• Startdatum:
  • 29 juni 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

De golf van technologische en ICT-vernieuwingen vraagt om een nieuwe maatschappelijke ordening. Interstatelijke actoren die via sociale media invloed uitoefenen of digitale munten (zoals Libra) passen vaak niet in bestaande beleids- en toezichtstructuren. Nieuwe technologie, zoals AI, biedt enorme kansen maar kan grote onvoorziene neveneffecten voor mensen hebben. Bestaande wetten en regels toepassen op nieuwe ontwikkelingen gebeurt deels door de rechterlijke interpretaties. Maar wetten en regels bieden vaak geen uitkomst bij innovaties. Dan ontstaat een proces waarbij nationale en supranationale beleidsmakers nieuwe afwegingen over het publiek belang en onze economische ordening moeten maken. Deze lezing geeft een handleiding voor dat proces en bespreekt hoe je regels maakt voor iets dat je nog niet kent.

Docent
Jan Middendorp (1975) was van maart 2017 tot maart 2021 Lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor de VVD-fractie en was o.a. woordvoerder overheid en digitalisering. Jan startte zijn loopbaan bij BKB en werkte daarna 15 jaar als bankier bij ABN AMRO en Rothschild in Engeland, India en Nederland. Jan studeerde Geologie en Economie (cum laude) aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Jan was in juli 2018 indiener van de initiatiefnota ‘’Online Identiteit en Regie op Persoonsgegevens’’ en lanceerde in oktober 2018 het VVD 5 puntenplan "Voor een Digitale Overheid die Werkt" . In 2019 lanceerde hij een parlementair initiatief op het gebied van algoritmen: ‘’Menselijke grip op Algoritme’’. Jan was lid van de speciale parlementaire commissie ‘’Digitale Toekomst’’.

Jan Middendorp is IT-politicus van het jaar 2020 - AG Connect

Toegang tot Webinar Artificial Intelligence, hoe reguleer je dat?
De Webinar Artificial Intelligence, hoe reguleer je dat? vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar Artificial Intelligence, hoe reguleer je dat? wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.


 

29 juni van 12:00 - 13:00 uur

Docent
J. Middendorp MSc MA
...


Het Webinar Artificial Intelligence, hoe reguleer je dat? vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats.

€35,00 (vrij van BTW)