• Startdatum:
  • 16 mei 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Algemeen, Bank- en Effectenrecht en financiering, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 2

Over de cursus
De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme) en daarvoor een cursus moeten volgen.

Als poortwachter is een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten denken vaak dat ze in het geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist! Dit geldt overigens ook voor notarissen en belastingadviseurs. Elke medewerker van deze kantoren moet volgens de Wwft geschoold worden. Elk kantoor moet een Wwft-beleid opstellen. Bovendien moet elke organisatie iemand hebben aangewezen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het Wwft-beleid.

Na afloop van de ‘Webinar Basiscursus WWFT’ zijn deelnemers op de hoogte van de werking van de Wwft en de relevantie voor hun praktijk. Ze zijn dan ook op de hoogte van de hoofdlijnen van een Wwft-beleid en weten welke verantwoordelijkheden zij en hun kantoor daarbij hebben. De opgedane theoretische kennis zal na afloop worden getoetst door middel van een Wwft-quiz door middel van maximaal 5 vragen.

Alle opgedane kennis is direct toepasbaar in uw beroepspraktijk! Uiteraard zullen alle laatste actualiteiten worden behandeld.

Docent
Mr. dr. J.A. Booij
Universitair docent Universiteit Leiden, Advocaat Booij Bikkers Advocaten, Rechter-plaatsvervanger Rechtbank Den Haag

Doelgroep
Advocaten, notarissen, accountants, belastingadviseurs, medewerkers van trustkantoren en financiële instellingen zoals banken, beleggingsondernemingen en verzekeraars.

De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme) en daarvoor een cursus moeten volgen. Kantoorverantwoordelijken dienen elk jaar tenminste een externe Wwft cursus van twee uur te volgen.

Niveau
* Basisniveau (doorgaans minder dan 1 jaar praktijkervaring in het betreffende vakgebied; weinig tot geen voorkennis aanwezig).

NOvA-punten
Het webinar is geaccrediteerd met 2 opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’).

Om de PO-punten te verdienen, dient u na afloop van het webinar een aantal toetsvragen in te vullen in de digitale leeromgeving. Deze toetsvragen blijven open staan tot twee werkweken na afloop van het webinar. Nadere instructies over het invullen van de toetsvragen vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO-omgeving.

Toegang tot het webinar
Voor toegang tot het webinar hoeft u niets te downloaden. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

Opname
Het webinar wordt opgenomen. Wij streven om de opname na één werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst terugkijken op een moment dat u uitkomt.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Maandag 

13:30 - 15:30 uur

mr. dr. J.A. Booij - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. J.A. Booij
...


De bijeenkomst vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Na aanmelding ontvangt u een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

150,00 vrij van BTW, inclusief cursusmateriaal