Mr. dr. Yvonne Erkens is Universitair Hoofddocent Sociaal Recht aan de Universiteit Leiden en werkzaam als kantonrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Limburg en de rechtbank Noord-Holland. Daarnaast is zij al enkele jaren een vast gezicht in de Leidse Sterrewacht als cursusleider van de specialisatieopleiding Arbeidsrecht. In 2015 werd zij gekozen tot beste interne PAO-docent. Binnenkort vervult zij ook de rol als cursusleider van de zeer succesvolle specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige die in september van start gaat.

Door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is Juridisch PAO Leiden sinds 2017 gerechtigd om cursussen met vermelding van gecertificeerde PE-punten aan te bieden. De NBA is de bij wet ingestelde organisatie die o.a. belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden (registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten). In dit artikel vindt u regelgeving rondom de verplichte permanente educatie-eisen voor accountants, zoals vereist door de NBA.

Onder leiding van hoofddocenten prof. mr. Reinout Vriesendorp & prof. mr. Harold Koster start op 19 november 2020 de tweede editie van de specialisatieopleiding Ondernemingsrecht (42 NOvA, 42 NBA, 42 HQ). De cursusleiders, Reinout & Harold, vertellen in dit interview graag meer over de invulling van de specialisatieopleiding. Interview cursusleiders  Q: In het najaar ...

Op 1 januari van dit jaar is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking getreden. Door deze wet hebben de meeste ambtenaren hetzelfde arbeids- en ontslagrecht als werknemers in het bedrijfsleven. In dit artikel leggen we uit wat de Wnra inhoudt.

In deze blog zetten we ons aanbod aan specialisatieopleidingen die dit najaar (2020) starten op een rij. Alle specialisatieopleidingen van aankomend najaar gaan gegarandeerd door. Onze specialisatieopleidingen hebben betrekking op verschillende rechtsgebieden, zoals: Arbeidsrecht, Contracteren, Huurrecht, Ondernemingsrecht en Privacyrecht.

Alle advocaten in Nederland moeten gedurende hun carrière geschoold blijven. Dat is het standpunt van de Nederlandse Orde van Advocaten. Lifelong learning, een combinatie van werken en kennis blijven opdoen zoals we dat bij JPAO Leiden noemen. In dit artikel bespreken we de permanente opleidingseisen voor advocaten en hoe u als advocaat deze punten kunt behalen.

Als 'voorproef' op de nieuwe online leergang Artificial Intelligence voor juristen, start 29 oktober 2020, vinden in juni diverse Artificial Intelligence (AI) en recht webinars plaats. Juristen en geïnteresseerden in de juridische kant van algoritmes, kunstmatige intelligentie en toepassingen van AI in het strafrecht kunnen deelnemen aan de webinars. 

Het volgen van de rechtspraak is een must voor iedere jurist. Maar hoe blijf je wekelijks op de hoogte van recente arresten? Vanuit die gedachte ontstond bij Thijmen Nuninga, docent en promovendus Afdeling Burgerlijk Recht van de Universiteit Leiden, het idee voor de podcast ‘De Leidse Noot’. In dit artikel geeft Thijmen een kijkje achter de schermen en vertelt hij over het ontstaan van De Leidse Noot en hoe de voorbereidingen voor het opnemen van een aflevering in werk gaan.

Juridisch PAO Leiden introduceert de leergang Artificial Intelligence voor juristen (20 NOvA). Extra bijzonder is dat deze leergang volledige online gaat plaatsvinden. Onder leiding van Artificial Intelligence experts Marlies van Eck en Ronald van den Hoogen is het opleidingsprogramma samengesteld. Waarom wordt de leergang geïntroduceerd, wat houdt het programma in en waarom zou iedere jurist zich moeten verdiepen in kunstmatige intelligentie? Lees het in dit artikel waar Marlies en Ronald vertellen over deze bijzondere leergang.

Juridisch PAO Leiden biedt de komende periode verschillende online juridische webinars aan. Bekijk ons aanbod aan online webinars in diverse rechtsgebieden. Webinars die ook nog mee kunnen tellen voor uw PO-Certificering.