Webinar cyclus Actualiteiten Auteursrecht

In tijden van corona wordt niet alleen in het reguliere universitaire onderwijs gebruik gemaakt van intensivering van het (online) onderwijs door videocolleges op voorhand beschikbaar te stellen, om vervolgens in interactieve online sessies dieper op de stof in te gaan.

Flipped classroom

De zogenaamde 'flipped classroom' wordt ook toegepast bij het Juridisch Post Academisch Onderwijs van de Universiteit Leiden. Een voorbeeld hiervan is het openbare videocollege Auteursrechtspraak 2020 door prof. Dirk Visser. Het videocollege is opgenomen in de pop-up-videostudio van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en kan bekeken worden als voorbereiding op het Leidse Webinar Actualiteiten Auteursrecht begin november. Maar het kan ook stand alone worden bekeken.

Prof. Dirk Visser behandelt in het videocollege alle belangrijke rechtspraak op het gebied van het auteursrecht van 2020 (tot 8 oktober 2020). Hierbij hoort een pdf van de gebruikte PowerPoint en een overzicht van de besproken rechtspraak met vindplaatsen en hyperlinks.

Deel 1 | Auteursrechtspraak 2020

 

Deel 2 | Auteursrechtspraak 2020

Over de webinar cyclus Actualiteiten Auteursrecht

Op drie maandagmiddagen in november 2020 organiseert het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden, onder leiding van prof.mr. Dirk Visser, voor de zevenentwintigste maal Actualiteiten Auteursrecht. De cursus wordt dit najaar als online Webinar-cyclus Actualiteiten Auteursrecht aangeboden, 3 online sessies van ieder 2 uur waarmee u 6 PO NOvA kunt behalen. 

De sessies Actualiteiten Auteursrecht worden allemaal opgenomen en na-afloop van een sessie krijgt u de opname toegestuurd. U kunt de sessie binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Mocht u dus één van de sessies niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u deze terugkijken!

Naast deze live bijeenkomsten bieden wij u als extra 11 video's aan, waarin prof.mr. Dirk Visser de basis van het Auteursrecht behandelt en daarmee zijn 6 extra PO NOvA punten te behalen. De Webinar-cyclus Actualiteiten Auteursrecht wordt hierdoor óók geschikt voor relatieve beginners in het IE.

Uniek: deze cursus combineert een opfrissing van uw basiskennis van het Auteursrecht en daarnaast een actualisering van uw kennis met de laatste stand van zaken door specialisten voor u op een rij gezet.

Niveau webinar cyclus
Verdiepingsniveau: meer dan 1 jaar praktijkervaring; basiskennis is aanwezig.
NB: Basiskennis betreft het Intellectuele Eigendom kan ook worden ontleend aan de 12 voorbereidende PowerPoint filmpjes.

PAO Leiden biedt verschillende cursussen Intellectueel Eigendomsrecht aan.