• Startdatum:
  • 22 juni 2021
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Artificiële Intelligentie (AI) is actueler dan ooit en niet meer weg te denken uit uw praktijk en in ons land. De ontwikkelingen hebben ook een keerzijde die nog niet iedereen op het netvlies heeft; de invloed van het gebruik van AI op het evenwicht binnen de trias politica. Net als bij eerdere digitaliseringsgolven, zal waarschijnlijk met name de uitvoerende macht van AI te profiteren. De rechtspraak en de wetgever dreigen wederom achter te blijven. Wat kunnen wij (beleidsmakers, rechters, advocaten en andere constitutionele actoren) doen om het evenwicht in de trias te herstellen? Over die vraag gaat universitair docent Reijer Passchier (OU/UL) graag met u in gesprek tijdens dit interactieve webinar.  Zijn boek Artificiële intelligentie en de rechtsstaat (Boom juridisch 2021) verscheen in februari 2021 dus we zijn heel blij met dit actuele thema in onze reeks webinars.

U kunt prima zonder voorbereiding deelnemen aan dit webinar. Maar als u goed beslagen ten ijs wilt komen, dan kunt u Reijers prijswinnende Ars Aequi-artikel over digitalisering en de trias politica te lezen.

Docent
Mr. dr. Reijer Passchier Ph.D. LL.M. LL.B., is als Universitair Docent Staats- en bestuursrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en als Universitair Docent Staatsrecht en rechtstheorie aan de Open Universiteit.

Toegang tot webinar 
De webinar Artificiële intelligentie en de (dis)balans binnen de trias politica vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser Google Chrome.

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u.

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De cursus wordt opgenomen en na afloop ontvangt u de opname. U kunt het webinar terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in en kijk het webinar later terug om zo ook uw PO punten te behalen.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punten wensen te ontvangen, dienen na afloop van de cursus enkele toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat.

Dinsdag 22 juni, 12:00 - 13:00 uur

Reijer Passchier
Docent
dr. mr. R. Passchier
...


De webinar Artificiële intelligentie en de (dis)balans binnen de trias politica vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

Bekijk de updates van de Universiteit Leiden en onze veelgestelde vragen over postacademisch onderwijs op locatie.

€35,00 (vrij van BTW)