• Startdatum:
  • 7 oktober 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dag
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 5

Op 7 oktober 2021 organiseert de Specialisatievereniging VPR-A, in samenwerking met de Universiteit Leiden, een online seminar privacyrecht. Een perfecte kans voor iedere privacyspecialist om volledig op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen. Alles direct toepasbaar in uw praktijk en uiteraard met veel ruimte voor vragen en debat.
 

9:45-11:00

Anton Ekker 

Transparantie, profilering en geautomatiseerde besluitvorming in de ride-hailing markt. Inzicht in de achtergrond van de procedures van Uber- en Ola chauffeurs op grond van art. 15 en 22 AVG

 

11:00-11:15

koffiepauze

 

 

11:15-12:30

Herke Kranenborg 

Wat gebeurt er in Brussel en Luxemburg?

 

12:30-13:30

lunchpauze

 

 

13:30:14:45

Alex van der Wolk

Ethical and responsible AI 

 

14:45-15:00

theepauze

 

 

15:00-16:15

Gerrit-Jan Zwenne & Hester de Vries

Actualiteiten

 

Niveau
**Verdiepingsniveau: deelnemers hebben meer dan één jaar ervaring in het betreffende vakgebied; voor deelname wordt basiskennis privacyrecht aanwezig verondersteld.

Doelgroep
Advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen en juristen die zich bezighouden met privacyrecht.

Toegang tot de webinar
Het VPR-A Seminar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht vindt online in plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het VPR-A Seminar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht wordt opgenomen. De opname van de bijeenkomsten vindt u na enkele werkdagen terug in uw digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na de bijeenkomst in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

09:45 – 11:00  uur: College 1 – Transparantie, profilering en geautomatiseerde besluitvorming in de ride-hailing markt. Inzicht in de achtergrond van de procedures van Uber- en Ola chauffeurs op grond van art. 15 en 22 AVG
11.00 – 11.15 uur: Pauze
11:15 – 12:30 uur: College 2 - Wat gebeurt er in Brussel en Luxemburg?
12:30 – 13:30 uur: lunchpauze
13:30 – 14:45 uur: College 3 - Ethical and responsible AI 
14:45 – 15:00 uur: Pauze
15:00 – 16:15 uur: College 4 – Actualiteiten

mr. dr. Anton Ekker Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. A.H. Ekker
...
Docent
prof. mr. H. Kranenborg
...
mr. dr. Hester de Vries Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. H.H. de Vries
...
Wolk docent pao leiden
Docent
mr. A. van der Wolk
...
Prof. Gerrit-Jan Zwenne Juridisch PAO Leiden
Docent
prof. mr. dr. G-J. Zwenne
...


Het VPR-A Seminar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u niets te downloaden. U ontvangt een paar werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst per mail meer informatie met de link naar de online bijeenkomst. 

Voor deelnemers aan de VPR-A Specialisatieopleiding 2021 is deelname aan het seminar inbegrepen in de cursusprijs. Daarnaast kunnen leden van de VPR-A deelnemen voor €25,00 aan het seminar. Reguliere deelnemers kunnen deelnemen voor €225.