pauzes;

Volg de aanwijzingen van de gastheer/gastvrouw op;

Kom niet te lang voor aanvang van de opleidingsbijeenkomst al naar de cursuslocatie toe en verlaat het gebouw zo snel mogelijk na afloop;

Reizen in het openbaar vervoer, voor het volgen van onderwijs blijft mogelijk en valt in de categorie ‘Noodzakelijke reizen’.