• Startdatum:
 • 19 mei 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dag
 • Rechtsgebied:
 • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 5
 • HQ:
 • 5

In de Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht belichten de docenten uit praktijk en wetenschap de belangrijkste ontwikkelingen die u kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk. Tijdens deze actualiteitenwebinar worden de ontwikkelingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden voor u op “een rij gezet” en in een breder thematisch kader geplaatst. De docenten geven een terugblik op hoofdlijnen en wat dit betekent voor uw praktijk. De meest actuele jurisprudentie (vooral van de Hoge Raad) en andere ontwikkelingen op ondernemingsrechtelijk terrein zullen de revue passeren. Na het volgen van de cursus Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in het afgelopen jaar en is uw kennis weer up-to-date.

Docenten
Mr. J.M.W. (Jessie) Pool, PhD-fellow Ondernemingsrecht Universiteit Leiden
Mr. C. (Cees) de Groot, verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als universitair hoofddocent Ondernemingsrecht, Universiteit Leiden.

Doelgroep:
Advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen en adviseurs in de ondernemingsrechtpraktijk.

Niveau:
Verdiepingsniveau: minimaal 1 jaar ervaring in het betreffende vakgebied; voor deelname wordt basiskennis vennootschapsrecht aanwezig verondersteld

Toegang tot de webinar
De webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via internetbrowser Google Chrome.

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat.

14.30 – 15.00 uur: Ontvangst in de liveroom
15.00 – 16.00 uur:  College
16.00 – 17.00 uur: College
17.00 – 17.15 uur:   Pauze
17.15 – 18.15 uur:  College
18.15 – 19.15 uur: Pauze
19.15 – 20.15 uur:  College
20.15 – 20.30 uur:   Pauze
20.30 – 21.30 uur:  College
   
mr. C. de Groot - Docent Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. C. de Groot
...
J.M.W. Pool docent bij Juridisch PAO Leiden
Docent
J.M.W. Pool LLM BSc
...


Het Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 350,00 (vrijgesteld van btw), inclusief digitaal cursusmateriaal (pdf).