• Startdatum:
 • 17 december 2020
 • Cursusduur:
 • 1 dag
 • Rechtsgebied:
 • Huurrecht
 • Soort:
 • Cursus
 • Accreditaties
 • RvR:
 • 4
 • NOVA:
 • 4

Het huurrecht is een veelzijdig rechtsgebied. Het huurrecht heeft betrekking op de verhuur van een auto, woning, benzinepomp, winkel(centrum) en kantoor. Inkleuring van het, vaak (semi-) dwingende, huurrecht geschiedt door jurisprudentie maar ook ontwikkelingen in de markt. Krantenkoppen over noodknop middenhuur, faillissementen van retailketens en de onbruikbaarheid van kantoorgebouwen met label C geven aan dat het huurrecht middenin de belangstelling staat. Recente wetgeving en uitspraken maken actuele kennis van het huurrecht vereist is om goed te kunnen adviseren.

Volg de Actualiteitencursus Huurrecht bij Juridisch PAO Leiden. Binnen 1 dag is uw kennis betreffende het huurrecht weer helemaal up to date!

Onderwerpen die onder meer aan bod komen:

 • Welke invloed heeft de uitspraak van de Hoge Raad over de tenzij-clausule op de ontbinding van huurovereenkomsten;
 • Wat betekent de gewijzigde warmtewet voor huurders en verhuurders;
 • De aansprakelijkheid van de verhuurder bij ontruiming van een woning;
 • De mogelijkheid van de huurder van winkelruimte om geen huurovereenkomst aan te gaan na ondertekening van een intentieovereenkomst;

En vanzelfsprekend worden de nieuwste uitspraken en ontwikkelingen besproken die (momenteel nog) niet bekend zijn.

Cursusleiding
Mr. E.P.W. Korevaar, advocaat Weebers Vastgoed Advocaten Eindhoven, docent Universiteit Leiden

Niveau
Verdiepingsniveau: meer dan één jaar ervaring in het betreffende vakgebied; voor deelname wordt basiskennis huurrecht aanwezig verondersteld.

Doelgroep van de actualiteitencursus
Advocaten, vastgoedjuristen, en juristen die zich (gaan) bezighouden met huurrecht-aangelegenheden.

Erkenning
Juridisch PAO Leiden is een door de Raad voor de Rechtsbijstand erkend opleidingsinstituut. U kunt de actualiteitencursus huurrecht als PÉ RvR opvoeren om aan uw jaarlijks verplichting van minimaal 10 PÉ RvR huurrecht te voldoen.  

Toegang tot de webinar
De webinar Actualiteiten Huurrecht vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox).

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De webinar wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de webinar toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

                                                         
15.30 uur: College
18.00 uur: Pauze/Diner
18.30 uur: College
20.00 uur: Einde
mr. Korevaar - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. E.P.W. Korevaar
...


Het webinar Actualiteiten Huurrecht vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room. 

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€ 295,00 (vrij van BTW) digitaal cursusmateriaal.