• Startdatum:
  • 19 maart 2024
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Insolventierecht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Over de cursus
Sinds 2021 is een duidelijke opmars zichtbaar van ondernemingen die een wereldwijde (financiële) herstructurering doorvoeren. Hierbij wordt de WHOA als één van de juridische mechanismes gebruikt en parallel ingezet met gelijksoortige juridische mechanismes uit andere jurisdicties om zo het voorgestane herstructureringsplan (het akkoord) in meerdere landen succesvol te implementeren. 

Deze cursus gaat in op de herstructureringsmechanismes uit Nederland (WHOA), het Verenigd Koninkrijk (RP), en de Verenigde Staten (Chapter 11), hoe deze in samenhang kunnen worden ingezet in termen van planbaarheid, schaalbaarheid en reikwijdte, en de onderlinge verschillen. Deze cursus is bedoeld voor beginnende en ervaren HD’s om op laagdrempelige wijze een inkijkje te verkrijgen in wat er allemaal komt kijken bij grensoverschrijdende WHOA’s. Wat kan je leren van grote zaken bij kleinere zaken?

Tevens wordt aandacht besteed aan de waarderingsaspecten binnen deze drie regelingen (bijvoorbeeld de Relevant Alternative versus de WHOA-liquidatiewaarde), de Chapter 11 procedure en DIP-financing als alternatief. Daarnaast wordt ingegaan op wat er komt kijken bij het optreden als herstructureringsdeskundige en observator bij grensoverschrijdende WHOA-procedures.

Docenten
Dr. mr. Marc Broekema RV (Kroll/Universiteit Leiden)
Mr. Paul Kuipers (Linklaters)
Mr. Frédéric Verhoeven (Houthoff)
Dhr. Willem Meijer (Canalize)

Doelgroep
Advocaten, rechters, herstructureringsdeskundigen (HD), turnaround managers, en waarderingsdeskundigen met interesse in en affiniteit met internationale, parallelle WHOA-procedures.

Niveau
Om deze cursus te volgen is voorkennis gewenst met betrekking tot de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

NOvA-punten
De actualiteiten cursus is geaccrediteerd met 3 opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’).

Mogelijkheden onderwijs op afstand   
Kunt u, wegens omstandigheden, niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst(en) op locatie? Geen probleem! Wij zorgen voor een live verbinding met de cursuslocatie. Zo kunt u vanuit huis live deelnemen aan de opleiding. Ook kunt u vragen stellen aan de docent(en). U kunt de link om op afstand deel te nemen, vinden in de digitale leeromgeving.

Hiernaast zullen de bijeenkomst[en] worden opgenomen. Wij streven om de opname na één werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst terugkijken op een moment dat u uitkomt.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Zie ook: paoleiden.nl/veelgestelde-vragen

Dinsdag 19 maart 2024

13:00 Ontvangst met koffie en thee
13:30 College 1
15:00 Pauze
15:30 College 2
17:00 Einde cursus en afsluitende borrel
Docent
dr. mr. M.J.R. Broekema
...
Docent
mr. P. Kuipers
...
Willem Meijer
Docent
W. Meijer
...
Docent
mr. F. Verhoeven
...
 prof. mr. R.D. Vriesendorp Juridisch PAO Leiden
Spreker
prof. mr. R.D. Vriesendorp
...
Oude Sterrewacht

Sterrenwachtlaan 11, 2311 GW LEIDEN


€ 295,- (vrij van btw)
inclusief consumpties en digitaal cursusmateriaal


Er zijn een aantal (tien) gratis plaatsen beschikbaar voor leden van de rechterlijke macht. U kunt hiervoor gebruik maken van de code: ACTWHOA2024. Indien deze code niet (meer) werkt dan is het maximum aantal behaald en zijn alle gratis plaatsen vergeven.