• Startdatum:
  • 5 oktober 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Europees recht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Congres

Over dit symposium Duurzaamheid en Ondernemingsrecht

Op 5 oktober 2022 vindt in Leiden een symposium plaats over Duurzaamheid en Ondernemingsrecht. De organisatoren van dit symposium zijn het tijdschrift Onderneming en Financiering (Boomuitgevers Den Haag) en de afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden (in samenwerking met het Leidse Business & Law Research Network). Tijdens het symposium komen verschillende actuele thema’s rond duurzaamheid en ondernemingsrecht aan bod. Die thema’s zijn verslaggeving en transparantie over duurzaamheid door ondernemingen (in samenhang met hun governance), duurzaamheid en aansprakelijkheid van ondernemingen, en duurzaam ondernemen en duurzame financiering.

Het symposium vindt plaats in de middag van 14.15-17.00 uur. Het is verdeeld in drie blokken van ongeveer drie kwartier, met twee sprekers per blok. Ieder blok wordt afgesloten met een tweetal stellingen waarover de sprekers in gesprek gaan met de aanwezigen.

(Hoofd)docent(en)
Hoofddocent en symposiumvoorzitter: Harold Koster, Universiteit Leiden

Sprekers:

  • Eva Eijkelenboom, Erasmus Universiteit
  • Cees de Groot, Universiteit Leiden
  • Jorian Hamster, advocaat DLA Piper
  • Ruud Hermans, jun. 2019 - mei 2022 CPO-hoogleraar Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke rechtspraktijk Radboud Universiteit
  • Anne Lafarre, is universitair hoofddocent aan Tilburg Law School en tevens opleidingsdirecteur van de gezamenlijke bacheloropleiding Data Science in Tilburg (samen met de Technische Universiteit Eindhoven). Ze heeft een achtergrond in zowel recht als economie en in 2017 verdedigde ze haar proefschrift cum laude aan Tilburg University. Ze ontving een Veni-onderzoeksbeurs van NWO om vanaf juni 2021 de rol van aandeelhouders in duurzame bedrijven te onderzoeken vanuit juridisch en financieel perspectief (project loopt tot eind 2025). Haar onderzoeksinteresses zijn sustainable finance, duurzaam ondernemen, corporate governance en de toepassing van (nieuwe en klassieke) empirische methoden in juridisch onderzoek.
  • Marijn Bodelier, is gespecialiseerd in het bestuursrecht, omgevingsrecht en vastgoed. Marijn heeft bijzondere ervaring op het gebied van projectontwikkeling, vergunningverlening, handhaving, duurzaamheid, duurzame energieprojecten en compliance. Marijn is medevoorzitter van GT's wereldwijde Hydrogen Group.Marijn heeft zitting in de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Alkmaar, is gastdocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en is vaste auteur van Nederlandse juridische tijdschriften op het gebied van bestuursrecht en omgevingsrecht. 

Doelgroep
Juristen die belangstelling hebben voor of werkzaam zijn op het gebied van Duurzaamheid en Ondernemingsrecht

 

13.45 – 14.15 inloop
14.15 – 15.00 Cees de Groot en Eva Eijkelenboom over verslaggeving en transparantie door ondernemingen over duurzaamheid (in samenhang met hun governance)
15.00 – 15.45 Ruud Hermans en Anne Lafarre over duurzaamheid en aansprakelijkheid van ondernemingen
15.45 – 16.15 pauze
16.15 – 17.00 Jorian Hamster en Marijn Bodelier over duurzaam ondernemen en duurzame financiering
17.00 – 17.30 afsluitende borrel

Koster docent Ondernemingsrecht JPAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. H. Koster
...
Academiegebouw

Rapenburg 67-73, 2311GJ LEIDEN


Academiegebouw van de Universiteit Leiden (Klein Auditorium), Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

€ 25,- (vrij van btw) inclusief consumpties
Alle studenten van Universiteit Leiden kunnen gratis deelnemen te kiezen via kortingen tijdens .