U bent bij Juridisch PAO Leiden aan het juiste adres voor het volgen van een juridische cursus Omgevingsrecht. Wij bieden verschillende cursussen aan die betrekking hebben op dit rechtsgebied. Een cursus Omgevingsrecht wordt uitsluitend verzorgd door gerenommeerde specialisten en Leidse topwetenschappers. Wij werken nauwkeurig met hen samen om zo de kwaliteit van onze cursussen te waarborgen. Actualiteit en interactiviteit staan in onze cursussen centraal. Tijdens een cursus Omgevingsrecht maken we veel ruimte beschikbaar voor interactie tussen de cursisten en docenten, en gaan we (wanneer mogelijk) in op recente jurisprudentie en actuele rechtspraken.

Onze docenten en organisatie worden door de cursisten goed beoordeeld. 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger en onze organisatie heeft een 8,5 gekregen. Een goede reden om een cursus Omgevingsrecht te volgen bij Juridisch PAO Leiden!

Actueel cursusaanbod


24jun
2020
Inschrijving open
Webinar Bestuursrecht in coronatijd
Periode: 24 juni 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Omgevingsrecht, Ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht
Aantal punten: NOVA 2
17sep
2020
Inschrijving open
Webinar Bestuurlijke afwegingsruimte en interbestuurlijk toezicht bij het omgevingsplan
Periode: 17 september 2020
Rechtsgebied: Bestuurs(proces)recht, Omgevingsrecht, Ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht
Aantal punten: NOVA 1

Wat is Omgevingsrecht?

In het Omgevingsrecht zijn er wetten en regels die betrekking hebben op mensen en hun fysieke leefomgeving. Deze wetten zijn geldig voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. Denk hierbij aan ruimtelijke ordening, water, natuur en milieu. De regelgeving bepaalt bijvoorbeeld wat er mag worden gebouwd en welke bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan. Het Omgevingsrecht is altijd in ontwikkeling, dus het is voor mensen die direct te maken hebben met dit rechtsgebied van belang deze ontwikkelingen te volgen. Voorbeeld hiervan is de (opnieuw uitgestelde) nieuwe Omgevingswet. Deze zal naar verluidt in 2021 in werking treden. In de tussentijd zullen er verschillende raadgevingen komen (denk hierbij aan aanvullings- en invoeringswetten). Met het oog daarop bieden wij elk voorjaar de meerdaagse praktijkserie Omgevingswet aan. Daarnaast worden er ook diverse actualiteiten cursussen aangeboden op het gebied van het milieurecht en Omgevingsrecht. In elke opleiding Omgevingsrecht staan de meest recente ontwikkelingen en de actuele rechtspraak dan ook centraal.

Juridisch PAO Leiden biedt meerdere Omgevingsrecht cursussen aan. In ons overzicht ziet u de cursussen die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een (basis)cursus Wabo (Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht), een cursus milieurecht of een (basis)cursus ruimtelijke ordening. Elk jaar creëren wij een nieuw aanbod met Omgevingswet cursussen.

Doelgroep van onze Omgevingsrecht opleiding

Wij bieden meerdere opleidingen Omgevingsrecht aan, gericht op verschillende doelgroepen en betrekking hebbend op diverse onderwerpen van het rechtsgebied. Zo kan een cursus Omgevingswet geschikt zijn voor juristen, beleidsmedewerkers, vergunningverleners, advocaten en adviseurs. Ook het niveau van elke cursus verschilt. We bieden regelmatig een basiscursus, een actualiteitencursus en een verdiepende cursus Omgevingsrecht aan. Om het overzicht te behouden staat onder elke Omgevingsrecht cursus vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is en welk niveau de cursist moet beheersen. Zo bent u ervan verzekerd een Omgevingswet cursus te volgen die matcht met uw kennis en kunde.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus Omgevingsrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


2jun
2020
Inschrijving open
Webinar huur en corona
Periode: 2 juni 2020
Rechtsgebied: Huurrecht
Aantal punten: NOVA 1
4jun
2020
Inschrijving open
Webinar - Noodtoestand in vergelijkend en rechtshistorisch perspectief
Periode: 4 juni 2020
Rechtsgebied: Algemeen
Aantal punten: NOVA 1
4jun
2020
Inschrijving voltekend
Webinar actualiteiten Auteursrecht en Erfgoedinstellingen
Periode: 4 juni 2020
Rechtsgebied: Intellectuele eigendomsrecht
Aantal punten: NOVA 2