• Startdatum:
  • 3 april 2024
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Sluit aan bij de Leiden Law Lunches voor een uur digitale kennisdeling! Op woensdagen delen experts hun kennis over actuele onderwerpen en gebeurtenissen in verschillende rechtsgebieden. Elke bijeenkomst verzorgt de expert een inhoudelijke inleiding waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Blijf terwijl u geniet van uw lunch up to date over de nieuwste ontwikkelingen binnen uw rechtsgebied.

Waar: online (na inschrijving krijgt u toegang tot de zoomlink)
Wanneer: woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur
Wat: actualiteiten uit de rechtsgebieden Intellectuele Eigendom en Civiele Cassatie

Zie een inhoudelijke toelichting op deze Leiden Law Lunch onder het tab Programma!

 

Vragen of suggesties?
Met vragen en suggesties voor onderwerpen of over uw inschrijving kunt u zich wenden tot: pao@law.leidenuniv.nl

De Leiden Law Lunch Civiel wordt afwisselend verzorgd door advocatenkantoren BarentsKrans, Houthoff, Nauta Dutilh, De Brauw en Pels Rijcken. Daarnaast wordt de LLL Civiel aangeboden in samenwerking met de Praktizijns Sociëteit.

In één uur bespreken cassatieadvocaten Hugo Boom en Esmee Kerckhoffs van BarentsKrans de belangrijkste arresten van de Hoge Raad van de maand maart.

Zij bespreken onder meer HR 15 maart 2014 (ECLI:NL:HR:2024:389) over de vraag of de verhuurder zijn verplichting tot verschaffing van woongenot kan opschorten op grond van 6:262 BW, HR 15 maart 2024 (ECLI:NL:HR:2024:429) over de vraag of een verbintenis contractueel ondeelbaar kan worden gemaakt in de context van de juridische splitsing van een rechtspersoon en HR 8 maart 2024 (ECLI:NL:HR:2024:336) over de vraag of de algemene verbintenisrechtelijke klachtplicht van artikel 6:89 BW van toepassing is op een non-concurrentiebeding.

Dirk Visser docent bij PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. D.J.G. Visser
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 79,50 per sessie (regulier tarief), vrij van btw.
€ 69,50 per sessie voor leden van de VIEPA & BMM, vrij van btw.

Gratis deelname voor leden van de rechterlijke macht, wetenschappers en studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.
*nb. Gratis deelnemers ontvangen geen nova punt. Andere deelnemers dienen ter verificatie de korte toetsvragen te beantwoorden, vindbaar in de digitale leeromgeving.

Kantoorkorting vanaf 4 collega's van hetzelfde bedrijf
Indien 4 personen van hetzelfde bedrijf aan een bijeenkomst willen deelnemen dan mogen 2 hiervan gratis deelnemen; 2 personen schrijven zich in voor regulier tarief/korting-tarief (indien van toepassing) en de overige 2 als genodigden. Bij 6 mensen van hetzelfde kantoor mogen 3 hiervan als gratis genodigden deelnemen. Bij 8 collega's mogen 4 als gratis genodigden aansluiten en bij 10 mogen 5 als gratis genodigden deelnemen. Bij oneven aantallen bv. 5 inschrijvingen van hetzelfde kantoor zijn er 3 betalend en 2 gratis.