Mr. Hester de Vries is advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan, docent aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van de Vereniging Privacy Recht.

‘Never a dull moment gehad sinds ik met dit rechtsgebied in aanraking kwam.‘

Als specialist in "privacy & data protection law" is zij al meerdere jaren betrokken bij de ontwikkeling van het privacy aanbod van de Leiden Law Academy. Zoals onder andere de VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht en het Nationale Privacy Congres die beide ook dit jaar weer plaatsvinden. Wij spraken Hester over haar jarenlange toewijding aan het privacyrecht. Lees verder.

Luuk Esser is coördinerend beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Rotterdam. Binnen het ministerie is hij coördinator van het team dat zich bezighoudt met het bestrijden van seksuele misdrijven, kinderporno grafisch materiaal en mensenhandel. In 2019 is hij gepromoveerd op de strafbaarstelling van mensenhandel in Nederland (Universiteit Leiden). Al sinds 2014 verzorgt hij de fysieke vorm van de actualiteitencursus over mensenhandel, waar sinds corona de webinars zijn bijgekomen. Wij waren nieuwsgierig naar zijn verhaal! Lees verder.

Leiden Law Academy’s beste docent van 2023, Annemarie Drahmann, heeft op 22 januari ook nog eens haar Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) behaald. Gefeliciteerd! Dit niveau spiegelt gegarandeerd door in de Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten 2024 waar zij de lijnen voor uit zet. Wij gingen met Annemarie in gesprek over deze opleiding die op 25 maart van start gaat. Lees verder

De aftrap van de Specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity is al op 1 maart! Deze eerste bijeenkomst uit een reeks van 8 wordt mede verzorgd door Jacqueline Kranenburg. Als General Counsel Wholesale & Technology bij KPN staat zij midden in de praktijk van cyberregulering. Door haar werkervaring bij toezichthouders als de NMa en OPTA (nu ACM) kent zij ook de andere kant van de medaille. Wij waren nieuwsgierig naar meer en spraken haar over haar bijdrage tijdens de opleiding. Lees verder.

Brigadegeneraal Prof. Paul Ducheine doet als hoogleraar Military Cyber Operations aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Defensie Academie onderzoek naar militair-operationele, bestuurlijke en juridische aspecten van digitale operaties en cyber security. Hierin focust hij op digitale oorlogsvoering, oftewel Cyber Warfare. Eén ding is duidelijk: aan specialisme geen gebrek! Wij spraken hem over zijn onderdeel “Defensie & Cybersecurity” tijdens bijeenkomst 2 van de specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2024. Lees verder.