• Startdatum:
  • 5 november 2020
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Huurrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

De huurovereenkomst is een veelvoorkomende overeenkomst. Toch wordt relatief weinig aandacht besteed aan het opstellen van een goede huurovereenkomst. Vaak wordt gewerkt met standaardovereenkomsten, maar juist het invullen daarvan én het afwijken daarop vergt een goede kennis van het huurrecht en het verbintenissenrecht. De opsteller kan niet volstaan met het pakken van het juiste model,  invullen, knippen en plakken van de afwijkingen die vorige keer gebruikt. Zeker als de beoogde samenwerking afwijkt van het gangbare, bijvoorbeeld bij onderhuur, nieuwbouw of renovatie, schieten de modellen tekort. Om goed over deze overeenkomsten te kunnen adviseren is diepgaande kennis nodig van de modellen en de mogelijke afwijkingen. Vaak lijkt een afspraak tussen partijen een werelddeal, maar als jaren later blijkt dat het beding ten nadele van de huurder afwijkt van het semi-dwingende recht is de nasmaak bitter.

Aan de hand van een checklist doceert Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Met tips en tricks voor afwijkingen op de standaardovereenkomsten in het voordeel van de huurder of de verhuurder geeft hij deelnemers tools om nog betere huurovereenkomsten op te stellen. Deze tips deelt Elout Korevaar met u tijdens het webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen.

Toegang tot webinar
De Webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox). 

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument  met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Doelgroep
Onze webinars huurrecht zijn geschikt voor de juridische professional die in deze tijd zijn/haar kennis betreft het huurrecht up to date wilt houden. 

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Korting op specialisatiecursus Huurrecht
Bij inschrijving en deelname aan één van de webinars van onze webinar cyclus 'Huurrecht' - ontvangt u 10% korting bij inschrijving op de specialisatiecursus Huurrecht, editie 2020! De specialisatiecursus Huurrecht bestaat uit een 2-daagse basiscursus, 2-daagse verdiepingscursus en actualiteitenmiddag. Indien u een kortingscode voor de specialisatiecursus Huurrecht wenst te ontvangen, kunt u ons mailen: pao@law.leidenuniv.nl. U dient zich eerst in te schrijven voor een webinar Huurrecht alvorens u de kortingscode ontvangt. De kortingscode is eenmalig geldig en persoonsgebonden. De kortingscode is niet geldig in combinatie met onze 10% Leidse Alumni korting.

Donderdag 5 november 2020 van 15:00 tot 17:00 uur.

mr. Korevaar Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. E.P.W. Korevaar
...


Het webinar huurovereenkomsten opstellen en beoordelen vindt online plaats via het beveiligde web-based programma Kaltura Live Room.
 
Enkele dagen voor het webinar plaatsvindt, krijgt u per mail een instructiedocument toegestuurd over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Het instructiedocument kunt u ook terugvinden in de Mijn Juridisch PAO omgeving. 

€110,00 (vrij van BTW)