• Startdatum:
  • 27 mei 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Artificial Intelligence en het gebruik van algoritmes zijn niet meer weg te denken uit ons werk- en privé leven. Net als veel andere overheidsorganisaties werkt het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) met algoritmes om meer uit de beschikbare data te halen. Op deze manier verbetert het CJIB de dienstverlening aan burgers. Bijvoorbeeld door tijdig te signaleren dat burgers schulden hebben en deze mensen zo goed mogelijk te helpen in plaats van verder in de problemen te brengen. ‘Maatschappelijk verantwoord innen’, noemt het CJIB dat.

Het verbeteren van de dienstverlening moet natuurlijk gebeuren met algoritmes die accurate voorspellingen doen. Tegelijkertijd moeten de modellen transparant en de algoritmes uitlegbaar zijn. Het is niet altijd gemakkelijk hierin de juist balans te vinden. Hoe doet het CJIB dat?

Docent: ing. Joke van Houten – de Boer MSc, Data scientist bij innovatielab van het CJIB, deelt haar ervaringen tijdens dit webinar.

Toegang tot de webinar
De Webinar AI - De transparante algoritmes van het CJIB vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het webinar AI - De transparante algoritmes van het CJIB wordt opgenomen. De opname vindt u na enkele werkdagen terug in uw digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

27 mei 2021 van 12:00 - 13:00 uur

Docent
[ing.] J. van Houten-de Boer MSc
...


Het Webinar AI - De transparante algoritmes van het CJIB vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. 

€35,00 (vrij van BTW)