• Startdatum:
 • 6 juni 2024
 • Cursusduur:
 • 2 dagen
 • Rechtsgebied:
 • Criminologie, Straf(proces)recht
 • Soort:
 • Congres

Over het congres

De NVC bestaat 50 jaar! Wij zijn daarom extra verheugd om u uit te nodigen voor het jaarlijkse Congres, dat dit jaar plaats zal vinden op 6 en 7 juni 2024 aan de Universiteit Leiden. Het 50-jarig bestaan van onze vereniging biedt een uitstekende gelegenheid om na te denken over de intergenerationele overdracht van de criminologie. Welke thema’s, methoden en theorieën moeten beklijven voor volgende generaties criminologen, en wat moet beslist niet worden doorgegeven? Hoe zouden de komende vijftig jaar van de Nederlandse criminologie er uit moeten gaan zien in onderzoek en het onderwijs?

Vijf decennia aan werk vragen zowel om een terugblik als een vooruitblik. Tijdens het congres staan we stil bij de vooruitgang die de afgelopen vijftig jaar op het gebied van de criminologie is geboekt en om de uitdagingen en innovaties die voor ons liggen te verkennen. De Nederlandse Vereniging voor Criminologie werd in 1973 opgericht. Nu, vijftig jaar later, is het gegroeid tot een waardevol platform voor wetenschappers, professionals uit de praktijk en beleidsmakers om samen te werken, inzichten te delen en de toekomst van de criminologie in Nederland vorm te geven. Met inmiddels 300 leden is de NVC een bont gezelschap. De verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten, zoals het WODC en het NSCR, zijn essentieel voor de intergenerationele overdracht van kennis en vooruitgang op diverse onderwerpen binnen de Nederlandse criminologie. De variëteit aan onderwerpen in de Nederlandse criminologie wordt bovendien gereflecteerd in de twaalf divisies die de NVC rijk is: Activisme, extremisme en terrorisme; Biosociale criminologie; Culturele criminologie; Cybercriminaliteit; Detentie; Groene criminologie; Levensloop criminologie; Migratie en criminaliteit; Organisatiecriminaliteit; Victimologie; Vrouwen, meisjes en criminologie; en Historische criminologie.

In de komende decennia zullen urgente globale en lokale maatschappelijke kwesties geadresseerd moeten worden. De Nederlandse Criminologie kan hier een betekenisvolle steen aan bijdragen middels fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar theorievorming en fenomenologisch onderzoek, maar ook empirisch onderbouwde beleidsontwikkeling en innovatieve benaderingen van criminaliteitspreventie en -bestrijding. Om vooruit te gaan is het tegelijkertijd belangrijk om soms een moment te nemen om stil te staan bij de ontwikkeling en erfenis van de criminologische wetenschap en hier kritisch op te reflecteren.

De NVC nodigt daarom alle wetenschappers, onderzoekers, mensen uit de praktijk en beleidsmakers van harte uit om door middel van originele onderzoekspapers, casestudies en theoretische uiteenzettingen bij te dragen aan het grote jubileumcongres van de Nederlandse criminologie.

Het laatste nieuws omtrent het NVC Congres is terug te vinden op: nvccongres.nl.


Doelgroep
Iedereen met een interesse in de criminologie.

Mogelijkheden onderwijs op afstand
Bij dit congres is deelnemen op afstand helaas niet mogelijk.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Zie ook: paoleiden.nl/veelgestelde-vragen
 

Het congres vindt plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2024. Plenaire en panelsessies worden afgewisseld. Voor netwerken en het ontmoeten van collega’s is ruimte tijdens de pauzes en de borrels, en voor diegenen die zich apart inschrijven voor het diner natuurlijk ook dan!

Gelieve bij inschrijving aan te geven bij welke sociale evenementen u aanwezig zult zijn.

Inloop op 6 juni vanaf 08:30. Bekijk het volledige programma op NVCcongres.nl

 

Voor inhoudelijke vragen kunt u zich richten tot de inhoudelijke programma coördinator van het congres, Veronika Nagy (v.nagy@uu.nl).

Tom Vander Beken Leiden Law Academy
Spreker
T. Vander Beken
...
Jan J.M. van Dijk Leiden Law Academy
Spreker
J.M. van Dijk
...
prof. dr. V. Eichelsheim Leiden Law Academy
Spreker
prof. dr. V. Eichelsheim
...
Spreker
dr. J. Reef
...
prof. dr. R van Swaaningen Leiden Law Academy
Spreker
prof. dr. R van Swaaningen
...
prof. dr. B.G.M. Völker Leiden Law Academy
Spreker
prof. dr. B.G.M. Völker
...
dr. S.G.A. van de Weijer Leiden Law Academy
Spreker
dr. S.G.A. van de Weijer
...
mr. S.G.C. van Wingerden Leiden Law Academy
Spreker
dr. mr. S.G.C. van Wingerden
...
Kamerlingh Onnes Gebouw

Steenschuur 25, 2311 ES LEIDEN


 

Regulier

AIO

Student

NVC-leden

€ 170

€ 135

€ 55

Niet-leden

€ 220

€ 180

€ 100

Indieners van een voorstel en sessievoorzitters en -organisatoren worden niet vrijgesteld van inschrijving en betaling.

De prijs is inclusief lunches, drankjes, borrel(s) op beide congresdagen. Gelieve bij inschrijving aan te geven of u aanwezig zal zijn bij de afsluitende borrels.
Dieetwensen om rekening mee te houden? Stel op ons de hoogte via pao@law.leidenuniv.nl

Optioneel

 • Diner
  Op donderdag 6 juni wordt na afloop van de borrel, als avondprogramma, een diner georganiseerd in de Faculty Club te Leiden. Voor deze additionele optie, vragen wij een bijdrage van €50,-, inclusief drankjes.
   
 • Congresbundel
  De congresbundel kan t/m 23 mei kosteloos worden toegevoegd aan uw registratie in de winkelwagen. Op locatie kan deze bundel worden opgehaald, of alsnog worden aangeschaft voor €24,90

Het is niet mogelijk om u voor één dag in te schrijven. Bij annulering na 6 mei 2024 geldt geen restitutie van inschrijfgeld.

*Bij dit congres is geen Alumni-korting van toepassing.