Leiden Law Lunch  

Dé wekelijkse online bijeenkomst over het Intellectueel Eigendomsrecht voor advocaten, gemachtigden, bedrijfsjuristen, rechters, wetenschappers en studenten. De Leiden Law Lunch is extra bekend geworden door het logo ontworpen door de bekende striptekenaar Gerrit de Jager, dat door hem is bewerkt voor de zeer gewilde lunchborden van de Leiden Law Lunch, die nu al echte collectors items zijn. We spraken Prof. Dirk Visser over dit succesvolle online event. 

Kan je ons vertellen wat de Leiden Law Lunch inhoudt?

De Leiden Law Lunch is een informatieve online bijeenkomst tijdens lunchtijd van 12 tot 13 uur over een actueel onderwerp. De Leiden Law Lunch IE duurt één uur en levert voor de deelnemers uit de advocatuur één permanente opleidingspunt op. De Leiden Law Lunches IE vinden wekelijks op woensdag plaats. De Leiden Law Lunch IE wordt georganiseerd in overleg met de Leidse alumni prof. mr. Willem A. Hoyng en prof. mr. Tobias Cohen Jehoram met medewerking van dr. Charlotte J.S. Vrendenbarg. Deze Leiden Law Lunches gaan over IE en aanverwante rechtsgebieden, maar het is nadrukkelijk de bedoeling om samen met andere afdelingen Leiden Law Lunches over andere rechtsgebieden te gaan organiseren.

Wat maakt de Leiden Law Lunch zo succesvol? 

De Leiden Law Lunch blijkt te voorzien in een behoefte die is ontstaan door de Corona lockdown maatregelen. Mensen mochten minder naar kantoor en minder naar bijeenkomsten op hun vakgebieden. Veel bijeenkomsten werden online georganiseerd. Iedereen raakte gewend aan online vergaderen en seminars bijwonen. Veel advocatenkantoren gingen hun periodieke jurisprudentiebijeenkomsten ook online doen via Teams of Zoom. Het is een vrij logische stap om voor een gespecialiseerd vakgebied voor een grotere groep online bijeenkomsten te organiseren om actualiteiten te bespreken. Veel specialisatieverenigingen zijn dat ook gaan doen.  

Het aardige van de Leiden Law Lunch is dat deze iedere week is waardoor mensen er aan gewend raken wekelijks op de hoogte te worden gebracht van actuele ontwikkelingen, door en met mensen uit het hele land. Iedereen zit thuis, in de stad of op het verre platteland, zoals onze Groningse collega hoogleraar Paul Geerts uit Groningen die vaak actief deelneemt, en regelmatig als moderator optreedt.

Met inzichten vanuit verschillende sprekers, bijgepraat door hoogleraren en gespecialiseerde advocaten. Veel advocaten doen inmiddels zeer regelmatig mee met één of meer kantoorgenoten. Bij deelname met vier of meer kantoorgenoten krijgt men een aantrekkelijke korting, dan geldt namelijk vier voor de prijs van twee. Kantoren die regelmatig met vier of meer mensen deelnemen aan de Leiden Law Lunches IE zijn o.a. AKD, Boekx, CMS, Van Doorne, Houthoff, Kennedy van der Laan, Novagraaf, Le Poole Bekema, Simmons & Simmons en Visser Schaap & Kreijger.

Voor wie is de Leiden Law Lunch relevant?  

De primaire doelgroep zijn advocaten, gemachtigden en bedrijfsjuristen die actief zijn op het gebied van intellectueel eigendom en op de hoogte willen zijn van actualiteiten. Maar daarnaast zijn rechters, wetenschappers en met name ook studenten van harte welkom om mee te doen. Voor hen is deelname aan de Leiden Law Lunch gratis.

Hoe ziet de Leiden Law Lunch er precies uit? 

3x per maand hebben we een thema bijeenkomst en 1x per maand bespreken we de zeer recente jurisprudentie, onder leiding van dr. Charlotte J.S. Vrendenbarg. Gespecialiseerde advocaat Willem Leppink is vaste moderator voor reclamerechtelijke onderwerpen.

Voor het voorjaar van 2022 hebben we ook alweer een interessant programma: 

 

Bekijk hier het programmaoverzicht van Leiden Law Lunch IE 2022 

 

====================

Logo Leiden Law Lunch
(c) Gerrit de Jager