• Startdatum:
  • 16 november 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Intellectuele eigendomsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

De Leiden Law Lunch IE is een informatieve online bijeenkomst (via Zoom) rond lunchtijd (van 12 tot 13 uur) over een actueel onderwerp en/of naar aanleiding van een actuele gebeurtenis op het betreffende rechtsgebied. De Leiden Law Lunch IE duurt één uur en levert voor de deelnemers uit de advocatuur één permanente opleidingspunt op. De Leiden Law Lunches vinden wekelijks op woensdag plaats.

Tijdens de Leiden Law Lunch IE houden één, twee of drie deskundigen een inleiding en is er vervolgens ruim de tijd voor vragen en discussie onder toezicht van een gespreksleider.

De Leiden Law Lunch IE wordt aangeboden in samenwerking met de VIEPA, de Vereniging voor IE Proces Advocaten en andere specialisatieverenigingen en de BMM de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht

De Leiden Law Lunch IE wordt georganiseerd in overleg met de Leidse alumni prof. mr. Willem A. Hoyng en prof. mr. Tobias Cohen Jehoram en staat onder leiding van prof. mr. Dirk J.G. Visser met medewerking van dr. Charlotte J.S. Vrendenbarg en mr. Raoul Soullié.

Programma met nadere informatie over de week-bijeenkomst
Onder het kopje Programma treft u bij de webpagina van elke week-bijeenkomst een nader uitgewerkt programma (indien beschikbaar/updated).

Inschrijven voor één of meerdere sessies?

Indien u zich voor een lezing wenst aan te melden, dan gaat u op de webpagina van de week-bijeenkomst naar de button 'Inschrijven'.

Wilt u zich voor meerdere bijeenkomsten inschrijven, u doet dat op de webpagina voor elke bijeenkomst. Een overzicht van de bijeenkomsten waarvoor u zich inschrijft, verschijnt in uw 'Winkelwagen'.
Vervolgens kunt u de bestelling afronden volgens de aangegeven wijze (bestel Zakelijk/Particulier).

Kantoorkorting vanaf 4 of meer mensen van hetzelfde kantoor
Indien 4 of meer mensen van hetzelfde kantoor aan een bijeenkomst willen deelnemen dan mogen er 2 gratis deelnemen; 2 personen schrijven zich in voor regulier tarief/korting VIEPA/BMM-tarief en de overige 2 als genodigde. 
Bij 6 mensen van hetzelfde kantoor mogen er 3 als gratis genodigde deelnemen, bij 8 mogen er 4 als gratis genodigde, bij 10 mogen er 5 als gratis genodigde. Bij oneven aantallen bv. 5 inschrijvingen van hetzelfde kantoor zijn er 3 betalend en 2 gratis, u kunt dus nog 1 extra kantoorgenoot als gratis genodigde laten aanmelden.

Kantoren die veelal (met vier of meer mensen) deelnemen aan de Leiden Law Lunches IE zijn o.a. AKDBoekxCMSVan DoorneHouthoffKennedy van der LaanNovagraafLe Poole BekemaSimmons & Simmons en Visser Schaap & Kreijger. Deelnemers werkzaam bij een van vorengenoemde kantoren dienen zich uiteraard wel zelf in te schrijven en in overleg met hun kantoor vorengenoemde instructie te volgen!

Vragen en suggesties?

Met vragen en suggesties voor onderwerpen kunt u zich wenden tot: d.j.g.visser@law.leidenuniv.nl

Met vragen over uw inschrijving kunt u zich wenden tot het Juridisch PAO: 071 527 8666 of via pao@law.leidenuniv.nl


Volledig overzicht van de Leiden Law Lunches IE die in najaar 2022 aangeboden worden (woensdagen van 12.00-13.00 uur):

Hieronder treft u een volledig overzicht van alle bijeenkomsten, klik voor meer informatie op desbetreffende bijeenkomst. Onder het kopje Programma treft u bij de webpagina van elke week-bijeenkomst een nader uitgewerkt programma (indien beschikbaar/updated).

 

SEPTEMBER 2022

14 september 2022; Amerikaans design na Vitra/Kwantum

21 september 2022; Rechtsverwerking in IE zaken

28 september 2022; Parodie, satire en vrije bewerking

OKTOBER 2022

5 oktober 2022; Beëindiging van muziekexploitatieovereenkomsten 

12 oktober 2022; Recente rechtspraak Auteursrecht

19 oktober 2022; Recente rechtspraak (IE) procesrecht

26 oktober 2022; Recent rechtspraak merkenrecht


NOVEMBER 2022

2 november 2022; Recente rechtspraak Reclamerecht

9 november 2022; Bewijslast in Merken- en Modellenzaken

16 november 2022; Richtlijn toegankelijkheidsvoorschriften

23 november 2022; Recente rechtspraak Vormgeving 

30 november 2022; Octrooirecht


DECEMBER 2022

7 december 2022; Duurzaamheid in IE zaken

14 december 2022; Recente rechtspraak handelsnamen 

21 december 2022; Jaaroverzicht


====================
Logo Leiden Law Lunch
(c) Gerrit de Jager

 

Online bijeenkomst, van 12.00 - 13.00 uur

Woensdag 16 november 2022: Richtlijn toegankelijkheidsvoorschriften


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 79,50 per sessie (regulier tarief), vrij van btw.
€ 69,50 per sessie voor leden van de VIEPA & BMM, vrij van btw.

Gratis deelname voor genodigden en (fulltime) leden van de rechterlijke macht, (fulltime) wetenschappers, (fulltime) studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.