• Startdatum:
  • 17 januari 2024
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Sluit aan bij de Leiden Law Lunches voor een uur digitale kennisdeling! Op woensdag delen experts hun kennis over actuele onderwerpen en gebeurtenissen in verschillende rechtsgebieden. Elke bijeenkomst verzorgt de expert een inhoudelijke inleiding waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Blijf terwijl u geniet van uw lunch up to date over de nieuwste ontwikkelingen binnen uw rechtsgebied.

Waar: online (na inschrijving krijgt u toegang tot de zoomlink)
Wanneer: woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur
Wat: actualiteiten uit de rechtsgebieden Intellectuele Eigendom en Civiele Cassatie

Vragen of suggesties?
Met vragen en suggesties voor onderwerpen of over uw inschrijving kunt u zich wenden tot: pao@law.leidenuniv.nl

Is het Gemeenschappelijk Hof zijn rechtsvormende taak te buiten gegaan door het Land Curaçao en het Land Aruba te bevelen het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht open te stellen? Hoe liep het af met de collectieve actie van Stichting SDB tegen ABN AMRO over de renteopslag bij Euribor-hypotheken op basis van een eenzijdig wijzigingsbeding? Mag TUI Airlines onderhandelen over een cao voor haar cabinepersoneel met uitsluitend met haar ondernemingsraad, of moet TUI Airlines ook onderhandelen met vakbond FNV?

Woensdag 17 januari bespreekt cassatieadvocaat Thijs van Aerde van Houthoff deze en andere kwesties om 12.00 uur tijdens de Leiden Law Lunch: Civiel.

Dirk Visser docent bij PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. D.J.G. Visser
...
Docent
mr. A.M. van Aerde
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 79,50 per sessie (regulier tarief), vrij van btw.
€ 69,50 per sessie voor leden van de VIEPA & BMM, vrij van btw.

Gratis deelname voor leden van de rechterlijke macht, wetenschappers en studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.
*nb. Gratis deelnemers ontvangen geen nova punt. Andere deelnemers dienen ter verificatie de korte toetsvragen te beantwoorden, vindbaar in de digitale leeromgeving.

Kantoorkorting vanaf 4 collega's van hetzelfde bedrijf
Indien 4 personen van hetzelfde bedrijf aan een bijeenkomst willen deelnemen dan mogen 2 hiervan gratis deelnemen; 2 personen schrijven zich in voor regulier tarief/korting-tarief (indien van toepassing) en de overige 2 als genodigden. Bij 6 mensen van hetzelfde kantoor mogen 3 hiervan als gratis genodigden deelnemen. Bij 8 collega's mogen 4 als gratis genodigden aansluiten en bij 10 mogen 5 als gratis genodigden deelnemen. Bij oneven aantallen bv. 5 inschrijvingen van hetzelfde kantoor zijn er 3 betalend en 2 gratis.