• Startdatum:
  • 8 februari 2023
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Algemeen, Intellectuele eigendomsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 1

Leiden Law Lunch 2023

De Leiden Law Lunch is een informatieve online bijeenkomst (via Zoom) rond lunchtijd (van 12 tot 13 uur) over een actueel onderwerp en/of naar aanleiding van een actuele gebeurtenis op het betreffende rechtsgebied. De Leiden Law Lunch duurt één uur en levert voor de deelnemers uit de advocatuur één permanente opleidingspunt op. De Leiden Law Lunches vinden steeds op woensdag plaats.

Tijdens de Leiden Law Lunch houden één, twee of drie deskundigen een inleiding en is er ruimte voor vragen en discussie. De sessie worden opgenomen en kunnen gedurende enige tijd later teruggekeken worden.

De Leiden Law Lunch wordt deels aangeboden in overleg met bepaalde specialisatieverenigingen waarvan de leden korting krijgen.

Deelname is gratis voor genodigden en leden van de rechterlijke macht en ondersteunende staf, wetenschappers en studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.

De maandelijkse Leiden Law Lunch Civiel (LLL C) wordt in 2023 verzorgd door de cassatie-afdeling van vier advocatenkantoren, te weten BarentsKrans, Houthoff, Nauta Dutilh en Pels Rijcken. Tijdens de Leiden Law Lunch Civiel wordt de belangrijkste recent civiele rechtspraak van de Hoge Raad van de voorafgaande maand besproken.

De maandelijkse Leiden Law Lunch Intellectuele Eigendom (LLL IE) wordt aangeboden in samenwerking met de VIEPA, de Vereniging voor IE Proces Advocaten en de BMM de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht.

De Leiden Law Lunch Huurrecht wordt verzorgd door Elout Korevaar. Werkzaam bij Weebers Vastgoed Advocaten en als gastdocent bij de Universiteit Leiden.

Deelnemers die een opleidingspunt willen behalen moeten een paar multiple-choice vragen beantwoorden.

Programma met nadere informatie over de betreffende bijeenkomst
Onder het kopje Programma treft u bij de webpagina van elke bijeenkomst een nader uitgewerkt programma (indien beschikbaar/updated).

Inschrijven voor één of meerdere sessies?
Indien u zich voor een lezing wenst aan te melden, dan gaat u op de webpagina van de week-bijeenkomst naar de button 'Inschrijven'.
Wilt u zich voor meerdere bijeenkomsten inschrijven, u doet dat op de webpagina voor elke bijeenkomst. Een overzicht van de bijeenkomsten waarvoor u zich inschrijft, verschijnt in uw 'Winkelwagen'.
Vervolgens kunt u de bestelling afronden volgens de aangegeven wijze (bestel Zakelijk/Particulier).

Kantoorkorting vanaf 4 of meer mensen van hetzelfde kantoor
Indien 4 of meer mensen van hetzelfde kantoor aan een bijeenkomst willen deelnemen dan mogen er 2 gratis deelnemen; 2 personen schrijven zich in voor regulier tarief/korting-tarief (indien van toepassing) en de overige 2 als genodigde.
Bij 6 mensen van hetzelfde kantoor mogen er 3 als gratis genodigde deelnemen, bij 8 mogen er 4 als gratis genodigde, bij 10 mogen er 5 als gratis genodigde. Bij oneven aantallen bv. 5 inschrijvingen van hetzelfde kantoor zijn er 3 betalend en 2 gratis, u kunt dus nog 1 extra kantoorgenoot als gratis genodigde laten aanmelden.

Kantoren die in het recente verleden (met vier of meer mensen) deelnamen aan de Leiden Law Lunches IE zijn o.a. AKD, Boekx, CMS, Van Doorne, Houthoff, Kennedy van der Laan, Novagraaf, Le Poole Bekema, Simmons & Simmons en Visser Schaap & Kreijger. Deelnemers werkzaam bij een van vorengenoemde kantoren dienen zich uiteraard wel zelf in te schrijven en in overleg met hun kantoor vorengenoemde instructie te volgen.

Vragen en suggesties?

Met vragen en suggesties voor onderwerpen kunt u zich wenden tot: d.j.g.visser@law.leidenuniv.nl
Met vragen over uw inschrijving kunt u zich wenden tot het Juridisch PAO: 071 527 8666 of via pao@law.leidenuniv.nl

Hieronder treft u een volledig overzicht van alle bijeenkomsten in 2023.
Programma 2023

8 februari 2023: European Media Freedom Act

15 februari 2023: Geheimhoudingclausules

22 maart 2023: Auteursrecht

12 april 2023: Merkenrecht

10 mei 2023: Bescherming van vormgeving

14 juni 2023: Handelsnaamrecht

13 september 2023: Octrooirecht

11 oktober 2023: Auteursrecht

8 november 2023: Merkenrecht

13 december 2023: Bescherming van vormgeving


====================
Logo Leiden Law Lunch
(c) Gerrit de Jager

 

Online bijeenkomst van 12.00 - 13.00 uur

Bijeenkomst 1 - 8 februari 2023: European Media Freedom Act

Persvrijheid en mediapluriformiteit anno 2023: toenemende onveiligheid en intimidatie van journalisten (Spyware, SLAPP’s), fake news over COVID en de oorlog in Oekraïne, een Hongaarse premier die de nationale nieuwsmedia volledig in zijn greep heeft, Elon Musk die Twitter-accounts van kritische journalisten opschort en de resultaten van de Media Pluralism Monitor die er niet om liegen: “None of the countries analysed is free from risks to media pluralism”.

Het zijn verontrustende ontwikkelingen die hebben geleid tot een Europees wetgevingsinitiatief: de Europese Media Freedom Act. Het voorstel voor deze Verordening werd door de Europese Commissie gepresenteerd op 16 september 2022 en vormt een aanvulling op de eerdere ‘Digital Single Market’ initiatieven (DSA, DMA, DSM Rl, de herziene Rl AVMD). 

Corstiaan Kan (advocaat bij Bremer & De Zwaan en lid van de EMFA-studiecommissie van de Vereniging voor Media-en Communicatierecht) bespreekt op woensdag 8 februari 2023 (12:00-13:00) tijdens de Leiden Law Lunch de ins en outs van deze voorgestelde Media Freedom Act.

Lees-suggesties:

Dirk Visser docent bij PAO Leiden
Cursusleider
prof. mr. D.J.G. Visser
...
mr. Corstiaan Kan Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. C.H. Kan
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€ 79,50 per sessie (regulier tarief), vrij van btw.
€ 69,50 per sessie voor leden van de VIEPA & BMM, vrij van btw.

Gratis deelname voor genodigden en (fulltime) leden van de rechterlijke macht, (fulltime) wetenschappers, (fulltime) studenten ingeschreven aan een universiteit in Nederland of België.