• Startdatum:
  • 15 december 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 4

Kenmerk van een kort geding is dat er haast geboden is. Met een goede voorbereiding kan een kort geding zelfs een tactisch wapen zijn, dat een bodemprocedure overbodig kan maken. Om voor eiser of gedaagde snel te kunnen schakelen, is het dan ook van belang dat u goed op de hoogte bent van de procesrechtelijke mogelijkheden. Tijdens dit webinar krijgt u een compleet overzicht van het procederen in kort geding. Vanuit het perspectief van een kortgedingrechter en een procesadvocaat wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden in kort geding en effectieve wijze van executie. Wat komt er allemaal kijken bij een kort geding? Wat gebeurt er vooraf en wat zijn de mogelijkheden ter zitting? Hoe ziet het beslissingskader eruit en wat zijn de belangrijkste materiële en formele leerstukken? Wat mag van de voorzieningenrechter verwacht worden en hoe kan daarop worden ingespeeld? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er en hoe vertalen die zich naar de praktijk? Deze en meer vragen komen aan bod. Onmisbare kennis voor de advocaat met een civiele praktijk.

Tijdens het webinar worden er tussentijds quiz-vragen gesteld om uw opgedane kennis tussentijds te toetsen. Aan het einde van het webinar dient u voor het behalen van een certificaat PO NOvA 5 MC vragen te beantwoorden.

Onderwerpen:
Voorbereiding en planning van een kort geding
- De basis: materieel recht en procesrecht
- Planning en spoedeisend belang
- Aandachtspunten

Formuleren van een effectief petitum (aan de hand van een casus)
- Grondslag van de vordering
- Wat kan wel en niet in kort geding
- Aandachtspunten

Tussen dagvaarding en zitting
- Indienen van stukken
- Eiswijziging, verweer en reconventie
- Aandachtspunten

De mondelinge behandeling
- Processuele aspecten (bevoegdheid, incidenten, eiswijziging, Coronabijzonderheden)
- Verweer
- Aandachtspunten

Docenten
Mr. P. de Bruin, senior-rechter (voorzieningenrechter) en kwaliteitscoördinator handel, Rechtbank Rotterdam
Mr. T.R.B. de Greve, advocaat en partner Stibbe Amsterdam

Toegang tot de webinar
De webinar procederen in kort geding vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

12.30 -16.45 uur (onderbroken door korte pauze van 15 minuten)

P Bruin PAO Leiden
Docent
mr. P. de Bruin
...
Greve docent leiden
Docent
mr. T.R.B. de Greve
...


Het webinar procederen in kort geding vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€325,00 vrij van BTW