• Startdatum:
  • 8 december 2022
  • Cursusduur:
  • 1 dagdeel
  • Rechtsgebied:
  • Criminologie, Straf(proces)recht
  • Soort:
  • Cursus
  • Accreditaties
  • NOVA:
  • 3

In een drie uur durend webinar Actualiteiten Mensenhandel neemt praktijkspecialist Luuk Esser u bij de hand. De laatste actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en de meest recente jurisprudentie worden besproken. De Hoge Raad is de laatste tijd zeer actief als het gaat om uitspraken op het gebied van mensenhandel. Het webinar zal een overzicht geven van de laatste ontwikkelingen, gekoppeld aan de meest recente onderzoeksresultaten en nieuwste academische inzichten. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Docent
mr. dr. L.B. Esser, coördinerend beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Rotterdam.

Doelgroep
De cursus richt zich onder meer op juristen en beleidsmakers bij EMM, BIBOB, IND, SIOD, RIEC, Parket-Generaal, Koninklijke Marechaussee, Politieacademie, gemeenten, mensenrechtenorganisaties, Wetenschappelijk bureau/Functioneel Parket OM, zittende en staande magistratuur, juristen en advocaten.

Niveau
Verdiepingsniveau. Minimaal één jaar ervaring met het onderwerp is vereist. Daarnaast dienen deelnemers te beschikken over een basiskennis van het straf(proces)recht.

NOvA-punten
Het webinar is geaccrediteerd met 3 opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’).

Om de PO-punten te verdienen, dient u na afloop van het webinar een aantal toetsvragen in te vullen in de digitale leeromgeving. Deze toetsvragen blijven open staan tot twee werkweken na afloop van het webinar. Nadere instructies over het invullen van de toetsvragen vindt u in het instructiedocument over online onderwijs in de Mijn Juridisch PAO-omgeving.

Toegang tot het webinar
Voor toegang tot het webinar hoeft u niets te downloaden. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

Opname
Het webinar wordt opgenomen. Wij streven om de opname na één werkweek beschikbaar te stellen in de digitale leeromgeving. U kunt de bijeenkomst terugkijken op een moment dat u uitkomt.

Heeft u nog vragen?
Wij beantwoorden ze graag.

Per mail: pao@law.leidenuniv.nl
Telefonisch: 071 527 8666
Alle contactgegevens

Zie ook: paoleiden.nl/veelgestelde-vragen

09:30 - 10:30 College
10:30 - 10:45 Pauze
10:45 - 11:45 College
11:45 - 12:00 Pauze
12:00 - 13:00 College

mr. dr. L.B. Esser - Juridisch PAO Leiden
Docent
mr. dr. L.B. Esser
...


Het Webinar Actualiteiten Mensenhandel vindt online plaats. U hoeft hiervoor niets te downloaden.
U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een mail met de inloginstructie naar de digitale ontmoetingsruimte.

€225,00 vrij van BTW