• Startdatum:
  • 6 december 2023
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Burgerlijk(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Sluit aan bij de Leiden Law Lunches voor een uur digitale kennisdeling! Op woensdagen delen experts hun kennis over actuele onderwerpen en gebeurtenissen in verschillende rechtsgebieden. Elke bijeenkomst verzorgt de expert een inhoudelijke inleiding waarna er ruimte is voor vragen en discussie. Blijf terwijl u geniet van uw lunch up to date over de nieuwste ontwikkelingen binnen uw rechtsgebied.

Waar: online (na inschrijving krijgt u toegang tot de zoomlink)
Wanneer: woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur
Wat: actualiteiten uit de rechtsgebieden Intellectuele Eigendom en Civiele Cassatie

Vragen of suggesties?
Met vragen en suggesties voor onderwerpen of over uw inschrijving kunt u zich wenden tot: pao@law.leidenuniv.nl
 

Woensdag 6 december verzorgt De Brauw Blackstone Westbroek de Leiden Law Lunch Civiel. Tijdens deze maandelijkse online lunchbijeenkomst bespreken zij in één uur de belangrijkste civiele rechtspraak van de Hoge Raad in de afgelopen maand.

Zij besteden onder meer aandacht aan de uitspraken van de Hoge Raad van 24 november 2023 inzake "Deliveroo II en III". Nadat de Hoge Raad in "Deliveroo I" oordeelde dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo werknemers zijn en geen zelfstandigen, zijn nu de (vervolg)vragen beantwoord of zij onder de algemeen verbindend verklaarde cao beroepsgoederenvervoer vallen en verplicht moeten deelnemen aan het pensioenfonds beroepsvervoer. Voorts komt een principiële arbeidsrechtelijke uitspraak aan de orde die zag op de vraag of vakantiedagen kunnen worden afgeboekt als een zieke werknemer met toestemming van de bedrijfsarts op een vastgestelde vakantie gaat (HR 17 november 2023, ECLI:NL:HR:2023:1603). In deze uitspraak heeft de Hoge Raad enige duidelijkheid gegeven over de (on)mogelijkheid van werknemers op wie (geen) re-integratieverplichtingen rusten om vakantie op te nemen en beslist wanneer verrekening van ziektedagen met vakantiedagen mogelijk is.

Daarnaast gaan zij in op een procesrechtelijk arrest over de vraag of verzuim om een uitspraak in het rechtsmiddelenregister in te schrijven leidt tot niet-ontvankelijkheid of een belangenafweging nog redding biedt (HR 17 november 2023, ECLI:NL:HR:2023:1599)

Dirk Visser docent bij PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. D.J.G. Visser
...
Docent
mr. dr. F.J.L. Kaptein
...
Docent
mr. J.W.M.K. Meijer
...
Docent
mr. I.L.N. Timp
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 79,50 per sessie (regulier tarief), vrij van btw.
€ 69,50 per sessie voor leden van de VIEPA & BMM, vrij van btw.

Gratis deelname voor leden van de rechterlijke macht, wetenschappers en studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.
*nb. Gratis deelnemers ontvangen geen nova punt. Andere deelnemers dienen ter verificatie de korte toetvragen te beantwoorden, vindbaar in de digitale leeromgeving.

Kantoorkorting vanaf 4 collega's van hetzelfde bedrijf
Indien 4 personen van hetzelfde bedrijf aan een bijeenkomst willen deelnemen dan mogen 2 hiervan gratis deelnemen; 2 personen schrijven zich in voor regulier tarief/korting-tarief (indien van toepassing) en de overige 2 als genodigden. Bij 6 mensen van hetzelfde kantoor mogen 3 hiervan als gratis genodigden deelnemen. Bij 8 collega's mogen 4 als gratis genodigden aansluiten en bij 10 mogen 5 als gratis genodigden deelnemen. Bij oneven aantallen bv. 5 inschrijvingen van hetzelfde kantoor zijn er 3 betalend en 2 gratis.