U bent bij Leiden Law Academy aan het juiste adres voor het volgen van een juridische cursus Omgevingsrecht. Wij bieden verschillende cursussen aan die betrekking hebben op dit rechtsgebied. Een cursus Omgevingsrecht wordt uitsluitend verzorgd door gerenommeerde specialisten en Leidse topwetenschappers. Wij werken nauwkeurig met hen samen om zo de kwaliteit van onze cursussen te waarborgen. Actualiteit en interactiviteit staan in onze cursussen centraal. Tijdens een cursus Omgevingsrecht maken we veel ruimte beschikbaar voor interactie tussen de cursisten en docenten, en gaan we (wanneer mogelijk) in op recente jurisprudentie en actuele rechtspraken.

Onze docenten en organisatie worden door de cursisten goed beoordeeld. 80% van onze docenten scoort een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger en onze organisatie heeft een 8,5 gekregen. Een goede reden om een cursus Omgevingsrecht te volgen bij Leiden Law Academy!

Op dit moment bieden wij geen cursussen in het Omgevingsrecht aan. Wellicht zijn de onderstaande cursussen ook interessant voor u?
Blijf op de hoogte van ons actuele cursusaanbod en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Actueel cursusaanbod


31okt
2023
Inschrijving open
Overgangsrecht Omgevingswet 2023
Periode: 31 oktober 2023
Rechtsgebied: Bouwrecht, Omgevingsrecht, Ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht
Aantal punten: NOVA 3
28nov
2023
Inschrijving open
Actualiteiten Schaarse Rechten in het Publiek en Privaatrecht
Periode: 28 november 2023
Rechtsgebied: Aansprakelijkheidsrecht, Bestuurs(proces)recht, Bouwrecht, Burgerlijk(proces)recht, Europees recht, Goederenrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Omgevingsrecht, Onroerendgoed recht, Ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht, Verbintenissen- en contractenrecht
Aantal punten: NOVA 4

Wat is Omgevingsrecht?

In het Omgevingsrecht zijn er wetten en regels die betrekking hebben op mensen en hun fysieke leefomgeving. Deze wetten zijn geldig voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. Denk hierbij aan ruimtelijke ordening, water, natuur en milieu. De regelgeving bepaalt bijvoorbeeld wat er mag worden gebouwd en welke bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan. Het Omgevingsrecht is altijd in ontwikkeling, dus het is voor mensen die direct te maken hebben met dit rechtsgebied van belang deze ontwikkelingen te volgen. Voorbeeld hiervan is de (opnieuw uitgestelde) nieuwe Omgevingswet. Deze zal naar verluidt in 2021 in werking treden. In de tussentijd zullen er verschillende raadgevingen komen (denk hierbij aan aanvullings- en invoeringswetten). Met het oog daarop bieden wij elk voorjaar de meerdaagse praktijkserie Omgevingswet aan. Daarnaast worden er ook diverse actualiteiten cursussen aangeboden op het gebied van het milieurecht en Omgevingsrecht. In elke opleiding Omgevingsrecht staan de meest recente ontwikkelingen en de actuele rechtspraak dan ook centraal.

Leiden Law Academy biedt meerdere Omgevingsrecht cursussen aan. In ons overzicht ziet u de cursussen die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een (basis)cursus Wabo (Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht), een cursus milieurecht of een (basis)cursus ruimtelijke ordening. Elk jaar creëren wij een nieuw aanbod met Omgevingswet cursussen.

Doelgroep van onze Omgevingsrecht opleiding

Wij bieden meerdere opleidingen Omgevingsrecht aan, gericht op verschillende doelgroepen en betrekking hebbend op diverse onderwerpen van het rechtsgebied. Zo kan een cursus Omgevingswet geschikt zijn voor juristen, beleidsmedewerkers, vergunningverleners, advocaten en adviseurs. Ook het niveau van elke cursus verschilt. We bieden regelmatig een basiscursus, een actualiteitencursus en een verdiepende cursus Omgevingsrecht aan. Om het overzicht te behouden staat onder elke Omgevingsrecht cursus vermeld voor welke doelgroep deze bestemd is en welk niveau de cursist moet beheersen. Zo bent u ervan verzekerd een Omgevingswet cursus te volgen die matcht met uw kennis en kunde.

Schrijf u gemakkelijk in voor een cursus Omgevingsrecht. Bekijk ons actuele aanbod aan juridische cursussen en schrijf u in. Heeft u vragen over een cursus, of wilt u een cursus op uw locatie volgen? Neem dan contact met ons op!

Wellicht ook interessant voor u:


27sep
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Insolventierecht 27 september 2023
Periode: 27 september 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
4okt
2023
Inschrijving open
Leiden Law Lunch Recente Civiele Rechtspraak HR 4 oktober 2023
Periode: 4 oktober 2023
Rechtsgebied: Burgerlijk(proces)recht
Aantal punten: NOVA 1
10okt
2023
Inschrijving open
Webinar Actualiteiten AVG & UAVG najaar 2023
Periode: 10 oktober 2023
Rechtsgebied: Privacy en ICT recht
Aantal punten: NOVA 3