• Startdatum:
  • 15 november 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Bestuurs(proces)recht, Privacy en ICT recht, Verbintenissen- en contractenrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

Al enkele jaren houden ontwikkelingen op het terrein van blockchain en smart contracts bedrijven en overheden bezig. Na de eerste onstuimige ontwikkelingen, worden blockchain en smart contracts steeds meer toegepast.

In deze cursus legt de docent uit wat blockchain en smart contracts zijn, alsmede de belangrijkste toepassingen ervan en welke juridische vragen daarover bestaan. Daarbij ligt de nadruk op de vraag voor welke AVG-uitdagingen overheden staan die persoonsgegevens in een blockchain willen verwerken.

De cursus is bedoeld voor juristen zonder bijzondere achtergrond- of voorkennis van blockchain en smart contracts. Uiteraard is er ruimschoots gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen.
 

Toegang tot het Webinar
Het Webinar vindt online plaats. Om deel te nemen aan de online bijeenkomst, hoeft u geen software te downloaden.

Enkele werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsruimte. De digitale ontmoetingsruimte treft u op de dag van de bijeenkomst aan in de leeromgeving van het event.

Als u inlogt in de digitale ontmoetingsruimte, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. Indien de bijeenkomst interactief is, kan de docent vragen om uw camera en eventueel uw microfoon te activeren. Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met beeld en geluid: de keuze is aan u.

U bent verantwoordelijk voor een stabiele internet-, audio- en eventuele videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt.

Opname
Het Webinar wordt opgenomen. Het streven is om de opname na 1 werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst dus bekijken op een moment dat het u uitkomt.

Certificaat PO-punten
Om PO-punt(en) te verdienen, dient u na het webinar in de digitale leeromgeving de toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van uw antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op de PO-punt(en). Instructie over het invullen van de toetsvragen en het herkansen van de toets vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO omgeving.

09:00-12:30 (onderbroken door twee pauze van 15 minuten)

mr. J.L. Naves Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. J.L Naves
...


Het Webinar - Inleiding juridische aspecten van blockchain en smart contracts vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden.
U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€295,00 (vrij van btw)