• Startdatum:
  • 25 juni 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Algemeen
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

De laatste bijeenkomst van de cyclus ‘Corona & Noodtoestand' wordt gedoceerd door Michael Klos.

In deze bijeenkomst staat privacy gerelateerd aan de coronacrisis centraal. Om de coronacrisis het hoofd te bieden, moeten burgers hun gedrag overal aanpassen. Deze aanpassing is niet alleen nodig in de publieke ruimte, maar vooral ook thuis. Afhankelijk van hoe noodmaatregelen vorm krijgen, kan dit betekenen dat de overheid ingrijpt achter de voordeur. Daarnaast hebben grote technologiebedrijven aangeboden (geanonimiseerde) gegevens te delen met overheden om inzicht te krijgen in hoe overheidsmaatregelen het gedrag van burgers beïnvloeden. De implicaties van de coronamaatregelen en het delen van (geanonimiseerde) gegevens voor het (grondwettelijk) recht op privacy staan in deze vierde bijeenkomst centraal.

Bekijk meer informatie over deze cyclus.

De Webinar - Privacy en de coronacrisis vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar - Privacy en de coronacrisis wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar - Privacy en de coronacrisis toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

 

 

Donderdag 25 juni 2020, 16.00-17.00 uur; 1 PO NOvA

Docent Klos - PAO Leiden
Docent
M. Klos LLM BSc
...


Het webinar Privacy en de coronacrisis vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.

U ontvangt na inschrijving voor de Privacy en de coronacrisis per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

De webinar cyclus ‘Corona & Noodtoestand is voor iedereen gratis toegankelijk! U dient zich per webinar in te schrijven via onze website.