• Startdatum:
  • 16 juni 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bestuurs(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Tijdens deze bijeenkomst worden de ontwikkelingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden voor u op een rij gezet en in een breder thematisch kader geplaatst, een terugblik op hoofdlijnen, en wat dit betekent voor uw bestuursrechtpraktijk. Het bestuursprocesrecht is ingrijpend vernieuwd waarbij definitieve geschilbeslechting voorop staat. Een andere belangrijke ontwikkeling is de toegenomen aandacht voor misbruik van bestuursrecht. Bijvoorbeeld op het terrein van de Wet open overheid (Woo) en de dwangsomregeling bij overschrijding van beslistermijnen. Daarnaast zijn er de nodige andere actualiteiten waarvan u kennis moet nemen om in de bestuursrechtpraktijk goed beslagen ten ijs te komen. Kortom, alle reden dus om aan deze cursus deel te nemen.

De cursus richt zich op de gevorderde jurist/-advocaat die zich verzekerd wil weten na afloop ervan weer helemaal “bij te zijn” wat betreft de belangrijkste ontwikkelingen die in 2021 in het Bestuursrecht hebben plaatsgevonden, dan wel in 2022 naar verwachting op u af zullen komen. In uw drukke praktijk valt het immers niet mee om continu van alle  ontwikkelingen in detail op de hoogte te zijn. Tijdens deze bijeenkomst worden de ontwikkelingen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden voor u op “een rij gezet” en in een breder thematisch kader geplaatst, een terugblik op hoofdlijnen, en wat dit betekent voor uw bestuursrechtpraktijk.

Onderwerpen zijn onder meer:
- Centrale begrippen Awb
- Effectieve geschilbeslechting
- Misbruik van recht
- Toezicht en handhaving
- Bestuurlijke boete
- Schadevergoeding
- Redelijke termijn
- Bestuurlijke geldschulden
- Nieuwe wetgeving
 

Cursusleiding
Prof.mr. T. Barkhuysen, partner bij Stibbe N.V. en deeltijdhoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden.

Docenten
Prof.mr. T. Barkhuysen, voornoemd
Mr. D. de Groot, Advocaat bij Stibbe N.V.

Niveau**
 Verdiepingsniveau (doorgaans meer dan 1 jaar ervaring in het betreffende vakgebied; voor deelname wordt basiskennis bestuursrecht aanwezig verondersteld).

Doelgroep
Advocatuur, zittende en staande magistratuur, juristen bij overheid en anderen die juridisch in het bestuursrecht werkzaam zijn.

Toegang tot Webinar
Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

13.30 – 15.00 uur:

College I

15.00 – 15.15 uur:

Pauze

15.15 – 16.45 uur:

College II

Cursusleider
prof. mr. T. Barkhuysen
...
Docent
prof. mr. T. Barkhuysen
...
De Groot Docent Bestuursrecht PAO Leiden
Docent
mr. D. de Groot
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 350,= (vrij van btw) inclusief digitaal cursusmateriaal (PDF).