• Startdatum:
  • 23 april 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Criminologie, Straf(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Mede door COVID-19 is mensenhandel actueler dan ooit! 
In een drie uur durend webinar Actualiteiten Mensenhandel neemt praktijkspecialist Luuk Esser u bij de hand. De laatste actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en de meest recente jurisprudentie worden besproken. De Hoge Raad is de laatste tijd zeer actief als het gaat om uitspraken op het gebied van mensenhandel.

Het webinar zal een overzicht geven van de laatste ontwikkelingen, gekoppeld aan de meest recente onderzoeksresultaten en nieuwste academische inzichten. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk

Niveau
Verdiepingsniveau: minimaal 1 jaar ervaring met het onderwerp. Kandidaten dienen te beschikken over een basiskennis straf(proces)recht.

Doelgroep
De cursus richt zich onder meer op juristen en beleidsmakers bij EMM, BIBOB, IND, SIOD, RIEC, Parket-Generaal, Koninklijke Marechaussee, Politieacademie, Gemeenten, Mensenrechtenorganisaties, Wetenschappelijk bureau/Functioneel Parket OM, zittende en staande magistratuur, juristen en advocaten.  

Toegang tot de webinar
De webinar Actualiteiten Mensenhandel vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via internetbrowser Google Chrome.

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname. 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. 

Dit webinar vindt plaats op vrijdag 23 april van 09:30-12:45 uur
en wordt twee keer onderbroken door een korte pauze van 15 minuten

esser docent bij juridisch pao leiden
Docent
mr. dr. L.B. Esser
...


Het webinar Actualiteiten Mensenhandel vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 225,00 (vrij van btw)