Arnout Drop, bedrijfsjurist bij de Stichting Bloembollenkeuringsdienst, naam in 2024 voor de elfde keer op rij deel aan de Actualiteiten Bestuursrecht. Leiden Law Academy ging met hem in gesprek over zijn ervaringen.
Leiden Law Academy blog
Navigeren door bedrijfsfinancieringen - Een gesprek met Stefan van Rossum
Stefan van Rossum is advocaat en vertelt over zijn loopbaan bij Van Doorne als als financierings- en herstructureringsspecialist. Hij is een van de praktijk-experts van de Specialisatieopleiding Corporate Finance, waarin deelnemers in vijf dagen leren over het samenstellen van een optimale financieringsmix.
'Plaats het kind in het licht en haal het weg uit de schaduw.'
Prof. mr. dr. drs. Mirjam Sombroek is Hoogleraar Recht en Gezondheid aan de Universiteit Leiden.
Leiden Law Academy ging met haar in gesprek over de actualiteitencursus Zorg, jeugd en recht.
Ook docenten ontwikkelen zich middels postacademisch onderwijs
Jamie Korporaal, die binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid tijdens haar masteropleiding begon als junior docent en nu succesvol in dienst is getreden als docent, start na de zomer met de specialisatieopleiding Arbeidsrecht. Samen met Marije Schneider, docent Arbeidsrecht, gaat zij in gesprek over haar loopbaan én deze postacademische opleiding.
Jeugdrecht: ‘Je bent mens met de mensen’
Mr. dr. Maria de Jong is universitair docent jeugdrecht aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.
Leiden Law Academy ging met Maria de Jong in gesprek over de aantrekkingskracht van het jeugdrecht, de dagelijkse praktijk van het werken met kinderen en de vernieuwde Specialisatiecursus Bijzondere Curator.
Privacy- & gegevensbeschermingsrecht: 'Never a dull moment.'
Mr. Hester de Vries is advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan, docent aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van de Vereniging Privacy Recht.
‘Never a dull moment gehad sinds ik met dit rechtsgebied in aanraking kwam.‘
Als specialist in "privacy & data protection law" is zij al meerdere jaren betrokken bij de ontwikkeling van het privacy aanbod van de Leiden Law Academy. Zoals onder andere de VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht en het Nationale Privacy Congres die beide ook dit jaar weer plaatsvinden. Wij spraken Hester over haar jarenlange toewijding aan het privacyrecht. Lees verder.
Mensenhandel: breder dan u denkt!
Luuk Esser is coördinerend beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Rotterdam. Binnen het ministerie is hij coördinator van het team dat zich bezighoudt met het bestrijden van seksuele misdrijven, kinderporno grafisch materiaal en mensenhandel. In 2019 is hij gepromoveerd op de strafbaarstelling van mensenhandel in Nederland (Universiteit Leiden). Al sinds 2014 verzorgt hij de fysieke vorm van de actualiteitencursus over mensenhandel, waar sinds corona de webinars zijn bijgekomen. Wij waren nieuwsgierig naar zijn verhaal! Lees verder.
In gesprek over de Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten 2024
Leiden Law Academy’s beste docent van 2023, Annemarie Drahmann, heeft op 22 januari ook nog eens haar Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) behaald. Gefeliciteerd! Dit niveau spiegelt gegarandeerd door in de Specialisatieopleiding Aanbesteding & Schaarse rechten 2024 waar zij de lijnen voor uit zet. Wij gingen met Annemarie in gesprek over deze opleiding die op 25 maart van start gaat. Lees verder.
Een interview met Jacqueline Kranenburg: docent specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2024
De aftrap van de Specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity is al op 1 maart! Deze eerste bijeenkomst uit een reeks van 8 wordt mede verzorgd door Jacqueline Kranenburg. Als General Counsel Wholesale & Technology bij KPN staat zij midden in de praktijk van cyberregulering. Door haar werkervaring bij toezichthouders als de NMa en OPTA (nu ACM) kent zij ook de andere kant van de medaille. Wij waren nieuwsgierig naar meer en spraken haar over haar bijdrage tijdens de opleiding. Lees verder.
Specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2024: interview docent Brigadegeneraal prof. Paul Ducheine
Brigadegeneraal Prof. Paul Ducheine doet als hoogleraar Military Cyber Operations aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Defensie Academie onderzoek naar militair-operationele, bestuurlijke en juridische aspecten van digitale operaties en cyber security. Hierin focust hij op digitale oorlogsvoering, oftewel Cyber Warfare. Eén ding is duidelijk: aan specialisme geen gebrek! Wij spraken hem over zijn onderdeel “Defensie & Cybersecurity” tijdens bijeenkomst 2 van de specialisatieopleiding Cybercrime & Cybersecurity 2024. Lees verder.
Contactgegevens
Heeft u vragen over onze producten of diensten, of ontvangt u graag advies op maat? Neem dan contact met ons op!
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag per telefoon/mail tussen 09.00 – 12.30 en 13.30 – 16.00
Per mail:
pao@law.leidenuniv.nl
Telefoon
071-5278666