• Startdatum:
  • 22 juni 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Artificiële Intelligentie (AI) is actueler dan ooit en niet meer weg te denken uit uw praktijk en in ons land. De ontwikkelingen hebben ook een keerzijde die nog niet iedereen op het netvlies heeft; de invloed van het gebruik van AI op het evenwicht binnen de trias politica. Net als bij eerdere digitaliseringsgolven, zal waarschijnlijk met name de uitvoerende macht van AI te profiteren. De rechtspraak en de wetgever dreigen wederom achter te blijven. Wat kunnen wij (beleidsmakers, rechters, advocaten en andere constitutionele actoren) doen om het evenwicht in de trias te herstellen? Over die vraag gaat universitair docent Reijer Passchier (OU/UL) graag met u in gesprek tijdens dit interactieve webinar.  Zijn boek Artificiële intelligentie en de rechtsstaat (Boom juridisch 2021) verscheen in februari 2021 dus we zijn heel blij met dit actuele thema in onze reeks webinars.

U kunt prima zonder voorbereiding deelnemen aan dit webinar. Maar als u goed beslagen ten ijs wilt komen, dan kunt u Reijers prijswinnende Ars Aequi-artikel over digitalisering en de trias politica te lezen.

Docent
Mr. dr. Reijer Passchier Ph.D. LL.M. LL.B., is als Universitair Docent Staats- en bestuursrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en als Universitair Docent Staatsrecht en rechtstheorie aan de Open Universiteit.

Toegang tot webinar 
Het webinar Artificiële intelligentie en de (dis)balans binnen de trias politica vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname 
De bijeenkomst Artificiële intelligentie en de (dis)balans binnen de trias politica wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

Dinsdag 22 juni, 12:00 - 13:00 uur

Reijer Passchier
Docent
dr. mr. R. Passchier
...


De webinar Artificiële intelligentie en de (dis)balans binnen de trias politica vindt online plaats.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats.

€35,00 (vrij van BTW)