• Startdatum:
 • 19 mei 2021
 • Cursusduur:
 • 1 dag
 • Rechtsgebied:
 • Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • NOVA:
 • 5
 • HQ:
 • 5

In de Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht belichten de docenten uit praktijk en wetenschap de belangrijkste ontwikkelingen die u kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk. Tijdens deze actualiteitenwebinar worden de ontwikkelingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden voor u op “een rij gezet” en in een breder thematisch kader geplaatst. De docenten geven een terugblik op hoofdlijnen en wat dit betekent voor uw praktijk. De meest actuele jurisprudentie (vooral van de Hoge Raad) en andere ontwikkelingen op ondernemingsrechtelijk terrein zullen de revue passeren. Na het volgen van de cursus actualiteiten ondernemingsrecht & vennootschapsrecht bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in het afgelopen jaar en is uw kennis weer up-to-date.

Docenten
Mr. J.M.W. (Jessie) Pool, PhD-fellow Ondernemingsrecht Universiteit Leiden
Mr. C. (Cees) de Groot, verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als universitair hoofddocent Ondernemingsrecht, Universiteit Leiden.

Doelgroep:
Advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen en adviseurs in de ondernemingsrechtpraktijk.

Niveau:
Verdiepingsniveau: minimaal 1 jaar ervaring in het betreffende vakgebied; voor deelname wordt basiskennis vennootschapsrecht aanwezig verondersteld

Toegang tot de webinar
De webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname

Het webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht wordt opgenomen. De opname vindt u na enkele werkdagen terug in uw digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

14.30 – 15.00 uur: Ontvangst in de liveroom
15.00 – 16.00 uur:  College
16.00 – 17.00 uur: College
17.00 – 17.15 uur:   Pauze
17.15 – 18.15 uur:  College
18.15 – 19.15 uur: Pauze
19.15 – 20.15 uur:  College
20.15 – 20.30 uur:   Pauze
20.30 – 21.30 uur:  College
   
mr. C. de Groot Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. C. de Groot
...
J.M.W. Pool docent bij Juridisch PAO Leiden
Docent
dr. J.M.W. Pool
...


Het Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. 

€ 350,00 (vrijgesteld van btw), inclusief digitaal cursusmateriaal (pdf).