• Startdatum:
  • 25 november 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Privacy en ICT recht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

'Blockchains' en 'smart contracts' zijn nieuwe technologieën die verstrekkende gevolgen zullen hebben voor de juridische wereld. Want: in hoeverre zijn smart contracts in staat om bestaande juridische overeenkomsten te vervangen (wellicht al in de nabije toekomst!)? Speel je als jurist straks überhaupt nog wel een rol bij het afsluiten van een contract?

In het bedrijfsleven en bij de overheid is grote belangstelling gerezen voor bitcoin, in het bijzonder voor de onderliggende techniek ervan: blockchain. Daarnaast zou het ook mogelijk worden om smart contracts te maken, contracten die zelf zorgdragen voor de uitvoering van betalingen en het inroepen van sancties. Als gevolg daarvan zou ook de rol van contractjuristen sterk wijzigen.

Mede voor de overheid zijn deze ontwikkelingen van groot belang. Dit zal tijdens het webinar eveneens uitgebreid aan bod komen. Uiteraard is er ruimschoots gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen en is de opgedane kennis direct toepasbaar in de praktijk.

Niveau:
Verdiepingsniveau: minstens 1 jaar werkervaring in het betreffende vakgebied is vereist.

Doelgroep:
Advocaten, Bedrijfsjuristen, Gemeentejuristen, Juristen algemeen, leden Rechterlijke Macht, Overheidsjuristen, Vakbondsjuristen, Rechtsbijstandsjuristen, Wetgevingsjuristen.

Docent
Jeroen Naves, Senior Advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

Online te volgen webinar
De Webinar blockchain en smart contracts vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox). 

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar blockchain en smart contracts wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar blockchain en smart contracts toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Woensdag 25 november 2020 van 10:00 tot 12.00 uur.

mr. J.L. Naves - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. J.L Naves
...


Het webinar blockchain en smart contracts vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€120,00 (vrij van BTW)