• Startdatum:
  • 7 oktober 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Huurrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Tijdens het webinar huur en faillissement behandelt Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, de posities van huurder en verhuurder rondom faillissement. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden tips en trucs gegeven voor huurders en verhuurders.

Betalingsproblemen van huurder en verhuurder kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor de huurrelatie. Bij surséance van de betaling kan de huurder van woonruimte de huurovereenkomst opzeggen. Bij faillissement van de huurder kunnen huurder en verhuurder de overeenkomst opzeggen. Als de huurder in zwaar weer verkeert kan de huurder, op grond van de wet homologatie onderhands akkoord (WHOA), een voorstel tot wijziging of beëindiging van de huurovereenkomst doen. Telkens spelen dan vragen naar de positie van huurder en verhuurder ten aanzien van niet betaalde huur, doorlevering van servicekosten (verwarming), oplevering in oorspronkelijke toestand, het wegbreken van door huurder aangebrachte voorzieningen en de (on)mogelijkheden tot incasso van de waarborgsom of bankgarantie. Bovendien is niet ondenkbaar dat indien de huurder failliet gaat een doorstart van de failliete onderneming plaatsvindt. Telkens dienen huurder en verhuurder zich bewust te zijn van hun juridische positie

Toegang tot het webinar
De webinar huur en faillissement vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar huur en faillissement wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar huur en faillissement toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Webinar cyclus Huurrecht
Het webinar huur en faillissement maakt onderdeel uit van de webinar cyclus Huurrecht.

Bij inschrijving en deelname aan één van de webinars van onze webinar cyclus 'Huurrecht' - ontvangt u 10% korting bij inschrijving op de specialisatiecursus Huurrecht, editie 2020! De specialisatiecursus Huurrecht bestaat uit een 2-daagse basiscursus, 2-daagse verdiepingscursus en actualiteitenmiddag. Indien u een kortingscode voor de specialisatiecursus Huurrecht wenst te ontvangen, kunt u ons mailen: pao@law.leidenuniv.nl. U dient zich eerst in te schrijven voor een webinar Huurrecht alvorens u de kortingscode ontvangt. De kortingscode is eenmalig geldig en persoonsgebonden. De kortingscode is niet geldig in combinatie met onze 10% Leidse Alumni korting.

Overige edities webinar cyclus Huurrecht:

Woensdag 7 oktober 2020 van 12:30 tot 13:30 uur.

mr. Korevaar - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. E.P.W. Korevaar
...


Het webinar huur en faillissement vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

U ontvangt na inschrijving voor de webinar huur en faillissement per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€55,00 ( Vrij van BTW)